ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας a_h174
Αποστολή 12/5/2003 9:43:37 μμ
Τίτλος Τσουκαλάς
Κείμενο Απλά ένα αρθράκι που διάβασα στο indymedia και συγκεκριμένα στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=101888

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΛΕΣΚΟΥΠΙΔΙ

από Μάριος 1:17μμ, Δευτέρα 12 Μαΐου 2003

Εχθές μετά τα μεσάνυχτα, ένα γνωστό σκουπίδι έσκασε μύτη στην τηλεόραση και οριόταν για τα ποδοσφαιρικά. Ήταν ο Τάκης Τσουκαλάς. Ήταν μαζί με άλλους δύο πληρωμένους αλήτες, οι οποίοι έβριζαν και επιτίθονταν στους... εχθρούς τους, τους.. οπαδούς της αντίπαλης ομάδας(!!). Μέχρις εδώ όμως, όλα καλά.

Μέσα στο γενικό φανατισμό τους που ... «κέρδισε ο γαύρος το πρωτάθλημα», μέσα στα κρασιά και τις βωμολοχίες, ξαφνικά,

Κάποια καθάρματα που είχαν μαζευτεί πίσω από τις κάμερες και ορίονταν (συγνώμη για την περιγραφή του γεγονότος, αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς) έδωσαν στον Τάκη μια μπανάνα και άρχιζαν όλοι μαζί να μουγκρίζουν, ξεκαρδισμένοι στα γέλια. Στην αρχή δεν καταλάβαινες τι παίζει. Ύστερα όμως κατάλαβενες ότι το όλο σκηνικό αφορούσε τον νέγρο παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Όσο πήγαινε το χόντρυναν. Αρχίσαν να τον βρίζουν επειδή... είναι νέγρος!!! Λόγια όπως «φάε τη μπανάνα σου και ανέβα σε κάνα δέντρο», «βρωμάραπα», «σκυλάραπα», «τράβα στα δέντρα», «τι ‘ρθες να κάνεις εδώ, τράβα στους Μάο-Μάο», εν χορώ και οι τρεις αλήτες, εν μέσω θυμηδιών και δυνατών ξεκαρδισμάτων.

«Στο νόημα» μπήκαν και κάνα δυο τηλεθεατές (μέχρι εκεί που άντεξα να δω), οι οποίοι γελούσαν και ειρωνεύονταν τον Εμάνουελ, για τους ίδιους λογους... Το «σώου» με τη μπανάνα έγινε μία, δύο, τρεις φορές, πάλι με την ίδια φρασεολογία και αρχή (τα καθίκια από πίσω πετούσαν συνέχεια μπανάνες, τις οποίες μετά εκτόξευε ο Τάκης και οι φίλοι του με φόρα πάνω στην κάμερα λέγοντας «φάε αράπη», και ύστερα οι ρατσιστικές βρισιές)

Δεν ξέρω αν η φάση συνεχίστηκε. Την τρίτη φορά, δεν άντεξα και έκλεισα την τηλεόραση.

Η τραγωδία (που είναι και το λιγότερο) είναι ότι αυτά τα αλητοχουλιγκάνια δεν σεβάστηκαν καν τον παίκτη της δικής τους ομάδας, τον Γκανέζο Οφορίκουε... Αλλά είναι δυνατόν να περιμένεις λογική από τέτοια καθίκια;;

Ίσως σε κάποιους να φανεί υπερβολικό που κάθισα και διατύπωσα τη χθεσινή φρίκη, αλλά, πιστέψτε με, δεν είναι. Μια κοινωνία της σιωπής και της αδιαφορίας, θα οδηγεί στο να επαναλαμβάνονται συνεχώς τέτοιες άρρωστες καταστάσεις. Και δεν είναι μόνο η ρατσιστική πρόκληση που έγινε χθες, είναι χιλιάδες άλλα γεγονότα που αφορούν τα ριάλιτυ και τα λοιπά τηλεσκουπίδια, η ίδια η φύση τους και ο ρόλος τους.

Έτσι, το «μέχρις εδώ όλα καλά» που είπα στην αρχή γι’ αυτό το τηλεσκουπίδι, επειδή δεν είχαν αρχίσει ακόμα τα ρατσιστικά, ήταν για τη διευκόλυνση της ροής του λόγου. Τίποτα δεν είναι καλό, όταν αυτό το τηλεσκουπίδι, όπως και όλα τα υπόλοιπα, αποπροσανατολίζει τη νεολαία, με την ποιοτική διαφορά βέβαια, ότι την σπρώχνει σε ότι πιο κτηνώδες και αλλοτριωτικό, στο χουλιγκανισμό, την αναζήτηση ψεύτικων εχθρών (των οπαδών της αντιπάλου ομάδας), την υποκουλτούρα, την εξασθένιση του πνεύματος και της κριτικής σκέψης, την ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ.

Τα ρατσιστικά ξεσπάσματα (ή σε άλλες περιπτώσεις τα φασιστικά, τα αντεργατικά κτλ) είναι απλά η λογική συνέπεια της ελεύθερης κίνησης της πολιτισμικής φρίκης...

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
. Tassos epomeno post 13/5/2003 9:02:48 πμ
. . ttask Κρίμα 13/5/2003 6:39:29 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099