ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ποδόσφαιρο 2002-2003 home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Λαϊκή Δεξιά
Αποστολή 25/3/2003 4:18:23 μμ
Τίτλος Κολλημένος με τον Ψυχομάνη?
Κείμενο Ρε αδερφέ μην το ρίχνουμε τόσο πολύ το επίπεδο και καθόμαστε να συζητάμε και τα αυτονόητα. Ο κανονισμός λέει ξεκάθαρα το εξής. Στο πέναλτι μετράνε τρία πράγματα, πρόθεση, απόσταση, αλλαγή πορείας της μπάλας(επηρεασμός φάσης δηλ.). Το χέρι δε σφυρίζεται όταν η απόσταση των δύο παικτών είναι μέχρι ένα μέτρο και ο παίκτης δεν μπορεί να αποφύγει την μπάλα (εκτός κι αν η ταχύτητα της είναι μικρή και ο αμυνόμενος τη σταματήσει επίτηδες όπου είναι και κίτρινη κάρτα). Η πρόθεση καταλογίζεται με το αν ο παίκτης έχει προτεταμένο το χέρι ή όχι, γιατί δε μπορεί ο διαιτητής να πηγαίνει και να ρωτάει "το ήθελες αγόρι μου ή όχι?". Η αλλαγή πορείας, τέλος, μετράει επίσης γιατί μπορεί η μπάλα να κατέληγε γκολ ή σε συμπαίκτη του επιτιθέμενου.
Στη συγκεκριμένη φάση η απόσταση είναι 3 μέτρα. Το χέρι είναι σηκωμένο ψηλά και μάλιστα μέσα στη μεγάλη περιοχή(βασικό σφάλμα για οποιοδήποτε αμυντικό, που το μαθαίναμε και στις ακαδημίες της γειτονιάς). Και η πορεία της μπάλας ανακόπτεται ενώ πηγαίνει προς τη μικρή περιοχή όπυ υπάρχουν και παίκτες του Ολυμπιακού. Η φάση 100 φορές να γίνει, 100 φορές πρέπει να σφυριχτεί πέναλτι. Τι προσπαθούμε λοιπόν να αποδείξουμε, ότι δεν είμαστε ελέφαντες?
Τέλος να σου κάνω και δύο ερωτήσεις. Πρώτον, αν το ίδιο ακριβώς χέρι το είχε κάνει ο Ανατολάκης, που κάνει κάτι ζεϊμπεκιές ξεγυρισμένες, σήμερα θα έλεγες τα ίδια αν δεν το έδινε ο διαιτητής? Ή θα μίλαγες για κραχτό πέναλτι που δε δόθηκε στην αντίπαλη ομάδα(δε ρωτάω αν ήταν σε μεταξύ μας παιχνίδι γιατί εκεί θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν).
Δεύτερον, αν δεν άκουγες τον Ψυχομάνη θα το αμφισβητούσες? Και γιατί ακούς τον Ψυχομάνη και όχι τους άλλους στην κρατική π.χ. που είπαν ότι είναι πέναλτι καραμπινάτο. Και στην τελική, γιατί να ακούς τον καθένα, άσχετα με το αν σε συμφέρει η άποψή του ή όχι. Μάτια δεν έχεις για να κρίνεις?
Υ.Γ. Ο ΚΑΠ υπάρχει και στο site του ΟΠΑΠ ή της ΕΠΟ αν θυμάμαι καλά, για όποιον θελήσει να με αμφισβητήσει.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. DeNnNiS Κοίτα 25/3/2003 5:50:10 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099