ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ποδόσφαιρο 2002-2003 home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Πλάτων
Αποστολή 31/12/2002 8:54:07 πμ
Τίτλος Γιατί;;;;
Κείμενο Όταν ήμουν παιδί έπαιζα και ποδόσφαιρο, μεταξύ άλλων παιχνιδιών. Αδέξια, βέβαια (με πολλά "αυτογκόλ" οπότε και πεταγόμουν έξω κακήν-κακώς από τους συμπαίκτες...) αλλά έπαιζα. 'Ομως, ποτέ δεν κατάλαβα πώς έγινε και το παιχνίδι αυτό, από παιχνίδι εξελίχτηκε σε στάση ζωής!

Ποτέ δεν κατάλαβα πως και γιατί μας ενδιαφέρει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που και πόσες φορές μπαίνει η μπάλα σε ξένα δίχτυα! Ποτέ δεν κατάλαβα πώς μπορούμε να ταυτιζόμαστε με ομάδες άλλων ανθρώπων (εξ ού και το "είμαι" αυτή η άλλη ομάδα!) που, στο κάτω-κάτω, παίζουν για ΔΙΚΟ τους όφελος (οικονομικό ή και άλλο) και όχι για δικό μας! Ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορούμε να αφιερώνουμε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ χρόνο σε ατέλειωτες συζητήσεις και ενέργεια για το ποδόσφαιρο, σαν να ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή μας, σαν να εξαρτιόταν από αυτό η υγεία μας, η δουλειά μας, το μέλλον μας, η επιβίωσή μας!

Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται να εκτρέπονται τόσοι και τόσοι νέοι σε βίαιες ενέργεις στο όνομα ενός παιχνιδιού! Σε τι επηρεάζει το ποδόσφαιρο τα βασικά θέματα της ζωής μας; Σε τι επηρεάζει τη δουλειά μας, τις σπουδές μας, το σύστημα υγείας, το εισόδημά μας, τα εθνικά μας θέματα, το μέλλον μας;

Βλέπω στην TV ανθρώπους να συζητούν για το ποδόσφαιρο με ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ σοβαρότητα, σαν να επρόκειτο για το μέλλον της χώρας ή και του κόσμου! Μήπως παίρνουμε πολύ στα σοβαρά ένα θέαμα; Μήπως παρασυρόμαστε από αυτούς που έχουν συμφέρον να μας αποπροσανατολίζουν; Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα κέρδη του Βαρδινογιάννη ή του Ψωμιάδη για τον οπαδό; 'Εχει σκεφτεί κανείς, ποτέ, να φανατιστεί για τα κέρδη μιάς, οποιασδήποτε, επιχείρησης; Σε απασχολεί πόσα θα κερδίσει η IBM ή η ΔΕΛΤΑ ή Ιντρακομ; Γιατί σε απασχολεί η κερδοσκοπική δραστηριότητα (γιατί έτσι μεταφράζεται) των διαφόρων ΠΑΕ; Γιατί σε νοιάζει ποιά ομάδα θα κερδίσει και γιατί ταυτίζεσαι με τη μιά ή την άλλη; Πώς συνδέεις την περηφάνια σου (ή την ντροπή σου) με τα τέρματα που θα μπούν στα δίχτυα;

Απορίες μου, όχι τωρινές, αλλά που τις κουβαλώ από τα νειά τα μου! 'Οχι πως νομίζω οτι θα αλλάξω κανενός τη γνώμη αλλά, έτσι, για προβληματισμό!
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099