ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Η ζωή στο Διαδίκτυο home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας TPPRJ
Αποστολή 3/11/2005 11:13:50 πμ
Τίτλος Το πολιτικό ιντερνετ (3)
Κείμενο Μου άρεσε πολύ η τελευταία παράγραφος του κειμένου σου . Θα επανέλθω προς συζήτηση σ’ αυτό το θέμα .
Τώρα θέλω να δώσω μία εικόνα του πως θα λειτουργήσει μία τέτοια πολιτική κίνηση σε εκλογικό επίπεδο.
Να πάρουμε μία μεσαία επαρχιακή πόλη 50.000 κατοίκων και μία πολιτική κίνηση με 20 ενθουσιώδη άτομα , χρήστες του ίντερνετ όλοι ,που ως γνωστόν στις δημοτικές εκλογές δεν θα έχουν και τόσο έντονες πολιτικές διαφορές μεταξύ τους. Από αυτούς μόνο ένας θα αφήσει τη δουλειά του τις μέρες των εκλογών. ( θα είναι ο κεντρικός συντονιστής το μέλος 1)
Τα 20 άτομα έχουν και εργασίες και οικογένειες και ηλικιωμένους γονείς με προβλήματα και πολλές άλλες δικαιολογίες για να μη συμμετέχουν στις εκλογές. Δεν θα δώσω ονόματα αλλά μόνο αριθμούς στα άτομα για να δούμε πως θα λειτουργήσουν. Η κίνηση λέγεται ΝΕΤ-ΠΟΛΗ
Σήμερα ο 19 πηγαίνοντας στη δουλειά του το πρωί πρόσεξε πως στην περιοχή Χ κάποιος κόλλησε αφίσες
πάνω στις δικές μας. Στέλνει μήνυμα στον κεντρικό διαχειριστή και το αναφέρει. Εκείνος καλεί το μέλος 7 που μένει στην περιοχή Χ. Το μέλος 7 βιάζεται να πάει το παιδί στο σχολείο. Λαβαίνει μέιλ με το σχέδιο της αφίσας από τα κεντρικά και όσο ετοιμάζει το παιδί ο εκτυπωτής το τυπώνει. Βγαίνει από το σπίτι με 10-15 αφισάκια έστω και σε φύλλο Α4 και πριν ή μετά το σχολείο κολλάει πάνω στους αντιπάλους που έκαναν τη ζημιά και η κόλλα τους δεν έχει στεγνώσει ακόμα.
Το μέλος 8 το απόγευμα σε ένα παιδικό πάρτι του γιου του μοιράζει αυτοκόλλητα με τη διεύθυνση της κίνησης στο ίντερνετ . ( τα παιδιά τρελαίνονται για αυτοκόλλητα , γι αυτό παρακαλώ να είναι έγχρωμα)
Το μέλος 10 βλέπει στη τοπική τηλεόραση το βράδυ οι αντίπαλοι να μιλούν πολύ υποτιμητικά για την κίνηση ΝΕΤΠΟΛΗ και να χρησιμοποιούν και όλα αυτά που έχουν ακουστεί για το διαδίκτυο : παιδεραστίες, πορνείες, ναρκωτικά , αλκάιντα , τρομοκράτες σπαμ κλπ. Ενημερώνει τον 1 και μετά από συνομιλίες στο τηλέφωνο και ανταλλαγές μηνυμάτων και μέιλ σε μία ώρα έχει βγει κείμενο που αναφέρει ότι το ΝΕΤ-ΠΟΛΗ είμαστε εμείς και χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για να επικοινωνούμε , σαν πιο εξελιγμένο κινητό τηλέφωνο. Το μήνυμα πηγαίνει με μέιλ στις εφημερίδες και στα τοπικά μέσα αλλά βγαίνει και σε αφίσα που τα 20 μέλη κολλάνε σε 20 περιοχές της πόλης .
Το πρωί της επόμενης μέρας συζητιέται ένα κλασσικό πρόβλημα των δήμων όλης της χώρας. Το νερό. Αυτό γίνεται στις εφημερίδες . Το ΝΕΤ-ΠΟΛΗ φέρνει ειδήσεις που δεν κυκλοφορούν στα συνήθη μέσα για το πως έλυσαν το πρόβλημα του νερού σε κάποια άσημη επαρχιακή πόλη. Και επειδή το πράγμα είναι πολύπλοκο μπορεί να αναζητήσουν λύσεις για το νερό που χρησιμοποιήθηκαν στην Αυστραλία, ή στην Ιαπωνία. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική πολύ συχνά είναι «αγράμματοι» και αδύναμοι μπροστά στην πληθώρα πληροφοριών που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς από το διαδίκτυο. Αντιθέτως είναι πολλοί καλοί στις παραδοσιακές μεθόδους προσέγγισης των πολιτών π.χ. οι «κουμπαριές». Και δυστυχώς πολύ συχνά αυτό το άθλιο κατακάθι ανθρώπων μας κυβερνά.
Δεν θα πω περισσότερα για να μη σας κουράσω. Θα καταλήξω ότι μία βασική ομάδα 20 ατόμων , μπορεί με τον τρόπο που διαχειρίζονται την ενασχόλησή τους στο ίντερνετ ( χωρίς να παρατάνε και τις άλλες τους ασχολίες) να συμμετέχουν με έναν ευέλικτο τρόπο στις εκλογές μιας μικρότερης ή μεγαλύτερης περιοχής.
Οι ζωντανές συναντήσεις τους μπορεί να είναι ελάχιστες. Οι διαδικτυακές όμως : άμεσες. Το διαδίκτυο δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως μέσο επικοινωνίας αλλά και ως μέσο για την άντληση χρησίμων πληροφοριών. Τα μέλη εκτός από το κεντρικό σάιτ του ΝΕΤ-ΠΟΛΗ θα διαχειρίζονται και δυό τρία άλλα σάιτ με νεανικό περιεχόμενο : chat, games αλλά και θέματα απασχόλησης , ευκαιρίες στο διαδίκτυο.
Τελειώνοντας αν η ΝΕΤ-ΠΟΛΗ τα καταφέρει, τότε θα πετύχει αυτό που όλοι φοβούνται. « Τα παιδιά με τους υπολογιστές» θα βρεθούν αντιμέτωπα με τους σκιώδεις προϋπολογισμούς και την τεράστια σπατάλη των δήμων. Και ακριβώς εδώ καλούνται να εφαρμόσουν τη δημοκρατία των πολιτών. Το 0 και το 1 του ψηφιακού κόσμου δεν κατανοεί την διαχείριση «στο περίπου» . Τα βιβλία των οικονομικών ή κλείνουν ή είναι χρεωμένα . Εκεί είναι ο τελικός στόχος που μία διαδικτυακή κίνηση μπορεί να δώσει τη λύση.
Θ Πρίντζης
( Έδωσα μία εικόνα που δεν απαντάει ακριβώς στους προβληματισμούς για να στηθεί μία διαδικτυακή πολιτική κίνηση , μπορεί όμως να λύσει τις αμφιβολίες και τον σκεπτικισμό όσων προβληματίζονται για την αποτελεσματικότητά της στον πραγματικό κόσμο)
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099