ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Η ζωή στο Διαδίκτυο home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας TPPRJ
Αποστολή 11/11/2005 9:31:45 μμ
Τίτλος Το πολιτικό ίντερνετ (4)
Κείμενο Υποθέσεις …

…για το προφίλ του διαδικτυακού πολίτη.

Αυτός ο συνηθισμένος τύπος που στέκεται τώρα στο μηχάνημα της τράπεζας (ΑΤΜ ) και πληρώνει μια πιστωτική και μετά θα περάσει από το σχολείο να πάρει το παιδί , τις νύχτες έρχεται «εδώ» και φωνάζει στους απέραντους διαδρόμους των σέρβερ και όταν σταματήσει αφουγκράζεται τα ουρλιαχτά των άλλων , ενισχυμένα με τον αντίλαλο των απέραντων διαδρόμων, τεντώνει τα αυτιά του και «πιάνει» την κάθε ανάσα τον κάθε λυγμό για να ανατροφοδοτήσει τη δική του φωνή .
Ουρλιάζει ασταμάτητα , κάθε βράδυ και τώρα μπορεί να το κάνει κι αυτό : Δοκιμάζει το ειρωνικό του ουρλιαχτό , και μετά το άλλο του «ειδικού» και μετά το παιχνιδιάρικο που δοκιμάζει τον αντίλαλο και μετά το ουρλιαχτό με ρίμα , με μουσική με … όσο πιο δυνατές είναι οι φωνές σας τόσο πιο ζωντανό είναι το σάιτ. Φτιάξαμε «κάτι» ζωντανό λοιπόν. Είναι ακόμα στην αρχή του . Μας φαίνεται αντιαισθητικό , όπως ο το τέρας του Φραγκενστάιν.
Κλείνει τον υπολογιστή. Είναι αργά. Αύριο το πρωί δουλειά και πάλι. Ένας συνηθισμένος τύπος. Νομίζω αύριο εκπνέει ο λογαριασμός για το τηλέφωνο. Οπωσδήποτε πρέπει να πληρωθεί . Είναι η είσοδος στο «εδώ».Έτσι απλά : πληρώνεις και μπαίνεις.
Όλα δείχνουν ότι το πράγμα μένει ως έχει , αδιάφορο , ακίνητο. Κανείς δεν περιμένει κάποια κίνηση από αυτόν τον τύπο. Η απογοήτευση είναι συχνό φαινόμενο στο διαδίκτυο. Οι περισσότεροι «εδώ» -είναι πολύ πιθανόν να -έχουν «φαει πόρτα έξω» . Δικαιολογημένη η απογοήτευση.
Δικαιολογημένες οι μεγάλες σιωπές που μεσολαβούν στους διάλογους «εδώ» . Αν ήταν παύσεις θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι. Συνήθως όμως οι σιωπές οδηγούν στο βάλσαμο της τηλεόρασης.
Το μόνο ίσως που κατάφερε να αντιγράψει καλά η τηλεόραση από το διαδίκτυο είναι το «ριάλιτυ». Και το κατάφερε (ή μάλλον το ήθελε, το διεκδικούσε ) γιατί είναι το πιο ζωντανό κομμάτι «εδώ». Μόνο που η τηλεόραση είναι τυφλή , γιατί μοναδικό κίνητρό της είναι το χρήμα.
Το διαδίκτυο είναι ζωντανό ακόμα κι όταν σωπαίνει. Ο διαικτυακός πολίτης συμπεριφέρεται σαν να μη γνωρίζει ότι η ελπίδα για το μέλλον βρίσκεται «εδώ».

Θ Πρίντζης
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099