ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Η ζωή στο Διαδίκτυο home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας TPPRJ
Αποστολή 15/11/2005 12:41:16 μμ
Τίτλος Πολιτικό ίντερνετ (5)
Κείμενο Δεν ξέρω κατα πόσο υπάρχει το ενδιαφέρον να συνεχιστεί η συζήτηση για το θέμα του "πολιτικού ίντερνετ" αλλά ξεκαθαρίζοντας τη θέση μου θέλω να πω ότι μιλάω για την πιθανότητα να λειτουργήσει μία νέα πολιτική κίνηση εδώ μέσα. (...και όχι μόνο σ' αυτό το σάιτ)
Και χρησιμοποιώ τον προσδιορισμό "νέα" εννοώντας ότι δεν θα έχει καμμία σχέση με τις πολιτικές έξω ( στον πραγματικό κόσμο)όπως επίσης δεν θα κολλήσει στα στερεότυπα άλλων εποχών που ψάχνονται ακόμα για "το γκρέμισμα των τειχών."
Ότι συνεβαινε μέχρι τώρα στην πολιτική ήταν χτισμένο πάνω σ' αυτό που υπήρχε. Στην Ελλάδα υπήραχαν δύο σφαίρες επιροής και κάποιοι μικροί ενδιαμέσως. Ότι καινούριο έγινε απο το '81 και μετά ήταν συνέχεια αυτού του σεναρίου.
Επειδή το ίντερνετ είναι ένας καινούριος χώρος με δικές του ανάγκες και ήθη "βλέπω" μία καινούρια κατάσταση που μπορεί να αλλάξει τα κατεστημένα (και κυρίως τα πολιτικά κατεστημένα ) με αστραπιαίο τρόπο. Με ένα μέιλ ; ίσως , με πολλές συζητήσεις; μπορεί. Πάντως υφίσταται η πιθανότητα να ξυπνήσουν ένα πρωί και ο κόσμος να κατευθύνεται απο αυτούς που θέλουν να τον αλλάξουν.
Δεν ξέρω αν μπορούμε να συλλάβουμε αυτό που μας συμβαίνει. Κάποτε η χρήση ενός τηλέγραφου με σήματα μορς ( ούτε καν με τη χρήση της αγγλικής , πόσο μάλλον που εδώ χρησιμοποιούμε τη μητρική μας γλώσσα) μπορούσε να κερδηθεί μία σημαντική μάχη. Φανταστείτε λοιπόν τη δυνατότητα του "μέσου" (του διαδικτύου) , απέναντι στο οποίο πολλοί εμφανίζονται αναλφάβητοι ( και ανάμεσά τους πολλοί πολιτικοί), να μπορεί να δημιουργεί σημαντική παρέμβαση στο χώρο της πολιτικής.
Αν σας ενδιαφέρει το θέμα ξεκινήστε αυτή τη συζήτηση και σε άλλα φόρουμ. Ενημερώστε μας να πούμε τη γνώμη μας.
Εκτιμώντας ιδιαίτερα την "σιωπηλή" άποψη της Βασιλικής περιμένω κι άλλες απόψεις.
Θ. Πρίντζης
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099