ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αλλάζουμε Απόψεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Akisadam
Αποστολή 11/2/2004 2:47:27 πμ
Τίτλος Wir sind das volk!!!
Κείμενο
Φίλτατη Μαρλέν, γεια σου! Ή guten Tag αν προτιμάς, ή, ακόμα καλύτερα, grüß Gott! Wie geht es innen? :-)

Με τα παραπάνω δεν προσπαθώ να σε ειρωνευτώ, ούτε και να κάνω επίδειξη πως ξέρω Γερμανικά, γιατί απλά δεν ξέρω, τώρα πάω να μάθω λίγα, τρομάρα μου! Απλώς το κάνω για να δείξω πως είμαι προσανατολισμένος στο «εξωτερικό» εξίσου, έστω και ζώντας στο Griechenland. Βάζω το εξωτερικό σε εισαγωγικά γιατί τουλάχιστον η Ευρώπη είναι πια το κοινό μας σπίτι και όσο αργούμε να το καταλάβουμε αυτό θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Και με αυτό να ξεκινήσω να αντικρούσω το mail σου, ευγενικά πάντα, στο δρόμο της ανταλλαγής απόψεων και όχι της στείρας αντιπαράθεσης.

Πρώτα από όλα, εγώ δεν είπα πως έξω έχουν λακκούβες: διάβασε προσεκτικότερα. Εγώ λέω το ακριβώς αντίθετο, έξω ΔΕΝ έχουν λακκούβες, έχουν υποδομή! Εγώ μίλησα για αναγνωρισμένη, πασίγνωστη και πανθομολογούμενη ευθύνη του κράτους! Όμως εγώ αναφέρομαι στην ευθύνη των πολιτών, τη ευθύνη ΟΛΩΝ ημών των αιωνίως γκρινιάρηδων που μια ζωή δεν ενδιαφερόμεθα για τίποτε και μια ζωή η μόνιμη καραμέλα στο στόμα μας που δεν λιώνει ποτέ είναι η ερώτηση «που είναι η πολιτεία, οι υπεύθυνοι;»!!! Μιλάω με άλλα λόγια για τη νοοτροπία μας!!! Και θα αναφερθώ σε παραδείγματα για να γίνω πιο κατανοητός.

Όπως λες, μία πλημμύρα έξω (χρησιμοποιώ συνεχώς τον όρο «έξω» για συντομία και μόνο: σου είπα είμαι φιλοευρωπαïστής! :-)) γίνεται μόνο με πραγματικά ακραία καιρικά φαινόμενα: συμφωνώ! Έχεις δει λοιπόν ποτέ κάποιον, ηλικιωμένο ή μη, Ευρωπαίο να πνίγεται το σπίτι του και αυτός αμέσως να κλαίγεται στην κάμερα, να οδύρεται ζητώντας βοήθεια από το κράτος, να προσπαθεί μερικές φορές ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑΣ κιόλας να αποδείξει σε όλους εμάς τους θεατές ότι, πάει, η ζωή του τελείωσε;! Και στο φινάλε γιατί; Για να λυπήσει το κράτος και να τον αποζημιώσει; Αφού το κράτος για σένα είναι ανάλγητο και δίνει ψίχουλα από ότι είπες! Οπότε προς τι ο «κόπος»; Εκεί «έξω» βλέπεις τον κόσμο να παλεύει να σώσει την περιουσία του φλεγματικά, μερικές φορές χαμογελώντας κιόλας, έχουμε δει πάμπολλες φορές τέτοιες εικόνες δα από τα διεθνή μέσα!

Επίσης λες πως έξω δεν έχει βουλωμένα φρεάτια και σου είπα πως αυτό λέω και’γω! Όμως έξω δεν έχει επίσης ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙ που βγάζει ο καθένας αναίσθητος και μάλιστα μερικές φορές λίγο πριν τη βροχή για να το πάρει μαζί της άκοπα!!! Έξω δεν βλέπεις πλημμυρισμένους δρόμους λόγω κακής κλίσης-πράγμα που συμφωνώ- ή έλλειψης φρεατίων. Έξω όμως δεν βλέπεις επίσης πλημμυρισμένους δρόμους όπου επιπλέουν κάθε λογής σκουπίδια, ΜΕΧΡΙ ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΠΛΑ, ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΞΥΛΑ, ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΣΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΒΑΡΚΕΣ, Κ.Λ.Π.!!! Το είδα με τα μάτια μου αρκετές φορές: ειδικά στη μεγάλη πλημμύρα του προπερασμένου καλοκαιριού, στο ύψος του Κηφισού, στο σημείο του ΣΚΑΙ., που έγινε τόοοοσος ντόρος, σε έναν πεταμένο καναπέ καθόταν ένας κάτοικος και πήγαινε βόλτα, σαν να ήταν στη Βενετία, ήταν τόοοοσο ρομαντικό!! Και κανένα κανάλι δεν το έδειξε, μόνο την «εγκληματική αναλγησία της πολιτείας» είδαν τότε!!!

Όσον αφορά το ρεύμα, υποθέτω είδες εικόνα από Λήμνο. Συμφωνώ για υπόγειο ρεύμα, είναι και από αισθητικής και περιβαλλοντικής άποψης καλύτερο! Σκέψου όμως πως εδώ δεν είναι Γερμανία με υποδομές από παλιά και κονδύλια, εδώ είναι Βαλκάνια! Ελπίζω μια ώρα αρχύτερα να φτάσουμε σε κάτι τέτοιο! Όμως πρέπει να είδες, όσον αφορά τη Λήμνο, πως οι ΙΔΙΟΙ οι κάτοικοι είπαν πως τέτοιο κακό δεν έχει ξαναγίνει: ήταν μικροκυκλώνας αγαπητή μου! Και την απάντηση την έδωσες μόνη σου στο πως: αλλαγή του κλίματος που δυστυχώς δεν θα επηρεάζει μόνο την πρώην Ανατολική Γερμανία αλλά και την χώρα σου εξίσου, όπως όλο τον κόσμο: δυστυχώς!!! Και επειδή τη Λήμνο την ξέρω καλύτερα καθώς υπηρέτησα εκεί τη θητεία μου, σε ενημερώνω πως φυσάει! Έχω σχέσεις με την Τήνο και πάντα ήξερα πως θεωρούνταν το νησί του Αιόλου. Όταν πήγα στη Λήμνο, είχα «αντιδικίες» με τους ντόπιους γιατί ισχυρίζονταν το ίδιο πράγμα. Μέχρι που πρωτοφύσηξε... οπότε τώρα που οι ίδιοι λένε πως αυτό δεν ξανάγινε, εμένα αυτό μου αρκεί για να καταλάβω τι έγινε στο νησί!!!

Επίσης, εκεί στη Λήμνο, είχα πολλούς συναδέλφους από Γερμανία και μίλησα αρκετά με όλους για την νοοτροπία στη Γερμανία. Παράδειγμα: ο Δήμος «Πουφουρούφεν» ανακοινώνει ότι στη «Τσιμεντόναουμ» στράσε θα γίνουν έργα ανάπλασης και τοποθέτησης δενδρυλλίων στη νησίδα τα οποία θα κρατήσουν 5 ημέρες γι’αυτό και ανακοινώνει όπως οι κάτοικοι απομακρύνουν τα οχήματά τους. Παραμονή του έργου και δεν υπάρχει αμάξι! Σε 5 ημέρες, πάρε το έργο έτοιμο! Μάλλον θα τα έχεις δει από κοντά καλύτερα, έτσι; Ομοιότης με εμάς; Καμία! Και δεν μιλώ για το τι κάνει ο δήμος, μιλώ για το τι κάνουν οι δημότες! Μη μου πεις τώρα πως εκεί έχουν parking οι άνθρωποι και μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους! Στη Βιέννη π.χ. δεν υπάρχει το χάος της Αθήνας αλλά παντού, όπου επιτρέπεται, παρκάρουν και πρόβλημα ουδέν, άντε μικρό. Και δεν βλέπεις δα παντού parking, κάθε άλλο! Γιατί; Μα γιατί απλά οι άνθρωποι έχουν λιγότερα αμάξια! Και υπενθυμίζω πως οι Αυστριακοί είναι πλουσιότεροι από τους Έλληνες για να μην κάνουμε λανθασμένες σκέψεις! Και να κλείσω με ένα ακόμα παραδειγματάκι, αυτό της συμπεριφοράς τους ως οδηγών! Σαν «Γερμανίδα» θα το ξέρεις καλύτερα το πώς συμπεριφέρονται στους πεζούς! Αλλά το ξέρω και εγώ προσωπικά: η «πρώην» μου είναι πολύπειρη οδηγός, Γερμανίδα επίσης, («ορίτζιναλ»: όχι ΑΕΚ, απλώς Βερολινέζα! :-)) αλλά το διαπίστωσα και προσωπικά στη Βιέννη, όπου και γινόμουν ρεζίλι μέχρι να συνηθίσω: δεν μπορούσα βλέπεις να διανοηθώ πως θα σταματούσε η κυκλοφορία στη διασταύρωση χωρίς φανάρι για να περάσει ο πεζός, δηλαδή εγώ! Ούτε και πως το μεταμεσονύχτιο λεωφορείο λ.χ. θα περνούσε ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα που έλεγε η ταμπέλα στη στάση και αν τυχόν περνούσε νωρίτερα 2-3 λεπτά, ΠΕΡΙΜΕΝΕ μέχρι να φτάσει η προκαθορισμένη ώρα που θα έπρεπε να περάσει!!! Και φυσικά τα πεζοδρόμια ήταν άδεια: ούτε μηχανάκια, ούτε αμάξια, ούτε διαφημιστικές ταμπέλες, ούτε εμπορεύματα μαγαζιών και όποιος έχει κώλο ας κάνει αλλιώς! Αν και δεν χρειάζεται επιβολή γιατί οι άνθρωποι είναι απλώς... λογικοί!

Όταν κατάφερα να το συνηθίσω όλο αυτό, ήρθα πίσω και κόντευα να σκοτωθώ δίπλα στο σπίτι μου στον Πειραιά, από βιαστική Ελληνίδα οδηγό σε διασταύρωση με φανάρι, όπου είχε ανάψει ο «Γρηγοράκης» μάλιστα, για μένα, τον πεζό! Και μάλιστα με είπε και μαλάκα από πάνω! Βέβαια της είπα πως μπορούσα να της αποδείξω, αν ήθελε, πως κάνει λάθος για το χαρακτηρισμό και πως μόνο έτσι δεν χρησιμοποιώ το «εργαλείο» μου και, αν ήθελε μπορούσε να δοκιμάσει, κάτι τέτοιο είπα τέλος πάντων...

Σημασία δεν έχει αυτό όμως, πέρα από την πλάκα. Σημασία έχει πως όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας, σαν αυτούς που προανέφερα, δεν τα κάνουν αυτά γιατί φταίει το σάπιο καθεστώς, η «πράσινη μαφία» ή δεν ξέρω τι άλλο! Μπαίνεις στο νόημα τώρα του τι εννοώ; Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός σιγά-σιγά!

Και ας πάμε σε αυτόν που στήνει κωλαράκι, στον Γιωργάκη ντε! Ευθαρσώς θα σου πω πως θα τον ψηφίσω γιατί... ξέρω πως θα κάνει αυτό που μόλις είπες!!! Μόνο που αυτό λέγεται στη γλώσσα του «πολιτισμένου κόσμου» διπλωματία! Το δίλημμα είναι απλό για σένα αγαπητή μου: θέλεις να μείνεις απομονωμένη στη δόξα του παρελθόντος, της Αρχαίας Ελλάδας (που παρεμπιπτόντως δεν έχουμε και τόοοσο σχέση, πιο πολύ με «ραγιάδες» έχουμε θα έλεγα), αποκομμένη από τον υπόλοιπο σύγχρονο κόσμο, το παγκόσμιο «γίγνεσθαι»; Τότε ψήφισε Καρατζαφέρη: άλλωστε έκατσε και το περιστέρι στο κεφάλι του, είναι ο «ευλογημένος»! Ή ψήφισε ΚΚΕ, δηλαδή Κόμμα Κανέλλη Εκάλης, για να φάει και ο φτωχός εργάτης ψωμί στα νέα γκούλαγκ της Παπαρήγα και να γίνουμε όλοι «αγωνιστές» δια βίου (Αλήθεια, είδες χτες την Κανέλλη πως μιλούσε στους πολίτες στην εκπομπή της Στάη; Λίγο ακόμα και θα τους έδερνε, άκρως επιθετική, σε στυλ «καλά να πάθετε, εσείς φταίτε για τη μοίρα σας»!)

...Ή μήπως θέλεις να ζήσεις σε ένα κόσμο σύγχρονο, σε μία χώρα που θα έρθει πιο κοντά στους εταίρους της, ΟΧΙ ΜΟΝΟ σε οικονομικούς δείκτες για τους οποίους όλοι κόπτονται, αλλά και σε ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ;! Άλλωστε οι πρόγονοι είπαν «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» καθώς και «Η ισχύς εν τη Ενώσει»! Τότε θα ψηφίσεις Γιώργο, θέλοντας και μη! Και μετά ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ!!! Και αν τα εννοεί, το «ταξίδι» θα είναι wunderbar, wundervoll, superschön, supertoll!!! (Entschuldigen sie mich fraülein, επηρεάστηκα από τους Wolfsheim! :-)) Ειδάλλως, με βλέπω γρήγορα στο «έξω», ίσως Γερμανία λόγου χάριν! (Αλήθεια, θα σου ήταν εύκολο να με φιλοξενήσεις στο Μόναχο; Βλέπεις δεν πρόλαβα να το δω: είπαμε να μου το δείξει η «πρώην» μου που λέγαμε, αλλά πριν να γίνει αυτό έγινε... πρώην μου! :-))

Και μη μου ξαναπείς για κωλαράκια σε παρακαλώ γιατί, εκτός του ότι είναι ερεθιστικό ;-), εδώ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ τον έστησαν στον Bushτη τον Αμερικάνο, μην τυχόν και μείνουν οι εργοληπτικές τους εταιρίες έξω από το δύσμοιρο Ιράκ!!! Αυτό κορίτσι μου λέγεται διπλωματία, ή αν προτιμάς, ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ! Φαίνεσαι έξυπνη κοπέλα και καταλαβαίνεις, πιστεύω, τι εννοώ, δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση...

Τέλος, κάτι για τον Κωστάκη. Σε πληροφορώ πως αν κάποιος ΔΕΝ θέλει να κερδίσει πραγματικά, αυτός είναι ο Κωστάκης! Μην τον βλέπεις τώρα που χτυπιέται στα μπαλκόνια! Ας τον έβλεπες πριν 1-2 χρόνια και θα τα λέγαμε! Ο άνθρωπος μόνο φανελάκι «απελθέτω από μένα το ποτήριο τούτο» που δεν φορούσε! Έχω προσωπική εμπειρία και ξέρω τι σου λέω, ο άνθρωπος προτιμά την προσωπική του ησυχία, δεν είναι για τέτοια πράγματα, ευθύνες και τα τοιαύτα... Απλώς τώρα είναι ο «Ελ Σιντ» της ΝΔ : ή τώρα ή ποτέ! Ρώτα κάνα «κοντινό» του για να καταλάβεις...

Όσον αφορά τους Γερμανούς και την Ολυμπιάδα, εεεεε, καααααλά!!! Οι Γερμανοί μας πολεμούν από την αρχή λυσσωδώς, σε όλους τους τομείς της Ολυμπιάδας (θυμήσου υπόθεση ντόπινγκ Κεντέρη, κλπ)! Γιατί οι Γερμανοί (που ακόμα μην ξεχνάμε πως μας αρνούνται κατοχικές αποζημιώσεις, μόνο σε εμάς!) το κάνουν αυτό άραγεεεε; Μήπως ένας λόγος είναι ότι φοβούνται ΠΤΩΣΗ της κίνησης της Τουρκίας ως τουριστικού προορισμού και χαμένα έσοδα για τους tour operators τους που κυριολεκτικά κάνουν εκεί κουμάντο; Μήπως ενδεχόμενη ΕΠΙΤΥΧΙΑ της Ελλάδας στον οργανωτικό τομέα τραβήξει τα βλέμματα εδώ και, μεταξύ άλλων, οδηγήσει σε μεγαλύτερα ΠΟΣΑ για το 4o ΚΠΣ σε εμάς, λόγω αποδοτικότητας των προσπαθειών, οπότε και θα πρέπει να βάλει η Γερμανία το χέρι ξανά βαθιά στην τσέπη για προς τα εδώ και ΟΧΙ για τα «γειτονάκια»-δορυφόρους της (Σλοβενία-Τσεχία-ακόμα και Πολωνία) που μπαίνουν την 1η Μάη; Βλέπεις στα Βαλκάνια έχουν μπει και οι δικοί μας πια στις επενδύσεις, δεν κάνει κουμάντο μόνο αυτή και οι «μπουρδελιάρηδες» οι Ιταλοί που είπες, ενώ εκεί τα πράγματα είναι πιο «γερμανικά» ακόμη... Και η Γερμανία πάει κατά διαόλου και η ίδια... Και πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες, λίγα τα λεφτά πλέον Άρη... Λέω λοιπόν ο καχύποπτος, μήπωωως;;;

Και φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι μόνο αυτά κρύβονται από πίσω! Και επίσης σου λέω και κάτι άλλο, στην περίπτωση που μου πεις πως διάολο μου ήρθαν αυτά στο μυαλό: μα, μου τα’χουν πει και... Γερμανοί!

Ελπίζω να κατάλαβες καλή μου Μαρλέν με τα παραπάνω, πως μιλώ καθαρά για την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ αυτού του λαού, του Ελληνικού. Χωρίς να διαφωνώ πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της εξουσίας, λέω απλά πως πρέπει να αλλάξει πρώτα η νοοτροπία του απλού Έλληνα και να γίνει συμμετοχικός, υπεύθυνος και να νοιάζεται για το «όλον», όχι για το «δώσε ημίν σήμερον»! Άλλωστε έχουμε όλοι αυτούς που μας αξίζουν, σε όλα τα επίπεδα! Πολιτική, αθλητισμός, τέχνες, κλπ. Οπότε, όσο εμείς είμαστε στον κόσμο μας, «στα παπάρια μας όλα» και άλλα τέτοια γραφικά, η μαφία θα υπάρχει πάντα: τώρα είναι «πράσινη», για 40 και βάλε χρόνια ήταν «μπλε» και πολύ χειρότερη! Την εφημερίδα την έκρυβες στη μασχάλη λόγου χάριν! Καιρός δεν είναι όλα αυτά να ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, μια για πάντα επιτέλους; Ε, αυτό δε θα το κάνει η εξουσία πρώτη: αυτό θα το κάνεις εσύ και εγώ, εμείς!!!

ΥΓ. στο άρθρο μου λέω πως η αντιμετώπιση που θα έχει το άλλο άρθρο μου για την πολυσυμμετοχική εταιρική προσπάθεια θα αποδείξει εν μέρει αυτό που ισχυρίζομαι. Για την ώρα, δυστυχώς επιβεβαιώνομαι απόλυτα... Θέλεις κάτι περισσότερο για να πειστείς; Πήγαινε μια βόλτα μέχρι το site που προτείνω, έστω και αν δε σε ενδιαφέρει! Δεν τα λέω τυχαία καλή μου, τα τρώω στη μάπα όλα αυτά τα χρόνια...

Ελπίζω να έγινα αρκετά επεξηγηματικός και να βρήκες κάτι ενδιαφέρον στα παραπάνω. Θα χαρώ να δω απάντησή σου! Επίσης, για το Μόναχο δεν αστειευόμουν... :-) Να’σαι καλά!

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Μαρλεν Το μιλαει το γερμανικο!!! 11/2/2004 4:22:57 μμ
. . Akisadam Ότι μπορούμε κάνουμε! :-) 12/2/2004 6:53:05 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099