ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αλλάζουμε Απόψεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Αλέξης
Αποστολή 11/2/2004 9:35:02 μμ
Τίτλος Αδελφέ Ζορμπά,
Κείμενο ο ρόλος των φόρουμ είναι η αντιπαράθεση απόψεων, ο προσωπικός δικός μου λόγος συμμετοχης είναι παράλληλα τα συμπεράσματα από μια συζήτηση. Αν είναι δυνατόν να δεχθώ οτι συζητάω μόνο για να εκθέσω τις απόψεις μου χωρίς να θέλω να κερδίσω κάτι-γνώση,διαλεκτική,άποψη-από τον συνομιλιτή μου. ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΌ να θεωρώ οτι η άποψή μου είναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ και δε με ενδιαφέρει αν ο άλλος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μου, δε συνάδει διόλου με τη δημοκρατία και το αναφαίρετο δικαίωμα για γνώση. Δεν συζητάμε για να συζητήσουμε, συζητάμε για να γνωρίσουμε,να ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΟΥΜΕ κατά την κλασική έννοια.
Όσων αφορά στο μαγικό αριθμό του 1.000.000 συνανθρώπων μας που πήγαν να ψηφίσουν αντιπαραθέτω την κοινωνία μας:
1. Το 99% βλέπει τηλεόραση τόσο ώστε να θεωρούμαστε πρώτοι σε τηλεθέαση στην Ευρώπη με άμεσο αποτέλεσμα τον εθισμό των κοινωνικών στρωμάτων στις απόψεις που προβάλονται από τα εθνικά και τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.
2. Το 60% θεωρεί το ρουσφέτι αναγκαίο κακό και δέχεται να καταφύγει στη χρήση του ώστε να πετύχει τους σκοπούς του, συμπεραίνω λοιπόν οτι η κομματική γραφειοκρατία συνδιαλαγών αποτελεί σήμα κατατεθέν του κοινωνικού ιστού από τα μέσα κιόλας του 19ου αιώνα.
3. Η κοινωνία έχει πολλές φορές αλληλοσπαραχθεί για πολιτικούς λόγους τα τελευταία 90 χρόνια με άμεσο αποτέλεσμα την δημιουργία 'ειδώλων' δημοκρατικών και αντιδημοκρατικών που εξωθούν τις ηγεσίες σε συχνή χρήση τους για ιδιοτελείς σκοπούς.
4. Το πολιτικό σύστημα ανακυκλώνει τα τελευταία 30 χρόνια 2 κόμματα, το μεν ΠαΣοΚ που ξεκίνησε ως αντιαμερικανικό,κρατικιστικό και αντιευρωπαϊκό καταλήγοντας σε φιλοευρωπαϊκό,νεοφιλελεύθερο και γραφειοκρατικό, η δε ΝΔ ξεκίνησε το 1949 ως λαϊκό κόμμα, μετονομάστηκε σε Συναγερμό, ΕΡΕ και τέλος Νέα Δημοκρατία αλλάζοντας μέρη μόνο του καταστατικού της μέσα από συνέδρια.
5. Το πολιτικό σύστημα στραγγαλίζει οτιδήποτε πέρα του δικομματισμού παρουσιάζοντας το πρώτο κόμμα κυβέρνηση αν το τρίτο δεν ξεπερνάει το 10%, κομμένο,ραμμένο και ψηφισμένο από τα δύο μεγάλα κόμματα και τους διαπλεκόμενους που επιζητούν συντήρηση για λόγους εμφανείς.
6. Ακόμα ακόμα και τα ονόματα των ελίτ που συμμετέχουν στο πολιτικό σύστημα αποτελούν συνέχεια οικογενειών κυρίως λόγο των παραπάνω συναισθημάτων που δημιουργούν συγκρούσεις μνήμης.

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί θεωρείς την κοινή γνώμη μή κατευθυνόμενη και τη δημοκρατία μας μη συναισθηματική όταν όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν περί του αντιθέτου. Αναρωτιέμαι πως τέλος πάντων οι προθέσεις μπορούν να πείσουν τους συνανθρώπους μας όταν εκφράζονται από τα ίδια πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί για ατολμία αλλαγών και συνδιαλλαγή. Ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ικανότητα και την τόλμη να το κάνει, συνεχίζει και στηρίζεται στους ίδιους ανθρώπους που κυβέρνησαν τη χώρα 20 χρόνια. Και αλήθεια πιστεύεις οτι αν τον Κώστακη δεν τον έλεγαν Καραμανλή θα περέμενε 8 χρόνια πρόεδρος της ΝΔ στην αντιπολίτευση;
Δεν πιστεύω οτι ο λαός δεν έχει κρίση, ο λαός όμως έχει λάθος πρότυπα που τον εξωθούν σε λάθος εκτιμήσεις. Δεν μπορεί το 70% να ζητάει άλλα πρόσωπα τόσο καιρό και να συνεχίζει να ψηφίζει τους ίδιους, τους γιούς και τα εγγόνια των προσώπων που θέλει να διώξει. Κάποιος τους εγκλωβίζει,η παιδεία τους,τα ΜΜΕ, ο υλιστικός τρόπος ζωής τους,το βόλεμα και η αρπαχτή. Κανείς δεν είναι αλάθητος, ούτε εγώ,ούτε εσύ ούτε ο λαός.
Προσωπικά θα χρησιμοποιήσω ένα στίχο του Μάλαμα:
"Όλοι οι καρυόληδες μια εταιρία"... μετα συγχωρήσεως πάντα
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099