ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αλλάζουμε Απόψεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Akisadam
Αποστολή 12/2/2004 6:53:05 μμ
Τίτλος Ότι μπορούμε κάνουμε! :-)
Κείμενο Σε ευχαριστώ για το μάθημα Γερμανικών, μακάρι να μπορούσες να μου κάνεις κι'άλλα! Σου είπα, είμαι εντελώς στην αρχή ακόμα και το "μικρόβιο" να μάθω το κόλλησα συν τοις άλλοις από την πρώην μου που είναι Γερμανίδα. Πάντως βοήθησε η επισήμανσή σου, ειλικρινώς vielen dank!!!

Τώρα, όσον αφορά για τα υπόλοιπα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ αφού λέμε τα ίδια πράγματα ουσιαστικά! Φυσικά και χρειάζονται νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται, δεν είναι κάποιος νομοταγής από την καλή του την καρδιά και μόνο! Εγώ μιλάω για την συμμετοχή του κάθε πολίτη σε κοινωνικές δράσεις πάσης μορφής, όχι μόνο στην πολιτική, και επίσης για την υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει! Μη μου πεις πως οι Αυστριακοί οδηγοί λ.χ. σταματούσαν για να περάσω επειδή αλλιώς θα πήγαιναν φυλακή! Ούτε και πως ο Έλληνας οδηγός κάνει ότι γουστάρει γιατί δεν υπάρχουν νόμοι! Αυτό εννοώ θέμα νοοτροπίας! Και παιδείας βέβαια!

Από 'κει και πέρα νομίζω υπερβάλλεις. Πρώτα από όλα, οι διαφορές πια δεν είναι παντού τόοοοοσο μεγάλες, άλλωστε όλες οι χώρες έχουν μπασταρδέψει. Δεν μπορείς να λες π.χ. πως βλέπουν την Ελλάδα σαν Βαλκάνια όταν η Γερμανία π.χ. είναι η μισή τουρκιά! Δεν λέω πως δεν ισχύει αυτό που λες, λέω πως δεν είναι δα και τόσο απόλυτο πια. Όσον αφορά για τις ροχάλες, άστο γιατί άλλα διαπίστωσα εγώ από τους "Ντώυτσους": άλλοι ροχαλιάζουν τον κόσμο σαν ζώα! Και όσον αφορά το μετρό, σε πληροφορώ έχει και καθαρίστρια και επίσης, αν δεν κάνω λάθος, ούτε το Βερολίνο, ούτε η Βιέννη έχουν μεταμεσονύχτιο δρομολόγιο... Όσον αφορά για το αν στάζει, εδώ έσταζε ολόκληρο αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο και το είχαν μετατρέψει σε σταύλο με το πριονίδι και οι τουρίστες τραβούσαν με τις κάμερες να έχουν σουβενίρ να θυμούνται! Σε όλες τις χώρες υπάρχουν και άσχημα, όχι μόνο εδώ.

Κατά τα άλλα, είπαμε, συμφωνείς με αυτά που λέω, ακόμα και για τους δορυφόρους της Γερμανίας γύρω-γύρω! Χαίρομαι γι'αυτό! Διαπιστώνω πως είσαι εναντίον όλων και δεν ελπίζεις τίποτε, κάτι σαν τον Καζαντζάκη να πούμε! :-) Οπότε, γαία πυρί μιχθήτω! Δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα λοιπόν που υποστηρίζω Γιωργάκη για το λόγο που σου είπα. Τι έχουμε να χάσουμε; Στο φινάλε δείχνεις να έχεις ρίξει μαύρη πέτρα πίσω σου οπότε δεν σε πολυνοιάζει κιόλας για το τι θα γίνει! Άρα, άσε τους νεκρούς να προχωρούν που είπε και ο Στάλιν αν δεν κάνω λάθος! Πάντως αγαπητή μου και χωρίς παρεξήγηση, ο τρόπος σου μου δείχνει Ελληνιδάρα 100%! :-) Όλο αυτό το μένος εναντίον όλων χωρίς πραγματική επεξήγηση είναι άκρως Ελληνικά επαναστατικό! Ελπίζω να μη σε θυμώνω γιατί όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα και για να στο αποδείξω σου δηλώνω πως θα ήθελα να σε γνωρίσω όταν ξαναέλθεις στο Ελλάντα όπως λες. Αν μη τι άλλο πίνοντας ένα καφέ και συζητώντας, θα μπορούσες να με βάλεις στο κλίμα της Deutschland τουλάχιστον!

Auf Wiedersehen Μαρλέν, tschüs!
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099