ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αλλάζουμε Απόψεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Akisadam
Αποστολή 28/2/2004 3:51:15 μμ
Τίτλος Ανταλάξτε απόψεις, συνάψτε διεθνείς σχέσεις! :-)
Κείμενο
Σε λίγες εβδομάδες η Ευρώπη μεγαλώνει. Γίνεται Ευρώπη των 25 και αυτό σημαίνει πιο εύκολη πρόσβαση στο μεγαλύτερο τμήμα της γηραιάς ηπείρου. Όμως και ο κόσμος γενικότερα έχει μικρύνει: οι αποστάσεις και ο χρόνος που απαιτείται για να διανυθούν έχουν ελαττωθεί πάρα πολύ.

Την ίδια στιγμή αρχίζει και στη χώρα μας να γίνεται κοινή συνείδηση η διάθεση για ταξίδια στο εξωτερικό, η διάθεση όμως όχι απλώς για «τουρισμό» αλλά για πραγματική προσέγγιση με ανθρώπους από άλλες περιοχές, για κοινή συμβίωση μαζί τους, στο πλαίσιο μίας «πολιτισμικής ανταλλαγής» που οδηγεί τους λαούς πιο κοντά.

Σε αυτό τον άξονα γίνονται πολλές προσπάθειες, από διάφορους φορείς, πολλαπλών μορφών. Εγώ θα σας αναφέρω απλώς μία ιδιωτική πρωτοβουλία, μία εθελοντική 100% προσπάθεια που γνωρίζω και στην οποία μετέχω πλέον ως μέλος και την οποία κρίνω ως πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά για νέους ανθρώπους. Το γιατί, θα το καταλάβετε παρακάτω.

Πρόκειται για ένα club που ιδρύθηκε στη Γερμανία και σκοπός του είναι να προσφέρει φιλοξενία σε όσους ταξιδεύουν. Σε αυτό το club γράφεσαι μέλος δωρεάν και προσφέρεις στέγη σε όποιον πιθανώς σου το ζητήσει. Και φυσικά μπορείς να ζητήσεις και εσύ το ίδιο από άλλα μέλη του club, όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Φυσικά, όλα είναι εθελοντικά και κανείς δεν σε υποχρεώνει να φιλοξενήσεις κάποιον παρά τη θέλησή σου! Το club έχει κάποιες δικλείδες ασφαλείας και από’κει και πέρα πιστεύω πως είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσεις πιθανώς ενδιαφέροντες ανθρώπους, να ανταλλάξεις απόψεις, να ταξιδέψεις ευκολότερα στο εξωτερικό αν το budget σου είναι χαμηλό (κάτι πολύ σημαντικό για έναν νέο με μικρή οικονομική δυνατότητα: σκεφτείτε πως το πιο μεγάλο έξοδο σε μια μακροχρόνια επίσκεψη στο εξωτερικό είναι η διαμονή και εδώ την έχεις δωρεάν), να έλθεις πιο κοντά στα ήθη και τα έθιμα αλλά επίσης και στην καθημερινή πραγματικότητα του τόπου που επισκέπτεσαι, καθώς έρχεσαι σε άμεση επαφή με ντόπιους και γνωρίζεις τον τόπο που επισκέπτεσαι «από πρώτο χέρι». Έστω και η απλή επίσκεψη στα προφίλ των μελών από άλλα κράτη αποτελεί μία πρώτη προσέγγιση ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης και πράξης που τελευταία αρχίζει να διαδίδεται και εδώ. Ένας τρόπος ζωής που πρωταρχικό στόχο έχει τη γνωριμία με άλλα μέρη του κόσμου και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών.

Επισκεφτείτε το και βγάλτε τα προσωπικά σας συμπεράσματα. Αρκεί να ξέρετε λίγα Αγγλικά τουλάχιστον. Και μην ξεχνάτε: όλα εκεί μέσα είναι τελείως δωρεάν και προέχει πάντα ο αφιλοκερδής εθελοντισμός και η υπευθυνότητα. Ένα πολύ ενδιαφέρον και χαρακτηριστικό δείγμα πολυσυμμετοχικής προσπάθειας απλών πολιτών που ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο μου! Εμπρός λοιπόν, επισκεφθείτε το www.hospitalityclub.org και γνωρίστε τον κόσμο από πιο κοντά, κάντε νέες γνωριμίες, αφουγκραστείτε τον τρόπο σκέψης 10500 περίπου μελών παγκοσμίως που καθημερινά αυξάνεται και ποιος ξέρει: ίσως να κάνετε μέχρι και καινούργιους φίλους!

Επικοινωνήστε μαζί μου για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή απορία ή πρόταση. Σαν εθελοντής για την Αττική και τον Πειραιά ειδικότερα (το nickname μου στο club είναι akis και θα με βρείτε καταχωρημένο στον Πειραιά), πολύ ευχαρίστως να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση και να συζητήσω οποιαδήποτε πρόταση σας πιστεύετε πως θα βοηθούσε ή και θα βελτίωνε αυτή την προσπάθεια να φέρει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες πιο κοντά! Ας ελπίσουμε ότι θα βρει υποστηρικτές και στη χώρα μας με ειλικρινή διάθεση αφιλοκερδούς προσφοράς και όχι προσωπικής προβολής ή άλλων ύποπτων προσδοκιών. Η αρχική ιδέα είναι καταπληκτική και αξίζει την προσοχή σας! Βοηθήστε όλοι να την κάνουμε υπόδειγμα πρακτικής εφαρμογής στη χώρα που γέννησε τη φιλοξενία: την Ελλάδα μας!

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!

ΥΓ: για όποιον αμφιβάλλει για την δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής αυτής της ιδέας, σας πληροφορώ πως αυτή τη στιγμή φιλοξενώ ένα νέο ζευγάρι από τη μακρινή Λετονία και περνάμε πολύ καλά, ανταλλάσσοντας απόψεις και πληροφορίες για τις χώρες μας και κάνοντας γενικώς όμορφη παρέα. Η εμπειρία αξίζει πραγματικά τον κόπο! Δοκιμάστε το και σεις! www.hospitalityclub.org
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099