ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Η επίδραση της Ολυμπιάδας home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας atomant
Αποστολή 9/12/2003 2:28:10 μμ
Τίτλος ο Σαντιάγκο Καλατράβα
Κείμενο Ελληναραδες ……….. Ολυμπιακοί…..

...ο Σαντιάγκο Καλατράβα σκιτσάρει ιδεατές Αθήνες του μέλλοντος (αισιόδοξο πενάκι σε γκρίζο φόντο).
Στις κερκίδες των γηπέδων, ο κ. σύντροφος ντε … και συγγραφέας καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι δίπλα στον κ. Κόκκαλη (συνάφειας υπόμνηση, για τους αμνήμονες).
Στα ψιλά των ειδήσεων, το νοθευμένο λάδι που προσπάθησε να πλασάρει στους Νορβηγούς ο «ξύπνιος» Ελληναράς της Καλαμάτας (συναλλακτικό άμα τε και εθνικό έγκλημα - θα μείνει ατιμώρητο;).
Στην αυχμηρά έρημο της στυγερής Τουρκίας, ειρηνοφόροι Κούρδοι πληρώνουν με αίμα το δικαίωμα του διαδηλώνειν (αγρόν αγοράζουν οι πρωταγωνιστές και οι ιμάντες της «ελληνοτουρκικής φιλίας» και του κοινού 2008, ευαίσθητοι κατά τα άλλα σε ζητήματα δημοκρατικής τάξεως). Και στην αλάνα του ΠΑΣΟΚ, αρχηγικοί άνεμοι και θεμιτές φιλοδοξίες, νέοι ρόλοι και παλιές αντιμαχίες (τώρα που σώνεται το λαδάκι των εντυπώσεων-και ο πολυπράγμων Αρχιεπίσκοπος ανασυντάσσεται- τι θα βρεθεί, μέχρι το Συνέδριο, ώστε να 'χει να λέει το ροδάνι της βολικής συσπείρωσης; Η περίπτωση Γλίξμπουργκ κάπως χλωμή φαντάζει).

Τι αλλάξει επί της ουσίας, ποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, τι θετικό έχει επισυμβεί -έστω ωχρό και αμυδρό- ώστε να αποφαίνεται η αγορά ότι «το κλίμα άλλαξε»; Το Ασφαλιστικό στην κατάψυξη, το Χρηματιστήριο στην πυρέσσουσα κλίνη του, το 2004 επί ξυρού ακμής, το Όνομα (Μακεδονία) βορά και απαίτηση (!) στο στόμα των εθνικιστών της FYROM, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά στη νάρκη τους - τι στο καλό συνέβη «κι άλλαξε το κλίμα»; Ποιοι λόγοι ήρθησαν, από εκείνους που το είχαν στραβώσει; Φαίνεται ότι στις άγονες περιοχές της (μικρο)πολιτικής κάποιοι σπέρνουν κριθάρι και ευελπιστούν ότι θα θερίσουν σιτάρι.

Καθώς επέστρεψαν οι μύριοι, οι ήσυχες παραλίες τεντώνουν το κορμί τους και απολαμβάνουν τα φωνήεντα των κοχυλιών και τους ρυθμούς των οικείων παφλασμών. Οι ματαιωμένες διαδρομές γυμνάζουν τις φιλοδοξίες τους στις εθνικές οδούς του χάρτη – τα Χριστούγεννα είναι κοντά.

Οι παστωμένες γειτονιές των Αθηνών μιλούν και πάλι στη διάλεκτο των καθημαγμένων.

Η μέρα αναπαύεται στις αισιόδοξες προβλέψεις του Σαντιάγκο Καλατράβα...

ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099