ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Λαϊκή Δεξιά
Αποστολή 9/11/2003 9:01:35 μμ
Τίτλος Και για να μην ξεχνιόμαστε
Κείμενο Σου χρωστάω μια απάντηση για τους Βορειοηπειρώτες.Οφείλω να πω ότι δε θυμάμαι να ήταν 30000, αλλά επειδή δεν έχω ακριβή στοιχεία το δέχομαι για την οικονομία της συζήτησης.
Λοιπόν, κατ'αρχήν οφείλω να σου υπενθυμίσω ότι η ΝΔ ήταν το μόνο μεγάλο μεταπολιτευτικό κόμμα που μιλούσε για τον αλύτρωτο ελληνισμό της Βορ.Ηπείρου, όταν ο Ανδρέας με τα ζιβάγκο την αποκαλούσε Νότιο Αλβανία και είχε απαγορεύσει ρητά στα στελέχη του να την ονομάζουν διαφορετικά, τον βόλευε βλέπεις το τότε σοσιαλιστικό καθεστώς της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΝΔ είχε μέχρι και τραγούδια για τη Β.Ηπειρο που παίζαν στις συγκεντρώσεις της. Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα κυνηγήσει το θέμα, τουλάχιστον για να μειωθούν οι επιθέσεις και οι καταστροφές εναντίον του πλειοψηφούντος ελληνικού πληθυσμου.Την απόφαση δε για τις υπηκοότητες την είχε ανακοινώσει στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ως μέτρο ενδυνάμωσης του διωκόμενου ελληνικού πληθυσμου και σε γενικές γραμμές είχε συμφωνήσει κι ο Αντρέας. Υπενθυμίζω δε ότι ο Μητσοτάκης είχε αναπτύξει πολύ καλή επαφή με το πρώτο ελληνικό κόμμα της περιοχής, που ήταν σοσιαλιστικό και όχι δεξιό. Κι ακόμα σου υπενθυμίζω ότι λίγο καιρό πριν την παροχή υπηκοότητας είχαμε πολύ σοβαρά επεισόδια στην Αλβανία πάλι εναντίον των Ελλήνων, εκλογές είχαν αν δεν κάνω λάθος. Άρα αν μη τι άλλο, η ΝΔ τότε ήταν σύμφωνη με το επί δεκαπενταετίας πολιτικό της λόγο για το θέμα.
Από κει και πέρα, μία φράση σου αποδεικνύει ότι δεν τοχεις ψάξει πολύ το πράγμα. Είπες για το αναπάντεχο του Σαμαρά. Και ο τελευταίος Νεοδημοκράτης γνωρίζει ότι η απόφαση είχε ληφθεί πολύ καιρό πριν και ότι όλοι περίμεναν πότε θα κάνει την κίνηση. Σου λέω μάλιστα ότι είχα προσωπικό παράδειγμα φίλου, που είχε πάει σε γραφείο τότε υπουργού για ρουσφέτι και η απάντησή του ήταν "τώρα που πέφτουμε ήρθες?". Επίσης, 1 μήνα πριν την κίνηση Σαμαρά, ο Μητσοτάκης είχε παγώσει αποφάσεις διορισμών στο Δημόσιο, θεωρώντας μάταιο κάτι τέτοιο αφού μάθαινε ότι πέφτει, οπότε θα ακυρώνονταν βάσει του Νόμου. Κάτι που προκάλεσε και τα παράπονα μεγάλης μερίδας οπαδών της ΝΔ ότι δε βοήθησε τα δικά της παιδιά εγκαίρως και του το χρεώνουν μέχρι σήμερα. Και βέβαια να αναφέρω τα αλεπάλληλα δημοσιεύματα στις φιλοπασοκικές εφημερίδες και τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ που μέτραγαν μέρες τότε, ο Τράγκας, ο Κακαουνάκης και έβαζαν και στοιχήματα για το πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Και να θυμηθώ και πολλούς βουλευτές που σε κατ' ιδιάν συζητήσεις αναρωτιόντουσταν από πριν αν έπρεπε να ακολουθήσουν τον Αντωνάκη ή να παραμείνουν στη ΝΔ. Μη συνεχίσω άλλο. Ο Ψηλός, που είναι και γάτα, ταξερε όλα. Απλά δε μπορούσε να αντιδράσει στα σχέδια του Λαμπράκη και περίμενε στωικά να πέσει. Γι'αυτό και παραδέχεται τώρα ότι ήταν λάθος του που δεν ξανάκανε εκλογές μέσα σε ένα χρόνο από το 90, όπως τον συμβούλευαν όλοι. Γνωστά πράγματα αυτά.
Τέλος είναι γεγονός ότι όσοι είναι πραγματικοί Ελληνες Βορειοηπειρώτες ψηφίζουν κατά πλειοψηφία ΝΔ. Αντιθέτως οι Αλβανοί μετανάστες και ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, που είναι και πολύ περισσότεροι, ψηφίζουν δαγκωτό ΠΑΣΟΚ. Γιατί άραγε?
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Αλέξης Ποιό ήταν το θέμα; 10/11/2003 1:03:37 πμ
. . Λαϊκή Δεξιά Για να το κλείσουμε... 11/11/2003 2:56:11 μμ
. . . Αλέξης ... 11/11/2003 6:12:36 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099