ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Λαϊκή Δεξιά
Αποστολή 24/10/2003 4:38:55 μμ
Τίτλος Λοιπόν...
Κείμενο ...όπως είπα θα απαντήσω σε ελάχιστα θέματα, γιατί θεωρώ ότι στα περισσότερα από αυτά που λες, απαντώ πιο πάνω.
Για το "πανί" δε θα ανοίξω συζήτηση. Σου απαντησε άλλωστε και ο forvag και δε θα κάτσω να τοποθετηθώ για τα αυτονόητα. Σε συμβουλεύω απλά να μην επικαλεστείς ξανά τις ίδιες γραφικότατες τοποθετήσεις, ούτε καν οργή δε μπορούν να μου προκαλέσουν, μόνο γέλιο και θλίψη για την κατάντια όχι τη δική σου, αλλά όλων όσων σας "ποτίζουν" με τέτοιες αντιλήψεις. Η πλήρης ήττα τους στα πεδία κάθε ιδεολογικής ή άλλης μάχης τους έχει οδηγήσει σε πανικό. Αν μου πεις ότι δε σε επηρεάζει κανένας, ούτε καν το "πρότυπο δημοσιογραφίας" η Ελευθεροτυπία, τότε δεν ανησυχώ για σένα. Το πολύ σε 5 χρόνια θα έχεις αλλάξει απόψεις.
Το θέμα ελληνισμός και ορθοδοξία είναι μεγάλο, με πολλούς υποστηρικτές και των δύο απόψεων. Δυστυχώς για σένα όμως, όλοι οι νεώτεροι ιστορικοί καΙ φιλόσοφοι, από το Runsimman ως τον Popper, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δένουν την Ελλάδα με την ορθοδοξία, αποκαλύπτουν μέσα από πηγές αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων(όσες αφήνουν κάποιοι να έρθουν στο φως)την ύπαρξη μονοθεϊσμού από εκείνα τα χρόνια καθώς και πάμπολλες κοινές θρησκευτικές και πολιτιστικές συνήθειες. Όσον αφορά δε στις χιλιοειπωμένες καταστροφές μνημείων από ελάχιστους αλαζόνες και φανατικούς όντως,ορθοδόξους, αναφέρεσαι αποκλειστικά σε αυτές, παρακάμπτοντας ότι οι ιερείς και οι χριστιανοί που διέσωσαν ένα πολύ μεγάλο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ήταν συντριπτικά περισσότεροι και τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη για τη διάσωση της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Δε γίνεται εξ'αιτίας 2-3 αυτοκρατόρων, μη χαρισματικών, και των οπαδών τους, να κατηγορήσουμε την ορθοδοξία στο σύνολό της.
Τέλος, θες δε θες, 9,5 στους 10 Έλληνες δεν ξεχωρίζουν τις δύο έννοιες στο μυαλό τους και στη συνεςίδησή τους, προς το παρόν τουλάχιστον. Όταν θα συμβεί το αντίθετο τα ξαναλέμε.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Λαϊκή Δεξιά Συμπλήρωμα 24/10/2003 4:42:55 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099