ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Λαϊκή Δεξιά
Αποστολή 24/10/2003 5:06:17 μμ
Τίτλος Ρε αδερφέ,
Κείμενο όταν δεν έχουμε καλή γνωση ενός πράγματος καλύτερα να μην τοποθετούμαστε με τόση βεβαιότητα. Συμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, έγινε αμοιβαία ανταλλαγή πληθυσμών. Εξαιρέθηκε η μειονότητα της Θράκης, ακριβώς γιατί ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι τους θεωρούσαν τότε Τούρκους, αλλά σκέτο μουσουλμάνους. Εξαιρέθηκαν και οι Έλληνες της Πόλης, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν ως θρησκευτική ή εθνική μειονότητα. Ακόμα κι αν τους εξισώσουμε όμως, θες να δούμε πως συμπεριφέρθηκαν οι δύο χώρες?
Οι Τούρκοι με επιθετική πολιτική αφάνισαν το ελληνικό στοιχείο με συνεχείς απειλές, καταστροφές και επιθέσεις, με αποκορύφωμα τα γεγονότα του '55, αν τα γνωρίζεις. Έτσι το ελληνικό στοιχείο περιορίστηκε σήμερα σε 1000-2000 κατοίκους και αρκετούς κρυπτοχριστιανούς.
Εμείς, οι "ρατσιστές" από την άλλη, όχι μόνο δεν τους αφανισαμε, αλλά τους φτιάξαμε με έξοδα της Πολιτείας τζαμιά, δώσαμε άδειες για επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουμε με περισσή ευαισθησία τα παιδιά τους στα σχολεία. Και βέβαια, τους βάλαμε στη Βουλή με πρώτο τον δεξιό τον Καραμανλή, όταν ο Παπανδρέου ο σοσιαλιστής τους απέκλειε από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το 74 και το 77. Δε φτάνω στο σήμερα και στην πολιτική που ακολουθείται, μην τυχόν και δυσαρεστηθούν, τάχω ξαναπεί στο forum "ελληνοτουρκικές σχέσεις", κάτσε και διάβαστα.
Τέλος, αν οι μουσουλμάνοι της Θράκης αποφάσισαν μετά από 80 χρόνια ότι είναι Τούρκοι, κανένα πρόβλημα, ας πάνε στην Τουρκία όπως πήγαν και όλοι οι ομοεθνείς τους. Δεν το λέω εγώ, η Διεθνής συνθήκη το λέει. Εδώ μπορούν να υπάρξουν ως Έλληνες πολίτες μόνο ως ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ μειονότητα.
Α, και κάτι άλλο, μην μπερδεύεις τους μουσουλμάνους και τους Τούρκους. Ακόμα και μέσα στην ίδια την Τουρκία, σχεδόν οι μισοί αυτοπροσιορίζονται διαφερετικά, Σιίτες, Σουνίτες, Κούρδοι και χίλιες άλλες δυο φυλές.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099