ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Λαϊκή Δεξιά
Αποστολή 24/10/2003 5:39:42 μμ
Τίτλος Πάλι τα συγχέεις τα πράγματα
Κείμενο Κατ'αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσεις ποιο είναι το πρόβλημά σου. Το πόσοι είναι χριστιανοί ή το κατά πόσο είναι χριστιανοί αυτοί που το δηλώνουν.
Για το δευτερο, σε πολλά θα συμφωνήσω μαζί σου. Η κύρια ευθύνη είναι των παλαιολιθικών ιερέων και κάτι θρησκόληπτων κυρατσών που αμφιβάλλω αν κατέχουν γρι από το αληθινό νόημα της ορθοδοξίας. Όμως αυτοί πλέον είναι μειονότητες, και αν κάποιοι τον πολεμάνε τον Χριστόδουλο, είναι γιατί θέλει να εκσυγχρονίσει την Εκκλησία και γιατί έχει καταφέρει να προσελκύσει όλο και περισσότερους ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ πιστούς και κυρίως ΝΕΟΥΣ. Μην κάνεις όμως το λάθος και μπερδεύεις Εκκλησία και θρησκεία και ρωτάς "πόσοι εκκλησιάζονται" γιατί τότε ούτε εσύ προφανώς έχεις καταλάβει τι λεει ο χριστιανισμός επ'αυτού. Είναι μεγάλη η ανάλυση, αν επιμείνεις σου λέω τη γνώμη μου άλλη στιγμή.
Για το πρώτο, για τις απογραφές και τα συναφή, είναι σα να ρωτάς μέσα στο Καραισκάκη, πόσοι θαναι οι γαύροι. Μην το υπεραναλύεις τόσο πολύ. Έστω όμως ότι το 50% των Ελλήνων δεν είναΙ χριστιανοί, γιατί δε βγαίνουν να διαμρτυρηθούν για την ευνοϊκή κατ'εσέ μεταχείριση της Ορθοδοξίας?
Και πάω και σε αυτό. Ακου ρε φίλε, το Σύνταγμα προβλέπει κυρίαρχη θρησκεία και στους στόχους της Παιδείας αναφέρει και την καλλιέργεια θρησκευτικής συνείδησης. Δικαίωμά σου να μη σου αρέσει, ψήφισε ένα κόμμα που συμφωνεί μαζί σου, γίνε πλειοψηφία και στην επόμενη συντακτική Βουλή άλλαξέ το. Τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και πόσοι θα αντιδράσουν. Και μόνο όμως ότι δε βρίσκεται κανένας σοβαρός που να το πει αυτό προεκλογικά, απαντά και στο ερώτημά σου για το πόσοι είναι οι χριστιανοί.
Επιπλέον όμως, το σχολείο δε σε υποχρεώνει να γίνεις χριστιανός, ούτε να συμμετέχεις στην προσευχή, ούτε είναι υποχρεωτικός πλέον ο εκκλησιασμός σε εορτές. Το βιβλίο των θρησκευτικών που διδάχτηκα εγώ ήταν αρκετά αντικειμενικό και σίγουρα πάντως δεν κατηγορούσε τις άλλες θρησκείες. Μήπως δεν είχες καλό θεολόγο? Αυτά που λες για τα κατηχητικά είναι αστεία, πόσα παιδιά πάνε σήμερα κατηχητικό? Κι όμως η νεολαία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δίνει στην Εκκλησία τον υψηλότερο δείκτη εμπιστοσύνης από όλους τους θεσμούς. Και στο κάτω κάτω εγώ συμφωνώ ότι στα 18 είναι πιο ώριμοι, αν και η ωριμότητα δεν είναι μόνο ηλικιακό θέμα. Ποιος τους εμποδιζει μετά να αλλάξουν, η συνήθεια? Και η συνήθεια είναι αυτή που κάθε Μεγάλη Πέμπτη βράδυ γεμίζει τις Εκκλησίες από νέους που κάθονται στο στόλισμα του Επιταφίου, τουλάχιστον στην επαρχία? Όχι ρε φίλε. Δε σου λέω ότι όλοι πάνε λόγω υψηλού θρησκευτικού αισθήματος, όμως θέλουν και πάνε γιατί το θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας, του πολιτισμού και της πατρίδας τους. Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της ορθοδοξίας, ότι είναι ΒΙΩΜΑ. Μέχρι και τα μπουρδέλα κλείνουν τη μεγαλοβδομάδα, λες να τους υποχρεώνουν οι κακοί χριστιανοί και για αυτό?
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. VASDIMIT απάντηση 31/10/2003 1:25:11 μμ
. . Μαρλεν Η πολλη θεωρια κουραζει τον αφεντη 2/11/2003 8:43:53 μμ
. . . VASDIMIT Απάντηση 2/11/2003 11:28:22 μμ
. . . . Μαρλεν Απαντηση στη απαντηση Χαχαχαχαχαα 3/11/2003 12:08:47 πμ
. . . . . VASDIMIT Ρε συ με καλυπτεις.... 3/11/2003 12:25:34 μμ
. Tassos Απορία.. 24/10/2003 10:25:42 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099