ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Λαϊκή Δεξιά
Αποστολή 28/10/2003 2:47:17 μμ
Τίτλος Παρεξήγηση
Κείμενο Δεν θεωρώ το βουδισμό θρησκευτική αλητοπαρέα, αν το συμπέρανες επειδή τον ανέφερα μαζί με τους σαϊεντολόγους και τους παγανιστές, η αναφορά ήταν εντελώς τυχαία και πιθανώς λανθασμένη. Σεβομαι όλες τις θρησκείες και θεωρώ ότι όλες έχουν κάποια χρήσιμα στοιχεία, γι'αυτό άλλωστε και είπα ότι μου άρεσε το μάθημα των θρησκευτικών που τις παρουσίαζε.
Διαφωνώ όμως κάθετα με τα περι αλληλοσυμπληρώματος βουδισμού-χριστιανισμού, είναι όμως μεγάλη κουβέντα. Πιστεύω πάντως ότι η αποστροφή σου προς την ορθοδοξία και ο κυνισμός σου "Οι ψευδαισθησεις, που πουλουν οι θρησκειες, που στηριζονται στον οποιο θεο, μου προκαλουν αναγουλα" πιθανόν να οφείλονται στον λανθασμένο τρόπο διδασκαλίας με τον οποίο σου παρείχαν κάποια στιγμή γνώσεις για αυτήν. Μακάρι να μπορούσαμε να τα πούμε από κοντά για να προσπαθούσα να σου αποδείξω, με όσες γνώσεις διαθέτω, ότι ο χριστιανισμός και φιλοσοφικά είναι δυνατότερος από τον βουδισμό και αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που νομίζεις ότι υποβιβάζει:την πίστη στις ανθρώπινες δυνατότητες.
Εμπαθής δεν είμαι. Αντιθέτως, αφιερώνω άπειρο χρόνο σε οποιαδήποτε συζήτηση για να ακούσω τα επιχειρήματα του άλλου και έχω καρδιακούς φίλους που δε συμβαδίζουμε ιδεολογικά. Αγαπάω όμως την πατρίδα μου και τους ανθρώπους της και δεν ανέχομαι την καθημερινή πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται, από κέντρα εξουσίας στα οποία έχω αναφερθεί παλαιότερα. Αν υπήρχαν ισοδύναμοι διαυλοι επικοινωνίας, θα ήμουν πολύ πιο ήρεμος. Προσπαθώ όμως, όπως και πολλοί άλλοι, να αντιμετωπίσω αυτό τον επικοινωνιακό αποκλεισμό, ίσως με περισσότερο πάθος. Αν αυτό με κάνει εμπαθή, αποδέχομαι το χαρακτηρισμό.
Τέλος, για αυτά που λες για τους λαθρομετανάστες συμφωνώ και νομίζω ότι κινούνται κοντά σε απόψεις που έχουμε εκφράσει και άλλοι κατά καιρούς εδώ μέσα.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Μαρλεν Κι ενα προσωπικουλι 28/10/2003 4:42:34 μμ
. . Λαϊκή Δεξιά Στο τέλος θα πρέπει να αποδείξουμε... 29/10/2003 5:11:18 μμ
. . . Μαρλεν Διαδικτυακοι χαριεντισμοι... 2/11/2003 8:02:27 μμ
. Μαρλεν Μια γενικη απαντηση στο θεμα της θρησκειας πο... 28/10/2003 4:27:32 μμ
. . Λαϊκή Δεξιά Δυο πολύ γενικότερες παρατηρήσεις 29/10/2003 4:39:25 μμ
. . . Μαρλεν Αγνωστι ... 29/10/2003 4:54:38 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099