ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Αλέξης
Αποστολή 3/11/2003 1:35:46 μμ
Τίτλος Ο Πόλεμος των Τσενάι
Κείμενο Όπου υπάρχει φωτιά υπάρχει και καπνός! Και δεν είναι ανακάλυψη των ημερών μας αλλά αιώνες τώρα σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι πασχίζουν να λύσουν ένα πρόβλημα όταν δημιουργείται.
Ποιό είναι το πρόβλημα;
Οι μετανάστες στην Ελλάδα.
Γιατί υπάρχει;
Γιατί υπάρχουν μετανάστες.
Γιατί ήρθαν;
Γιατί οι συνθήκες ήταν τέτοιες (κατάρευση κουμμουνισμού,οικονομική εξαθλίωση,καταπίεση)
Το όλο θέμα λοιπόν ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '80. Πριν από αυτό και μετά το '22 μπορούμε να πούμε οτι η Ελλάδα κατά συντριπτική πλειοψηφία αποτέλεσε εθνικό κράτος με την ύπαρξη μικρών μειονοτήτων,χωρίς εσωτερικά εθνικά ή θρησκευτικά προβλήματα.
Όταν ξαφνικά λοιπόν έπεσε το 'Τείχος' βρεθήκαμε σε μια κατάσταση όπου οι κυρίαρχες τάξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Δυτικό Κόσμο ακολούθησαν μια φιλελεύθερη οικονομική πολιτική χωρίς όρια για την κοινωνία και καθαρά βάση συμφερόντων τους.Φτηνα εργατικά χέρια και μεγιστοποίηση του κέρδους έγιναν αυτοσκοπός χωρίς να υπολογίζοντε οι κοινωνικές αναταράξεις που θα προκαλούσε μια τέτοια πολιτική.Το σύστημα μέχρι στιγμής έχει βγεί κερδισμένο, αριθμοί δίνουν και παίρνουν,μεγάλη οικονομική ανάπτυξη,ευμάρεια και οικονομική ελευθερία.
Τι συμβαίνει όμως στις κοινωνίες; Ρατσισμός,ξενοφοβία, αυξημένη εγκληματικότητα,ακόμη και φτώχεια.
Γιατί; Γιατί πολύ απλά ενώ το σύστημα ήταν έτοιμο,οι κοινωνίες καλώς ή κακώς δεν ήταν.
Στα καθ' ημάς η εξήγηση είναι απλή.Ως οικονομία ποντάραμε στην ανάπτυξη με εργαλείο τους μετανάστες. Ουσιαστικά δηλαδή η πίττα ήταν τόσο μικρή που ακόμα και όταν μεγάλωσε έπρεπε να χωριστεί εξίσου σε όλους, Έλληνες και μετανάστες. Παράλληλα η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, άμεσο αποτέλεσμα της στενής του σχέσης με το λεγόμενο ιστορικό προηγούμενο(κυρίως κατά τη διάρκεια της εθνικής ολοκλήρωσης) δεν του επέτρεπε να δεχθεί στον ελάχιστο κατ'αυτόν εθνικό του χώρο,που με τόσο κόπο κέρδισε και προάσπισε, τη νέα κουλτούρα: πολυπολιτισμικότητα.
Ακόμα πιο απλή είναι εξήγηση για τα παραπάνω. Όταν ένας λαός είναι σίγουρος για την ύπαρξη του,δεν χρειάζεται φανφαρολογίες περί εθνικής αλλοτρίωσης και εχθρούς εντός των τειχών. Όταν όμως δεν είναι, η Σταυροφορίες είναι ο μοναδικός του τρόπος να συντηρηθεί.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις ιδεολογίες.Όταν τυφλώνεσαι από αυτές,θεωρείς τους πολιτικούς αντιπάλους όχι ως διαφορετικούς αλλά ως εχθρούς.Ο φασισμός λοιπόν δεν είναι προνόμιο μόνο της Δεξιάς αλλά και της ίδιας της 'καημένης' Αριστεράς που από το '80 και μετά έβγαλε τα 'αποθημένα' της μετά απο τόσες δεκαετίες καταπίεσης. Για την Αριστερά η πολυπολιτισμικότητα έγινε πανάκεια,για την Δεξιά εθνική υπόθεση.
Τελικά η πολυπολιτισμικότητα η ίδια είναι ρατσιστική, ακόμα και σαν λέξη προϋποθέτει την ύπαρξη πολιτισμών στον ίδιο χώρο, λόγο σύγκρουσης κατά τον λόρδο Χάντιγκτον.
Συμπέρασμα; Μάλλον στο εξής πρέπει να ξανασκεφτούμε τι θέλουμε από τους μετανάστες και τι θέλουν αυτοί από εμάς αλλά υπο έναν όρο: Η πλειοψηφεία πρέπει να κάνει θυσίες αλλά η μειοψηφεία πρέπει να συμπορευτεί με την πλειοψηφεία. Οτιδήποτε άλλο θα προκαλέσει σύγκρουση.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099