ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Πού οδηγείται ο τόπος; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας xirouhator
Αποστολή 18/12/2000 12:55:36 μμ
Τίτλος Σημίτης vs κυβέρνηση
Κείμενο Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι γίνεται συχνά μία παρανόηση ως προς την τρέχουσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη ως πρόσωπο. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η σύνθεση της κυβέρνησης ή το έργο της τα τελευταία χρόνια είναι μεγαλειώδη.
Από την άλλη πλευρά, όμως, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον υποκρισία για κάποιον, που αποδέχεται το καπιταλιστικό ή σοσιαλδημοκρατικό ή φιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης, να υποστηρίζει ότι ο Σημίτης ως άτομο δεν έφερε πολλά καλά στοιχεία στην ελληνική πολιτική. Θα αναφέρω μερικά:
- εργατικότητα: νομίζω ότι είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ζητάει ανοιχτά έργο από τους υπουργούς του και τους παροτρύνει / επικρίνει ανοιχτά
- σοβαρότητα: είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που δεν εμπλέκεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις κρατώντας το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου υψηλό
- συστηματικότητα: ηγείται κυβερνήσεων που δεν παλλινδρομούν, αλλά θέτουν στόχους και εργάζονται προς αυτούς (άσχετα εάν κάποιους δεν τους πετυχαίνουν)
- καθαρότητα προθέσεων: ως πολιτικά υπεύθυνος για τη χώρα, δεν κρύβει τις προθέσεις του για το μέλλον, αλλά ανακοινώνει τους στόχους και μένει αμετακίνητος σε αυτούς.
Εγώ είμαι ο πρώτος που θα συμφωνήσει ότι υπάρχει ανικανότητα, αλαζονεία και αδιαφάνεια στην πολιτική και σίγουρα στην κυβέρνηση. Αλλά ας παραδεχόμαστε τα πλεονεκτήματα και ας στηλιτεύουμε τα μειονεκτήματα με την ίδια υπευθυνότητα που ζητάμε από τους πολιτικούς μας.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099