ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Σχέδιο Ανάν home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας skotro
Αποστολή 22/4/2004 12:54:59 μμ
Τίτλος Διεθνείς πιέσεις
Κείμενο Επειδή τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται πολλά δημοσιεύματα με επιχειρηματολογία που βασίζεται στο σκεπτικό ότι όλοι οι ξένοι είναι υπερ και μόνο ο Τάσσος Παπαδόπουλος είναι κατά, θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω τα παρακάτω:

1) Στα ηνωμένα έθνη δεν υπάρχει κανένα ψήφισμα υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Οι αμερικάνοι και οι άγγλοι επιχείρησαν να περάσουν κάτι αλλά συνάντησαν αντιδράσεις. Οι μόνοι που τα χώνουν είναι οι αμερικάνοι και οι άγγλοι, όχι τα Ηνωμένα Έθνη.

2) Ο Φερχόιγκεν, στο πλαίσιο της αγγλοσαξωνικής πίεσης διέραξε το ατόπημα να πεί ότι εξαπατήθηκε από τους Ελληνοκυπρίους καθώς πίστευε ότι αν έμπαιναν στην Ε.Ε. δε θα απόρριπταν σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού. Αυτή η δήλωση προσβάλει τον ίδιο και τη νοημοσύνη μας. Όταν κάποιος εκφράζει βούληση να λυθεί ένα πρόβλημα δε σημαίνει ότι θα δεχθεί οποιαδήποτε λύση άνευ όρων.

3) Το ευρωκοινοβούλιο μπορεί να έβγαλε ψήφισμα υπέρ του σχεδίου αλλά 1 εβδομάδα αργότερα έβγαλε δεύτερο ψήφισμα κατά της πίεσης του Κυπριακού λαού, καταγγέλοντας το γεγονός ότι οι διεθνείς παράγοντες ασκούν πιέσεις και δεν τον αφήνουν να αποφασίσει ελεύθερα.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
. Αλέξης Έχει και άλλα 23/4/2004 2:58:16 πμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099