ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Πανεπιστημιακό Άσυλο home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας GDelta
Αποστολή 9/6/2005 6:58:32 μμ
Τίτλος HOLA!

ttask, με το σχόλ
Κείμενο HOLA!

ttask, με το σχόλιό σου αν θα υπερασπιζόμουν τους Χρυσαυγίτες για να κάνουν συνέλευση στο ΕΜΠ μου θύμισες παλιότερη διένεξη στα Fora, όπου κάποιος με ρωτούσε πόσους Αλβανούς ή Τούρκους έχω στην παρέα μου, για να του αποδείξω πως δεν είμαι ρατσιστής. Νομίζω πως ήταν λίγο άκυρη ερώτηση.
Σόρυ επίσης που γεννήθηκα 2-3 χρόνια αργότερα από όσο θα έπρεπε. Ναι, το 95 πήγαινα λύκειο και τα επεισόδια τα έβλεπα από την τηλεόραση, αλλά αυτό δε με εμποδίζει να έχω άποψη. Αν θυμάμαι καλά (διόρθωσέ με, όντως δε θυμάμαι καλά) το άσυλο είχε αρθεί τότε, αφού βέβαια οι μπουκαλάκηδες είχαν κάψει το μισό πολυτεχνείο. Κατά τη γνώμη μου η σύκγλητος έμεινε στη θεωρία του ασύλου, παρά στην ουσία του που είναι η προφύλαξη του πανεπιστημιακού χώρου και καθυστέρησε υπερβολικά.
Η πρόσφατη περίπτωση όμως δεν είναι ίδια με το 95. Τώρα δεν υπήρχαν ούτε βανδαλισμοί (στην περιουσία του ΕΜΠ) ούτε φωτιές.
Αν η κατάσταση είχε εξελιχθεί ομαλά και σε ιδανικές συνθήκες, οι αναρχικοί θα διαλύονταν μετά τον πυροβολισμό, θα έκαναν μύνηση στον αστυνομικό που πυροβόλησε και αυτός θα συλαμβάνονταν.
Όμως σε ένα κλίμα που ο κάθε μάγκας μπάτσος τη γλιτώνει ακόμα και από φόνο με τη δικαιολογία πως το "όπλο εκπυρσοκρότησε" (όπως είχε γίνει πριν από κάμποσα χρόνια στη Θεσσαλονίκη που είχε πεθάνει ένας μαθητής), προτιμώ αυτό που έγινε, από το να μη γίνει τίποτα.
Τι έγινε. Οι αναρχικοί χρησιμοποίησαν το άσυλο του ΕΜΠ για να αναγκάσουν την αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποκαλύψει το όνομα του αστυνομικού που πυροβόλησε. Μη ξεχνάς πως κανείς στην αρχή δεν ήταν έτοιμος να τον καταδείξει και έπρεπε να πάει 3 η ώρα το πρωί για να πουν ποιος ήταν.
Ίσως βέβαια να είμαι υπερβολικά καχύποπτος και ακόμα κι αν δεν είχε γίνει το όλο επεισόδιο, να είχαν αποδωθεί οι ευθύνες. Φταίει βλέπετε που έχω συνηθίσει στο κλίμα ανευθυνότητας και αναρμοδιότητας.

skotro, στα γρήγορα:
Α) Δεν είχα σκοπό να σε προσβάλλω, αλλά όπως διατύπωνες τις απόψεις σου για το πρόσφατο επισόδειο, μου θύμισες τα κανάλια με την κινδυνολογία τους.
Β) Συμφωνώ πως όταν γίνονται βανδαλισμοί από βλάκες που έχουν μπερδέψει την αναρχία με το χουλιγκανισμό θα πρέπει να άρεται το άσυλο. Διαφωνώ με την κατάργησή του.
Γ) Δε ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία ελεγχου. Έπρεπε να περάσουν 6 με 7 ώρες με τους υπουργούς στο ΕΜΠ.
Δ) Ξεκαθάρισέ το μου: Η σύγλητος συνεδρίαζε στο ίδιο δωμάτιο με τους ομήρους; Ή κάποιοι συγκλητικοί (όμηροι) πήραν τηλέφωνο τους υπόλοιπους για να προωθήσουν την απόφαση; Ποιές είναι τέλος πάντων οι πληροφορίες σου;


Για να ξεφύγουμε λίγο από το συγκεκριμένο επεισόδιο του Μάη θα προτιμούσα να μείνουμε στην ουσία του θέματος: Το άσυλο και γιατί πιστεύετε πως πρέπει να καταργηθεί.
Τα επιχειρήματα που έχω κατά καιρούς ακούσει (και μερικά αναφέρθηκαν στο άρθρο του skotro) μου φαίνονται απλά "πιπίλες" που προσπαθούν να τρομάξουν και να παραπληροφορήσουν.
Στο θέμα της εισόδου άσχετων στοιχείων, έχω να ρωτήσω το εξής: Ποιος αστυνομικός θα ασχοληθεί να συλλάβει ΟΝΝΕΔίτη που βανδάλισε χώρο έκφρασης αριστερών παρατάξεων; Ακόμα "ψάχνουν" την ομάδα των ΟΝΝΕΔιτών που έδειραν, κούρεψαν και έβαψαν με μπλε μπογιά μια κοπέλα πριν από κανά-δυο χρόνια.
Ένα ακόμα πιο τρανταχτό παράδειγμα "πιπίλας" είναι αυτό των ναρκωτικών στο χώρο του ΕΜΠ. Θέλω να ρωτήσω το εξής σε όποιον αρέσκεται να υποστηρίζει πως αν αφήσουμε την αστυνομία να μπει στα πανεπιστήμια, θα σταματήσει και η διακίνηση:
Στη πλατεία Ομονοίας υπάρχει Άσυλο; Στην Πειραιώς; Στη Μενάνδρου; Στα Εξάρχεια;
Το μόνο που μπορεί να κάνει η αστυνομία σε αυτή τη περίπτωση, είναι να αναλάβει την κερδοφόρα επιχείρηση η ίδια, όπως κάνει και στις περιοχές εκτός ΕΜΠ.

Θυμηθείτε πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και πέρα από αυτή που φαίνεται, αν το ψάξουμε θα βρούμε και μια άλλη. Δε ξέρω τι προοπτικές μπορεί να έχει η άρση του ασύλου. Ίσως να μην αλλάξει τίποτα. Ίσως όμως να αλλάξει και αυτό δε θα μου άρεσε. Δε θέλω κάμερες, ούτε μπάτσους με όπλα στο αμφιθέατρο της σχολής μου.
Ελπίζω πως δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτήν την άποψη και πως αν γίνει επίσιμη νύξη για άρση του ασύλου, πως η πρόταση δε θα περάσει.

Όσων αφορά τους ρομαντικούς θεσμούς και ιδέες που θα έπρεπε να καταργηθούν για να εξυγχρονιστούμε, όπως φαίνεται κάτι τέτοιο πιστεύουν οι πολιτικοί μας και για την εργατική πρωτομαγιά.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099