ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Πανεπιστημιακό Άσυλο home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας skotro
Αποστολή 8/6/2005 1:24:59 μμ
Τίτλος Αγαπητέ GDelta,

Τα γραφ
Κείμενο Αγαπητέ GDelta,

Τα γραφόμενά σου δείχνουν να προσπαθείς να μετατρέψεις μια αντιπαράθεση απόψεων σε προσωπική. Λυπάμαι αλλά δε θα σε ακολουθήσω. Θα περιοριστώ να απαντήσω μόνο επί της ουσίας αυτών που λες:

Α) Το ΕΜΠ το έχω ζήσει εκ των έσω 8-9 χρόνια, ως ενεργός φοιτητής, αρχικά προπτυχιακός κι αργότερα υποψήφιος διδάκτωρ. Έχω συμμετάσχει επιπλέον σε αρκετές συζητήσεις και δράσεις για την περιφρούρηση του ασύλου και όχι μόνο και γενικά απέχω μακράν από αυτό που περιγράφεις (μακρινό θεατή που ενημερώνεται μόνο από την TV).

Β) Το δικαίωμα των αναρχικών να διαβουλεύονται και να αναλαμβάνουν δράσεις στο πλαίσιο της νομιμότητας δεν νομίζω ότι κανείς το περιορίζει. Ταυτόχρονα όμως, δε σχετίζεται καθόλου με το πανεπιστημιακό άσυλο. Αυτό όμως δε σημαίνει ούτε ότι δικαιούνται να θεωρούν σπίτι τους το ΕΜΠ, ούτε βέβαια να προβαίνουν σε άσκηση βίας και λεηλασίες. Από προσωπικές εμπειρίες μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η πλειονότητα των ομάδων κρούσεων των αναρχικών που προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες, δεν έχουν καμιά σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Γ) Οι ευθύνες του αστυνομικού είναι δεδομένες και ήδη αποδόθηκαν δεδομένου ότι ξεκίνησε άμεσα διαδικασία ελέγχου και κλήσης του σε απολογία. Φυσικά βέβαια τα γεγονότα δε συνέβησαν ακριβώς όπως τα περιγράφεις αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για το ευρύτερο θέμα που πραγματεύεται το άρθρο μου. Γιατί το ζήτημα δεν είναι αν ο αστυνομικός ήταν αρκετά χαζός για να συμβάλει στη δημιουργία μιας κατάστασης. Το ζήτημα είναι ότι επί χρόνια βλέπουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και τίποτε δεν αλλάζει. Πάντως, η προσέγγιση που πας να παρουσιάσεις με τους κακούς μπάτσους γουρούνια και τους καλούς ιδεαλιστές αγωνιστές νομίζω είναι λίγο απλοϊκή και από άλλες εποχές.

Δ) Στο τρίτο θέμα που αναφέρεις είσαι μάλλον παραπληροφορημένος. Η ανακοίνωση του ΕΜΠ καταδίκαζε τον αστυνομικό ως δολοφόνο και συνέκρινε την είσοδο αστυνομικού στο ΕΜΠ με την είσοδο των τανκ το 73! Από πληροφορίες μου η απόφαση πάρθηκε υπό την πίεση των αναρχικών που κρατούσαν σε ομηρία μέλη της συγκλήτου, ζητώντας ως αντάλαγμα μια τέτοια ανακοίνωση για την απελευθέρωσή τους και την λήξη της κρίσης. «Ζητήθηκε» δηλαδή από τη σύγκλητο να κάνει τον εισαγγελέα και το δικαστή και τον πολιτικό μαζί, για να κατευνάσει τους θερμόαιμους. Έβγαλε έτσι μια κατά τη γνώμη μου αστεία ανακοίνωση, που προσβάλει την ιστορία του ιδρύματος, την προσωπικότητα των μελών του και βέβαια τους ήρωες των γεγονότων του ‘73.

Ε) Το άρθρο μου ακριβώς στην κατεύθυνση ότι «δεν πάμε καλά» είναι κι όχι το αντίθετο. Κάπου τα έχεις μπερδέψει μάλλον.

Κλείνοντας, πιστεύω ότι η διαρκής παραβίαση των δικαιωμάτων όλων των υπολοίπων για χάρη μικρών ομάδων που αρέσκονται σε βίαιες αντιδράσεις, κάθε άλλο παρά δημοκρατία σημαίνει. Για κάποιο περίεργο τρόπο στην χώρα μας έχουν παρεξηγηθεί τα «δημοκρατικά» δικαιώματα και έχουν φθάσει να συγχέονται με κοινά αδικήματα που στερούν βασικές ελευθερίες και δικαιώματα από τους υπόλοιπους. Για εμένα είναι σαφές, ότι παροχή πολιτικής ασυλίας σε διαρκείς παραβάτες της νομοθεσίας, περισσότερο σε μια ιδιότυπο δικτατορία μοιάζει και θα με βρίσκει πάντοτε απέναντι.

Για το ΕΜΠ, εύχομαι να έρθει η ημέρα, που θα διοχετεύει περισσότερη ενέργεια σε παραγωγικούς τομείς και γόνιμους προβληματισμούς και θα σταματήσει να τελεί σε ομηρία ορισμένων εμπρηστών / φωνακλάδων. Είναι κρίμα το πιο ένδοξο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας να υπονομεύει το κύρος του υποθάλποντας κοινούς εγκληματίες.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099