ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Βενετία
ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αν θέλετε να διατυπώσετε προτάσεις/σχόλια για τη συγκεκριμένη σελίδα, γράψτε μας (mail εννοούμε...)

Εκδρομές
   Ταξίδια Ευ Ζην - Rafting
   Ταξίδια Ευ Ζην - Canyoning
   Ταξίδια Ευ Ζην - Ζήστε την περιπέτεια
   Βαρδούσια
   Μάνη
   Σκιάθος
   Βενετία
   Βουδαπέστη
   Ζυρίχη
   Παρίσι
   Φλωρεντία
   Εκδρομή στην Πάρνηθα
   Rafting στον Εύηνο
Περιοδικό
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Διασκέδαση
Σπίτι
ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

Open World: Venice - Ξενοδοχεία, εστιατόρια, travel tips, φωτογραφίες, χάρτες και άλλες πληροφορίες τοπικού ενδιαφέροντος

Σύντομη παρουσίαση της Biennale di Venezia 2000 - Άρθρο στο ΝΥΓΜΑ

Speciale Mostra del Cinema di Venezia 2000 - Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2000

Vista sul Canal Grande - LIVE εικόνες από Web Cam τοποθετημένη στο Palazzo Balbi !

virtualvenice.com - Εικονική διαδρομή στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου! Περιέχει Quicktime βίντεο.

virtualvenice.net - Συγκεντρωμένες πληροφορίες για πολιτιστικές, οικονομικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στη Βενετία


Το να ταξιδέψει κανείς για πρώτη φορά στη Βενετία είναι από μόνο του μια εκπληκτική εμπειρία, πόσο μάλιστα αν συνδυαστεί με εκδηλώσεις που γίνονται συνέχεια στην όμορφη πόλη.. Γενικά είναι γενικά ένας πολύ ποιητικός χώρος, και αν πετύχετε εποχή με λίγο κόσμο (όχι καλοκαίρι, Χριστουγέννα και Καρναβάλι) νομίζει κανείς οτι έχει ταξιδέψει στο χρόνο, και τόσο οι σημερινοί κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες φαίνονται εντελώς ξένοι με το τοπίο. Έχεις δε συνεχώς την εντύπωση οτι από κάποιο στενό θα εμφανιστούν οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει ο χώρος, οι Βενετοί από το Μεσαίωνα μέχρι την Αναγέννηση.
..

βιτρίνα με μάσκες

Σε ό,τι αφορά τη διαμονή, μάλλον δεν σας συμφέρει να μείνετε στην παλιά πόλη. Καλύτερη επιλογή είναι η Venezia mestre, ο πρώτος σταθμός του τρένου μετά τη Santa Lucia (την παλιά πόλη δηλαδή). Αν και εκεί σας φαίνεται ακριβά, δοκιμάστε πόλεις μακριά από τη Βενετία, με τις οποίες υπάρχει συχνή επικοινωνία με τα τρένα, όπως Πάδοβα,Τρεβίζο ή Βερόνα.

γόνδολες...

Τα αξιοθέατα της Βενετίας που δεν θα πρέπει να χάσετε είναι: από τα πιο δημοφιλή, όπως η πλατεία του Αγίου Μάρκου και η ομώνυμη εκκλησία που δεσπόζει, το Παλάτι των Δόγηδων ακριβώς δίπλα, με τις πασίγνωστες τοιχογραφίες βενετσιάνικης τεχνοτροπίας, η εκκλησία Santa Maria dei Miracoli, αλλά και ο περίφημος περίπατος στη Riva degli Schiavoni, αρχικά παράλληλα στο Μεγάλο Κανάλι, και μετά εσωτερικά στα σοκκάκια.

Βενετσιάνικο κανάλι

Για κάτι πιο σύγχρονο, η συλλογή Peggy Guggenheim, με έργα διασήμων νεώτερων καλλιτεχνών (Picasso, Rodin, Braque, Kandinsky, αλλά και Monet, Turner κλπ). Αν πάλι θέλετε να γυρίσετε την πόλη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προμηθευτείτε ένα χάρτη, και ξεκινήστε από το σταθμό του τρένου με την ακόλουθη πορεία: di Spagna, San Leonardo, Maddalena, Strada Nova, περιοχής Cannaregio (τουριστική περιοχή με μάσκες κλπ). Στη συνέχεια αν θελετε να δείτε και τα εξωτερικά νησιά, το κοιμητήριο στο νησί San Michele, και τα Murano και Βurano, βγαίνετε από τα σοκκάκια στη Fondamente Nuove. Ακολουθούν, Santa Maria dei Miracoli, Campo Santi Giovanni e Paolo, Palazzo Querini-Stampalia e Pinacoteca, περιοχής Castello. Aκολουθούν Palazzo Ducale, piazza San Marco, περιοχής San Marco.

ακόμα εδώ είμαστε;

Πορεία στα σοκκάκια μέχρι τη Γέφυρα της Ακαδημίας, περιοχή Dorsoduro, όπου βρίσκονται η Συλλογή Guggenheim, και η Gallerie dell' Accademia. Γενικά, και εδώ ισχύει οτι τα πιο εύκολα προσβάσιμα σημεία είναι και τα πιο ακριβά, οπότε για φαγητό κλπ, ψάξτε για πιο εσωτερικά στέκια, τα οποία προτιμούν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Την πρόταση επιμελήθηκε η συνεργάτις του Νύγματος Μαρία Πέτρογλου
φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

Κορυφή κειμένου

Επιστροφή στις ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099