www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Σκέψεις)

Η κοροϊδία συνεχίζεται... 17/3/2003

Παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις, διαβάζουμε στις εφημερίδες, σερφάρουμε στο ίντερνετ, παντού η ίδια ιστορία, το ίδιο μετέωρο πείσμα, ο ίδιος φόβος. Ο εκλεγείς με μειοψηφία στη χώρα του κ. Μπους έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να προβεί σε (έναν ακόμα) πόλεμο προκειμένου να εδραιώσει την οικονομική και πολιτική του κυριαρχία στον πλανήτη γράφοντας εις τα παλιότερα των υποδημάτων του διεθνή κοινή γνώμη, διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς και οργανισμούς.

Ο πόλεμος, τελικά, δεν θα γίνει -μόνο- στο Ιράκ. Γίνεται καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ, στις λαϊκές αγορές, στη δουλειά μας, στα Χρηματιστήρια όλου του κόσμου. Με μάσκα "κυνηγού της διεθνούς τρομοκρατίας" οι Η.Π.Α. (Ηνωμένοι Πετρελαιοπαραγωγοί της Αμερικής), παρέα με τα γνωστά τσιράκια ανά την Ευρώπη, πρόκειται όχι να εγκαθιδρύσουν τη δημοκρατία σε μία χώρα με βαρύ, όντως, ποινικό μητρώο, αλλά να ορίσουν για μία ακόμα φορά τους κανόνες του παιχνιδιού στη διεθνή σκακιέρα.

Η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της διασπασμένης στο θέμα Ε.Ε., δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από διπλωματικές κινήσεις με προδιαγεγγραμμένο αποτέλεσμα. Η σε βαθμό βλακείας απάθεια της -μοναδικής- υπερδύναμης μπρος στίς διεθνείς κοινητοποιήσεις δυστυχώς υποδεικνύει τον τροχό της αμάξης που αποτελεί η πλειοψηφία του πολιτισμένου κόσμου.

Μικρές καθαρά "αμερικάνικες" κινήσεις του τύπου <<αλλάζουμε την ονομασία των "french fries" σε "freedom fries" εις ένδειξη διαμαρτυρίας στους ανένδοτους Γάλλους (!!!!)>> πολύ φοβάμαι πως αποτελούν μόνο την αρχή μίας παγκόσμιας απαξίωσης αξιών και αρχών που ίσα ίσα ξεχωρίζουν τον άνθρωπο από τη συμπαθή συνομωταξία των αμοιβάδων. Ζήτω η ελευθερία!...

Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ac_id=1&ar_id=631