ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Φοιτ. Εκλογές `96
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1/3/1996

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Είναι προφανές ότι ένα αφιέρωμα στις Φοιτητικές εκλογές δεν είναι θέμα το οποίο καλύπτεται εύκολα. Πράγματι, είναι δύσκολο να κάνεις αναλύσεις ολόκληρες για ένα πράγμα το οποίο οριακά υφίσταται. Είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραθέσεις απλώς γεγονότα και καταστάσεις τη στιγμή που θέλεις να μπεις στον περίβολο του ναού και να πετάξεις έξω τους εμπόρους. Ως νέος Μικρός Ήρως...

Τελος πάντων, το καλύτερο που μπορέσαμε να κάνουμε, τουλάχιστον έτσι δεν είμαστε αναγκασμένοι να θάψουμε κανένα, είναι να παρουσιάσουμε την κατάσταση σε κάθε σχολή με την πολύτιμη βοήθεια παιδιών που βλέπουν τα πράγματα από μέσα και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο αριθμός των εδρών αναφέρεται για να καθίσταται σαφής ο συσχετισμός δυνάμεων. Συγκεντρωτικά αποτελέσματα δεν θα παρουσιάσουμε εδώ, θα αφήσουμε το Νικολακόπουλο να κάνει τις προσθέσεις. Ούτως ή άλλως αυτό είναι το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τόσο τους ανθρώπους του είδους, όσο και τις περισσότερες παρατάξεις.

Μη σας τρομάζουν τα αρχικά. Όπου υπάρχει σύγχυση συνοδεύονται από κατάλληλες εξηγήσεις. Γενικά, η ΔΑΠ είναι τα εκκολαπτόμενα ΝΔάκια, η ΠΑΣΠ τα ΠΑΣΟΚάκια, οι ΠΚΣ τα ΚΚΕάκια, οι ΝΕ.Ο. τα ΠΟΛΑΝάκια. Πολυάριθμες άλλες εξαρτήσεις επισημαίνονται στο κείμενο. Τα κόμματα αναφέρονται πάντα με φθίνοντα αριθμό ψήφων αφού έπρεπε να βρεθεί κάποιου είδους φορμαλισμός (μήπως σας θυμίζει κάτι;).

Και αρχίζουμε τυχαία με την...


Ιατρική Αθηνών

Το κλίμα είναι σχετικά πεσμένο φέτος σε μία σχολή όπου γαλήνη και ηρεμία δεν επικρατούσε ποτέ σε περίοδο φοιτητικών εκλογών. Η ηρεμία αναταράχθηκε δύο φορές, όμως, κατά τη διάρκεια συζητήσεων για το φλέγον ζήτημα των ειδικοτήτων και το αντίκρυσμα του πτυχίου που παρέχει σήμερα η σχολή.

Το θέμα ανακινεί σταθερά ο ευρύτερα αριστερός χώρος, ο οποίος έχει την αυτοδυναμία. Συγκεκριμένα σε σύνολο 15 εδρών έχουν: ΔΑΠ 4, ΑΝΑΡΠΑ 3 (ΕΑΑΚ), 2 ΙΑΑΑΦΚ (ιατρική Αθηνών ανεξάρτητη ακομμάτιστη φοιτητική κίνηση) από τα ΑΝΕΣΧΕΠ (ανεξάρτητα σχήματα για την επιστήμη και τον πολιτισμό), ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 2 (δυσαρεστημένοι, εκ των ΕΑΑΚ), ΠΑΣΠ 1, ΝΕ.Ο. 1, ΕΡΩΤΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 1 (οικολόγοι), ΠΚΣ 1.

Στον ευρύτερο αριστερό χώρο στη σχολή συγκαταλέγονται λόγω της δράσης τους οι της ΠΑΣΠ και τα ΕΡΩΤ.ΜΑΝ.. Για του λόγου το αληθές η ΠΑΣΠ Ιατρικής ήταν η μόνη ΠΑΣΠ που πήρε θέση κατά του Γ.Παπανδέου και των μέτρων του. Επίσης, εμφανίζει ισχυρότατη μικροφωνική (και) με αντάρτικα τραγούδια. Τα ΕΡΩΤ.ΜΑΝ. τελευταία διοργάνωσαν μαθήματα εναλλακτικής και ομοιοπαθητικής ιατρικής. Στη ΔΑΠ οι μητσοτακικοί και οι εβερτικοί τσακώνονται για τα δύο επιτυχημένα πρωταθλήματα τάβλι που διοργάνωσαν. Η ΙΑΑΑΦΚ προτίμησε την καλαθοσφαίριση και το σκάκι. Οι ΝΕ.Ο. συμπληρώνουν απλώς τις έδρες.


Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού)

Ουρλιαχτά, θόρυβος, μεταμοντέρνες παράγκες, μεγάφωνα (κασσετόφωνα) στη διαπασών, ολίγη από Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Λοΐζο αλλά και Γαρμπή, Καρά, Prodigy είναι αυτά που κυριαρχούν τέτοιες μέρες στο τμήμα μας.

Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν διαφέρουν πολύ από τα συνηθισμένα: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΝΕ.Ο. Υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις των κατ'ουσίαν (οι ίδιοι δεν το δηλώνουν ανοιχτά) αριστερών Α.ΦΟΙ.Κ (ανεξάρτητη φοιτητική κίνηση), ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. Το ΔΣ των φοιτητών αριθμεί 9 έδρες. Με βάση τα αποτελέσματα των περυσινών εκλογών, η ΔΑΠ έχει 4, η ΠΑΣΠ 3, η ΑΦΟΙΚ 1 και οι ΠΚΣ 1.

Πέρα από αυτά, γεγονός είναι ότι η σχολή δεν λειτουργεί σωστά. Η έναρξη του χειμερινού εξαμήνου το Σεπτέμβριο γίνεται Νοέμβριο. Η εξεταστική του Ιανουαρίου γίνεται (εάν γίνει) το Μάρτιο και αυτή του Ιουνίου γίνεται Ιούνιο και Σεπτέμβριο (σε δύο δόσεις). Μέσα στην απόγνωση και χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα τόσον καιρό, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες έρχονται να μας ζητήσουν την ψήφο. Το τριήμερο παρουσιάζεται λοιπόν πολύ δελεαστικό για μία εκδρομούλα μακριά από σχολές και κάλπες.


Φιλοσοφική Αθηνών

Στη Φιλοσοφική τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να διαφέρουν πολύ από τις άλλες σχολές. Αφίσες έχουν αναρτηθεί όπου φτάνει το μάτι, ενώ συζητήσεις με σημαίνοντα και μη πρόσωπα δίνουν και παίρνουν.

Οι 11 έδρες πέρυσι εμφανίστηκαν αρκετά "μοιρασμένες". Η ΔΑΠ είχε 4, η ΠΑΣΠ 2, η ενωτική πρωτοβουλία ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ 2 (πρόσκεινται στα ΕΑΑΚ), οι ΝΕ.Ο. 1, οι ΠΚΣ 1 και η ΦΑΠ 1 (φοιτητική αυτόνομη παρέμβαση η οποία περιλαμβάνει από "συνασπιστές" μέχρι οικολόγους και λοιπούς). Χωρίς έδρα απέμειναν πέρυσι οι υπόλοποι ΕΣΟΦ-Σ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΑΔΗΚ (ανεξάρτητη δημιουργική κίνηση) και η νεολαία ΔΗΚΚΙ (ή νεολαία Τσοβόλα). Σε αφίσες παρουσιάστηκε και το όνομα ΦΑΚ ΟΦ, ελέγχεται όμως πιθανότητα φάρσας. Στις εκλογές δεν κατεβαίνουν, ή μάλλον κατεβαίνουν σε εκλογική απεργία, οι αναρχικοί της σχολής.

Οι τελευταίοι μάλιστα έχουν πάρει δια της μεθόδου της κατάληψης μία αίθουσα στον 8ο όροφο και την έχουν "μεταμορφώσει" σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι. Ίσως αυτό αποτελεί και μία μορφή αντίδρασης ενάντια στις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ που έχουν ήδη.

Οι ΦΑΠ δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ γιατί είναι μάλλον σε φάση μόνιμης αναδιοργάνωσης. Τα ΕΑΑΚ δεν έχουν ανάγκη προβολής γιατί έγιναν διάσημοι από τα ΜΜΕ με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου (θα θυμάστε φαντάζομαι).

Δεν έχουν λείψει οι πατροπαράδοτες συνελεύσεις με τα απαραίτητα ευτράπελα, στις οποίες μάλιστα τελευταία έπεσαν και κάτι ψιλές. Μνημειώδης έχει μείνει η ανάρτηση της ελληνικής σημαίας από τη ΔΑΠ σε συνέλευση μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.


Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ

Κατά καιρούς έχετε διαβάσει χίλια πράγματα στο ΝΥΓΜΑ για τους Ηλεκτρολόγους και τις χαρούμενες παρατάξεις τους, οπότε τα πολλά σχόλια περιττεύουν. Θα αναφέρω λοιπόν μόνο τους αριθμούς για την ιστορία (ελπίζω η Ιστορία να ξεχάσει όλα τα υπόλοιπα). Σε σύνολο 9: ΔΑΠ 4, ΑΡΠΑΤΗ 2 (ΕΑΑΚ), ΠΑΣΠ 2, ΝΕ.Ο. 1.


Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ

Λίγες μέρες απομένουν από τις φοιτητικές εκλογές και στους Πολ.Μηχ. ΕΜΠ διάφορες παρατάξεις και σχήματα έχουν αρχίσει ήδη να ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.


Οι παρατάξεις που κατεβαίνουν με τη σειρά που εμφανίστηκαν στις περυσινές εκλογές σε σύνολο 11 εδρών είναι: ΔΑΠ 6 έδρες (αυτοδυναμία), ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 3 έδρες, ΠΑΣΠ 1, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 1, ΠΚΣ, ΕΣΟΦ. Όσον αφορά την κινητικότητα των παρατάξεων είναι αντιστρόφως ανάλογη της δυναμικότητάς τους με κάποιες βέβαια φωτεινές εξαιρέσεις. Η ΔΑΠ κατόρθωσε να προσφέρει θέαμα γεμίζοντας τους τοίχους με αφίσες. ΠΑΣΠ, ΠΚΣ και ΕΣΟΦ δεν φάνηκαν πουθενά. Οι ΑΓ.ΚΙΝ. προσπαθούν μπροστά στο γνωστό τραπεζάκι. Ως μόνο αξιόλογο γεγονός, πέρα από μία συζήτηση για τα Σπάτα που διοργάνωσε ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ, μπορούμε να δούμε την πρωτοβουλία που πήραν οι ίδιοι για ένα πολιτιστικό τριήμερο (δυστυχώς λίγο πριν τις εκλογές) με συμμετοχή φοιτητών και ομάδων από όλο το ΕΜΠ.


Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ

Μέχρι πέρυσι η ΔΑΠ έλυνε και έδενε στο τμήμα έχοντας για όπλα της την απόλυτη αυτοδυναμία και την απόλυτη αδιαφορία των άλλων παρατάξεων. Μετά όμως από ένα ατυχές γεγονός όπου η ΔΑΠ απώλεσε ένα από τα στελέχη της, είναι η ΠΑΣΠ που φιλοδοξεί να πάρει τη θέση της εκμεταλλευόμενη την αδράνεια. Η ΠΑΣΠ εκτός του ότι διοργάνωσε φέτος αρκετές δραστηριότητες (του είδους πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης κλπ), μοίρασε σε όλους τους Χημ.Μηχ. δισκέτα με πληροφορίες σχετικές με τη σχολή, τα μαθήματα και τις παρατάξεις. Τα ΕΑΑΚ και κάποιοι ανεξάρτητοι δεν είναι άξιοι λόγου.


Αρχιτεκτονική ΕΜΠ

Το απόλυτο χαρακτηριστικό του τμήματος είναι η ηρεμία. Νεκρική σιγή. Λιγοστές οι αφίσες, χαμηλοί οι τόνοι. Στην περυσινή εκλογική αναμέτρηση(!) σε σύνολο 9 εδρών η Πρωτοβουλία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής είχε 3 έδρες, η ΔΑΠ 3, η ΠΑΣΠ 2, οι ΠΣΚ 1.

Η Πρωτοβουλία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής είναι ένα σχήμα κατά βάση αριστερό, το οποίο ουσιαστικά δεν υπόκειται πουθενά. Φέτος θα κατέβουν οι ίδιοι ουσιαστικά (σ'ένα κάπως πιο διευρυμένο σχήμα) με διαφορετικό όμως όνομα. Η μεγάλη πλάκα(;) πέρυσι έγινε με τους ΝΕ.Ο. των οποίων οι δύο υποψήφιοι δεν υπήρχαν στους καταλόγους των Αρχιτεκτόνων. Γενικά, οποιαδήποτε κινητικότητα στη σχολή είναι εξαιρετικά περιορισμένη με μόνη φωτεινή εξαίρεση το "στέκι της Αρχιτεκτονικής".


Μηχανολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ (& Ναυπηγοί)

Θα πρέπει καταρχάς αμέσως να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Το τμήμα Ναυπηγών, ίσως επειδή θεωρούνταν κομμάτι του τμήματος Μηχανολόγων, μέχρι πέρυσι παρουσίαζε κοινά αποτελέσματα με τους Μηχανολόγους στις φοιτητικές εκλογές. Όπως ακούγεται όμως φέτος ύστερα από προσπάθειες κάποιων παιδιών τα δύο "εκλογικά κέντρα" χωρίστηκαν (!) και έτσι θα ψηφίζουν και θα εκλέγονται χωριστά. Τα κοινά περυσινά αποτελέσματα σε σύνολο 9 εδρών είχαν ως εξής: ΔΑΠ 5 (αυτοδυναμία), ΠΑΣΠ 2, ΑΝΑΡΠΑ 1 (ΕΑΑΚ), ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1.

Όπως σε όλες τις σχολές όπου παρουσιάζεται αυτοδύναμη παράταξη συμβαίνουν λιγότερα κι από το τίποτα, έτσι κι εδώ, πέρα από αφίσες και συνθήματα στους τοίχους, επικρατεί νηνεμία. Θα ήταν λοιπόν υπερβολή, εάν δεν υπερέβαλα ήδη, να τους αφιερώσω περισσότερες από αυτές τις γραμμές.


Φαρμακευτική Αθηνών

Σε σύνολο 7 εδρών στο τμήμα στις περυσινές εκλογές η ΔΑΠ είχε την αυτοδυναμία με 4 έδρες. Δεύτερη δύναμη ήταν ο ΦΑΝΤΟΜΑΣ (φοιτητική αντιστασιακή ομάς) με 2 έδρες, τρίτη η ΠΑΣΠ με 1 και ακολουθούν ΝΕ.Ο., ΠΚΣ (χωρίς πόντους).

Τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις δεν διακρίνονται για την ποικιλία ή για το ξεχωριστό πλήθος τους. Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και ο ΦΑΝΤΟΜΑΣ διοργάνωσαν χοροεσπερίδες κυρίως πριν τις εκλογές, ενώ δεν ξέχασαν επίσης να καλωσορίσουν θερμά τους νέους φοιτητές και να τους κατατοπίσουν για την τρέχουσα πραγματικότητα στη σχολή. Η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και οι ΝΕ.Ο. φρόντισαν για τη διοργάνωση συζητήσεων σχετικών με το μείζον θέμα που ταλανίζει τους φοιτητές της Φαρμακευτικής (από 1-7-97 δεν θα χορηγούνται άδειες για λειτουργία φαρμακείων) ορισμένες από τις οποίες είχαν μια σχετική αξία. Πέρα από αυτά οι δραστηριότητες των παρατάξεων εξαντλούνται σε κάποιες προσπάθειες της ΔΑΠ να ενημερώσει τους ενδιαφερομένους για μεταπτυχιακά ζητήματα αλλά και στη διάθεση φωτοτυπικού μηχανήματος ώστε να εξυπηρετούνται κάποιοι φοιτητές(!).

Γενικά, οι δραστηριότητες των παρατάξεων δεν φαίνονται αμελητέες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εκείνες που αρμόζουν σε οργανωμένα σχήματα νέων ανθρώπων με διάθεση, υποτίθεται, να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα.


Πληροφορική Πανεπιστημίου Αθηνών

Ηρεμία, γαλήνη, "μπουνάτσα", όπως λένε και οι ναυτικοί, επικρατεί στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφίσες, μία-δύο, πολιτικές συζητήσεις, καμία, αριστεροί και "αριστεροί" δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν κρύβονται.

Υπάρχει όμως μία αυτοδύναμη ΠΑΣΠ που κατέχει 4 έδρες απ' τις 7, που πολλά λέει και σχεδόν τίποτα δεν κάνει, δεν συγκαλεί γενικές συνελεύσεις, δεν υπάρχει γραφείο της που να μπορείς να τη βρεις και γενικά δεν ενημερώνει κανένα για τίποτα. Συνηθίζει επίσης να καπηλεύεται κερδισμένους αγώνες άλλων σαν δικά της αποκτήματα(τι άλλο να πω;). Η ΦΕΠ (Φοιτητική Ενωτική Πρωτοβουλία) ανεξάρτητη παράταξη (;) κατέχει 2 έδρες, φαίνεται να έχει όρεξη, όχι όμως και ικανότητες. Η στάση τους είναι ιδιαίτερα μετριοπαθής και συμβατική. Οφείλουμε να πούμε όμως ότι αν κάτι κινείται στο τμήμα, οφείλεται κυρίως σε αυτούς. Υπάρχει βέβαια και η ΔΑΠ ΝουΔουΦουΚου με μία (1) έδρα, που ποτέ όμως δεν πατάει στο τμήμα (καλύτερα). Άλλες ανεξάρτητες και μη κινήσεις είναι σπασμωδικές και πρόσκαιρες και γενικά κανείς δεν φαίνεται να έχει όρεξη να κάνει κάποια αποφασιστική κίνηση. Ίδωμεν...


Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γεωπονική)

Μέχρι πρότινος το λέγανε Γεωργικό Πανεπιστήμιο, τώρα προέκυψε Γεωπονικό. Προς αναζήτησιν ταυτότητος...

Στις περυσινές φοιτητικές εκλογές πολλές ήταν οι παρατάξεις που είχαν μερίδιο από την πίτα των εδρών. Η ΔΑΠ είχε 3, η ΠΑΣΠ 3, οι ΝΕ.Ο. 1, οι ΑΝΑΧ 1 (ανεξάρτητος αριστερός χώρος που πρόσκειται στα ΕΑΑΚ), οι ΠΚΣ 1, η ΓΑΤΑ 1 (γεωπονική αντίληψη της ανεξαρτησίας!), η ΑΜΦΙΛΥΚΗ 1. Χωρίς έδρα οι ΕΣΟΦ-Σ, τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ που υπόκεινται στο ΚΚΕ-ΜΛ., η Επαναστατική Ενότητα και το ΑΡΟΤΡΟ (άλλοι πάλι ανεξάρτητοι). Οι τελευταίοι δεν φάνηκαν καθόλου φέτος (όχι ότι οι υπόλοιποι φάνηκαν πολύ περισσότερο).

Αν και όπως πάντα τέτοιον καιρό, οι συζητήσεις και οι ομιλίες στη σχολή δίνουν και παίρνουν, το κλίμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υποτονικό. Ένας σημαντικός λόγος για τη σχετική αυτή υποτονικότητα είναι το γεγονός ότι πολλές παρατάξεις, ακόμα και μερικές από αυτές που κέρδισαν έδρες πέρυσι, δεν θα συμμετάσχουν φέτος. Όπως φάνηκε δε από την προσέλευση του κόσμου στις συνελεύσεις κατά τη διάρκεια του έτους, η κάλπη πολύ λίγο θα προσελκύσει πάλι τους ψηφοφόρους. Ο πόλεμος των αφισών αποτελεί βέβαια κοινό τόπο.


Νομικό τμήμα Νομικής Αθηνών

Η κατανομή σε σύνολο 9 εδρών στο τμήμα πέρυσι ήταν: ΔΑΠ 3, ΠΑΣΠ 2, ΠΑΝ 1 (πρωτοβουλία ανεξαρτήτων νομικής), ΡΑΠΑΝ-ΣΑΦΝ 1 (ΕΑΑΚ), ΠΚΣ 1, ΝΕ.Ο. 1, ΕΣΟΦ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΟΜΙΚΟΥ (ψιλο-"συνασπιστές"), ΔΕΝ (δημοκρατική έκφραση νομικής - νεολαία Τσοβόλα).

Η παραπάνω κατανομή δεν λέει και πολλά σχετικά με την πραγματικότητα. Η πολιτικοποίηση των φοιτητών είναι έντονη, η εμπιστοσύνη τους προς τα κόμματα όμως υπό αμφισβήτηση. Οι παρατάξεις διατηρούν ένα ρόλο μάλλον τυπικό, αφού η ενασχόλησή τους με απλά και καίρια προβλήματα της σχολής (κτιριακό, οργάνωση κλπ) σταματά στις φιλολογικές συζητήσεις.

Είναι απορίας άξιο πώς οι κατεστημένες παρατάξεις κατορθώνουν επιμελώς να "πνίγουν" κάθε νέα φωνή, όταν μάλιστα είναι φανερό ότι ο κόσμος ζητάει κάτι καινούριο. Απορεί κανείς επίσης πώς μία σχολή με την ιστορία της Νομικής, αλλά και με δυνατότητα παρέμβασης (λόγω του αντικειμένου της) στα φοιτητικά "κοινά" όχι μόνο δεν αποτελεί κέντρο εξελίξεων, αλλά παραμένει ανούσια και αποκομμένη επαναλαμβάνοντας κάθε χρόνο τον εαυτό της.



Για το παραπάνω άρθρο συνεργάστηκαν οι:

Βαχαβιώλος Γιώργος, 2ο έτος Πολ.Μηχ.ΕΜΠ

Δρυμούσης Παναγιώτης, 4ο έτος Ιατρικής Αθηνών

Καπής Μανώλης, 2ο έτος ΤΕΦΑΑ

Κολοκυθάς Γιώργος, 3ο έτος Φαρμακευτική Αθηνών

Κοντός Νίκος, 4ο έτος Χημ.Μηχ. ΕΜΠ

Κυριακογιαννάκης Στέλιος, 1ο έτος Νομικού τμήματος Νομικής Αθηνών

Μητρόπουλος Δημήτρης, 2ο έτος Πληροφορικής Αθηνών

Μπενέκος Φώτης, 2ο έτος Μηχ.Μηχ. ΕΜΠ

Σκαλιδάκης Γιάννης, 1ο έτος Φιλοσοφικής Αθηνών

Ψαράκης Ζαχαρίας, 2ο έτος Γεωπονικής Αθηνών



Το κείμενο επιμελήθηκε ο

Γιάννης Ξηρουχάκης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (διδάκτωρ τρομάρα μου...)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Φοιτ. Εκλογές `96
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Φοιτ. Εκλογές `96
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099