ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Απογραφή! 13/3/2001

Τα μάθατε; Το πόρισμα βγήκε! Είμαστε ωραίοι! Γνωστό αυτό θα μου πείτε… Αλλά δε φτάνει μόνο αυτό πια… πρέπει να δούμε και πόσοι είμαστε… Ε βέβαια… σου λέει κάτσε να ξέρω πόσους ωραίους έχω, μπας και μου τους ζητήσουν για καμία φωτογράφηση να κονομήσουμε και τίποτα! Πονηρός ο Βλάχος!

Την Κυριακή λοιπόν, στις 18 του Μάρτη, θα πλυθούμε, θα στολιστούμε, θα βαφτούμε (οι γυναίκες μόνο… μην το παρακάνουμε), θα καθίσουμε στο σαλόνι σαν καλά παιδία και θα περιμένουμε τους βαρβάρους (άντε και άμα είμαστε και τυχεροί μπορεί να έρθει και καμιά βαρβάτη Βαρβάρα) για να μας απογράψουν (πριν μας ξεγράψουν!).

Η συμμετοχή στη διαδικασία, αλλά και η σωστή στάση και συμπεριφορά απέναντι στους υπαλλήλους της στατιστικής υπηρεσίας είναι απαραίτητη, καθώς από τα στοιχεία που θα συλλέξουν, ύστερα από τις απαραίτητες αναλύσεις και μελέτες, θα προκύψουν συμπεράσματα χρήσιμα για εμάς τους ίδιους τελικά! Η διαδικασία δε θα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη… θα μας ρωτάνε και εμείς θα απαντάμε. Βιβλία κλειστά. Σημειώσεις και λοιπά βοηθήματα απαγορεύονται. Λήξη 18:45.

Και ξεκινάμε…

Θα μας ρωτήσουν κατ αρχήν πόσοι είμαστε. Η ερώτηση αυτή θέλει μεγάλη προσοχή! Μετρήστε καλά τους διπλανούς σας και μην προβείτε σε βιαστικές απαντήσεις. Ο καλός κύριος βάρβαρος (ή Βαρβάρα, ντάξει! Μη φωνάζεις!) αν διαπιστώσει ότι δεν μετράτε σωστά θα υποπτευθεί ότι βρίσκεστε υπό την επήρεια αλκοόλ και θα προβεί στη διεξαγωγή αλκοτέστ. Οπότε την 50αρα την έχετε στο τσεπάκι, γιατί Κυριακή θα είναι… μεσημέρι θα είναι… όλο και κάνα ποτηράκι παραπάνω θα έχετε πιει και θα αλληθωρίζετε (*χικ*). Τip : μην τους αποκαλέσετε κε Δασοφύλακα / Πυροσβέστη / Καπετάνιε, τους εξοργίζει.

Οι υπόλοιπες ερωτήσεις θα είναι λίγο πιο ποιο δύσκολες, αλλά θα έχετε το πλεονέκτημα ότι οι απαντήσεις δεν εξακριβώνονται εύκολα. «Πόσα χρυσά δόντια έχει ο Παππούς;». Απαντήστε ύστερα από σχετική σκέψη για να φανεί αληθοφανής η απάντησή σας, και πείτε ένα λογικό νούμερο (από 1 εώς 32, μην τον βγάλετε και δεινόσαυρο τον άνθρωπο). Σίγουρα ο απογράφος… (πως λέμε φωτογράφος, σκιτσογράφος κλπ) δε θα έχει τη διάθεση να εξετάσει το «αχνιστό» στόμα του πάππού, πόσο μάλλον δε αν αυτός έχει ήδη αποδημήσει εις Κύριον, οπότε σιγά μη φωνάζει συνεργεία με εκσκαφείς και μπουλντόζες για να κάνει εκταφή.

Παρόμοια αντιμετωπίστε ερωτήσεις του στυλ «κάθε πότε ξυρίζει τα πόδια της η γιαγιά;» ή «τι μυρίζει όταν βγαίνει ο μπαμπάς από την τουαλέτα;». Στην τελευταία ερώτηση απαγορεύεται η απάντηση «λουλούδια».

Ερώτηση παγίδα είναι επίσης και η ερώτηση «Αγαπάει ο μπαμπάς τη μαμά;» Στην ερώτηση αυτή πρέπει να απαντήσετε με ταχύτητα και όσο το δυνατόν πιο πειστικά με κατάφαση, ώστε να αποφύγετε συνακόλουθες ερωτήσεις όπως «κάθε πότε ο μπαμπάς και η μαμά ‘βάζουν πλυντήριο’» ή «κάθε πότε ο μπαμπάς κάνει ‘έκπληξη’ στη μαμά;» που προφανώς θα φέρει τους γονείς σας σε δύσκολη θέση.

Απαντήστε ελεύθερα και με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις «Πόσα γατάκια γεννάει η γάτα σας ανά τετραετία;», «τι χρώμα έχουν κατά μέσο όρο τα γατάκια και πως κατανέμεται αυτό ανά εποχή γέννησης;», «γιατί δεν έχετε γάτα;».

Θα ακολουθήσουν ψαρωτικές ερωτήσεις του τύπου «Πόσα κλέβετε από την εφορία κάθε χρόνο;», «Πόσα κόκκινα φανάρια περνάτε τη μέρα» ή «Τι ώρα φεύγετε από το γραφείο συνήθως;» στις οποίες απαντάτε σφυρίζοντας αδιάφορα «Δ.Ξ./Δ.Α.»

Κάπου εδώ η διαδικασία θα λάβει τέλος και αφού οι κύριοι βάρβαροι καταβροχθίσουν και την τελευταία κουταλιά από το γλυκό νεραντζάκι που τους βγάλατε και ρουφήξουν και την τελευταία γουλιά φραπέ που τους τρατάρατε, θα αποχωρήσουν για να μεταβούν σε ετέραν οικίαν και να επαναλάβουν την αυτήν διαδικασίαν, ενώ εσείς θα μείνετε με τη χαρά της ικανοποίησης ότι με τις απαντήσεις σας προσφέρατε τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο!

Διονύσης Φραγκούλης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (IT Consultant)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 3 σχόλια )

marykil: Νομίζω ότι η απογραφή είναι μία καλή ευκαιρία να πλυθείς Διονύση!Πέρα από την πλάκα τώρα το αρθράκι σου είναι καλό:-) (15/3/2001)
ttask: Κύριε Δασοφύλαξ, πολύ καλό το άρθρο σας!Παρακαλώ όμως να μη γίνει αλκοτέστ μεσημεριάτικα, γιατί έχω να πάω για κάτι ουζάκια σε ένα φιλικό σπίτι.
Ευχαριστώ! (14/3/2001)
Μαριλένα: Το περί φωτογράφησης στην αρχή ήταν θεία έμπνευση. Σχεδόν υποφέρω που δεν θα ζήσω τη μοναδική αυτή εμπειρία, η μόνη μου παρηγοριά θα 'ναι να σου 'ρθει όντως καμία super-Βαρβάρα πακέτο στο σπίτι. (14/3/2001)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099