ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ψυχαγωγία
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Mουσική και Καλοκαίρι '96 1/6/1996

Πω πω άγχος... Δεν μπορώ να σας βλέπω για πολύ ακόμη έτσι. Δεν μπορώ διαβάζω, ο ένας, δεν μπορώ δίνω αύριο ο άλλος... Κάπου μεταξύ σοβαρού και αστείου το όλο πράγμα είναι και κάπως ειρωνικό. Oι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι παραλίες γεμίζουν και εσείς πάνω από τα βιβλία... Υπομονή όμως. Σε κάνα μήνα το πολύ οι παραλίες σας περιμένουν και δικαιωματικά εσάς κάτι παραπάνω...

Το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για ποικίλους, πολλές φορές και άσχετους συνδυασμούς... Θάλασσα, διακοπές, μαύρισμα (με χρονόμετρο όμως πλέον), βολτίτσες, νυχτοπερπατήματα, beach parties, καμάκι, ποτό μέχρι τελικής πτώσεως κτλ. Το κερασάκι στην τούρτα που ονομάζεται καλοκαίρι είναι η ΜΟΥΣΙΚΗ και ταιριάζει άψογα και απόλυτα με όλα τα προαναφερθέντα αξεσουάρ.

Για να δούμε τι θα ακούσουμε φέτος το καλοκαίρι... Γενικά, πιστέψτε με, αυτή η εποχή είναι η πιο κατάλληλη για να ακούσουμε τα πάντα: TRANCE, RAVE, PROGRESSIVE HOUSE, DEEP HOUSE, ROCK, FUNK & ACID JAZZ, Soul-άκια και άγιος ο Θεός! Το θερμότερο, επίσης, τρίμηνο του χρόνου είναι το καλύτερο διάστημα για όλους τους dj’s που παίζουν σε club ή στο ραδιόφωνο για να κάνουν ένα σύντομο απολογισμό των επιτυχιών του πρώτου εξαμήνου και μαζί με κάποια φλασάκια από περασμένα hits καλοκαιρινής περιόδου, να σας τα προβάλουν μέσω της δουλειάς τους...

Και αυτό έχει την εξήγησή του. Αφενός βρισκόμαστε όλοι τότε σε μια περίοδο που το μόνο που μας νοιάζει είναι το πότε θα πάρουμε το επόμενο πλοίο για να σαλπάρουμε... και να βρεθούμε σε χώρους παραδεισένιους. Εν ολίγοις είμαστε ανοιχτοί σε όλα, πόσο μάλλον στη μουσική. Αφετέρου οι δισκογραφικές εταιρίες βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και το μόνο που δουλεύει με όρεξη σ’αυτές είναι τα air-condition.

Έτσι εν συντομία σας δίνω μια εξήγηση γιατί το καλοκαίρι είναι τόσο κατάλληλο και για μουσικές ανασκοπήσεις... Κατά τ’άλλα σας έλεγα πως το καλοκαίρι είναι μέσα σ’όλα... Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Οι δυνατοί χορευτικοί ρυθμοί εξακολουθούν να κινούν τα νήματα ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες και κυρίως τις “κορμάρες” πάνω στις μπάρες των bar! Ένα CD που περιέχει διάφορα χορευτικά ακούσματα και που κοσμεί ήδη τις βιτρίνες των δισκοπωλείων είναι το ABSOLUTELY DANCE. Εκεί εκτός των άλλων θα βρείτε τρία φετινά classic του καλοκαιριού..”Feels so good (show me your love)” /DJ JUANTO & LINA SANTIAGO, “Be as one” /SASHA (ο πασίγνωστος και Ν#1 Βρετανός DJ που ήταν και το Πάσχα στη Μύκονο) & MARIA, “ To deserve you” /BETTE MIDLER, ένα από τα καλύτερα φετινά χορευτικά soul κομμάτια!!! Για ακόμη πιο δυνατά beat κυκλοφορεί η φοβερή συλλογή “STRICKTLY SOUND FROM U.S.A.” και παίξτε όσο πιο δυνατά γίνεται το track #6 στο CD σας, “Reach”

Επίσης μέσα στα πολύ in του καλοκαιριού μια κασέτα που θα ηχογραφήσετε μόνοι σας με τέτοιους πορωτικούς ρυθμούς... Πως; Απλά συντονιστείτε Σαββατοκύριακο στους 98,7ΜΗz στον COOL FM και απολαύστε δύο κολλητούς μου φίλους και best DJs αυτού του είδους μουσικής: Mikele (20:00-22:00), LEO SEGA (22:00-24:00). Πατήστε record, βρείτε τις κατάλληλες στάθμες ηχογράφησης και PUMP UP THE VOLUME!

Η δισκογραφική εταιρεία POLYGRAM για το φετινο θέρος προτείνει ROCK ήχο... και όχι απλά προτείνει αλλά τον κάνει πραγματικότητα με 7 καυτούς στην κυριολεξία δίσκους. Έχουμε και λέμε, πρώτα απ’όλα με μεγάλες επιστροφές: CRANBERRIES “To the faithfull department”, METALLICA “until it sleeps”, BRYAN ADAMS “18 till I die”, WRE “wild mood swing”, DEF LEPPARD “slang” και φυσικά το classic rock κομμάτι της περιόδου “one of us” απ’το “RELISH” album της JOAN OSBORNE. Επίσης μέσα στα πράγματα ο STING που ήταν τρομερός και στο Ηρώδειο το Μάιο με το νέο του album “MERCURY FALLING”.

Και επειδή μιλάμε για τον κο. Gordon Summers γνωστό ως STING, αυτές τις μέρες γνωρίζει μεγάλη επιτυχία μεζί με την TINA TURNER στο ντουέτο τους “on silent wings” -ίσως η καλύτερη μπαλάντα του καλοκαιριού- το οποίο βρίσκεται στο album “WILDEST DREAMS” της ανανεωμένης (και λόγω πλαστικής εγχείρησης) γιαγιάς του ROCK, Tina Turner.

Και επειδή καλοκαίρι δεν εννοείται χωρίς συναυλίες σας προτείνω την καλύτερη της φετινής σαιζόν: Η Ηalf Note Productions διοργανωνει στις 1 και 2 Ιουλίου ένα διήμερο Athens Rock Festival στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί την πρώτη μέρα θα εμφανιστούν οι Elvis Costello με το συγκρότημά του, τους Attractions, και δύο θηρία της ROCK, οι DAVID BOWIE και LOU REED. Την επόμενη Δευτέρα και τελευταία μέρα του Festival στη σκηνή ο PATO BANTOS με καλοκαιρινούς ρυθμούς σας προσκαλεί “Βabies… come back”. Και όντως κλείστε έγκαιρα θέσεις στο “Νίκος Γκούμας” για να απολαύσετε τους εκρηκτικούς Σουηδούς CARDIGANS, τραγουδώντας μαζί τους “Carnival” και “Sick and tired”.

Το κλου της βραδιάς όμως ονομάζεται SIMPLY RED. Το υπέροχο βρετανικό συγκρότημα δηλώνει ΑΕΚτζίδικα αισθήματα και επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος 4 χρόνια μετά τη φοβερή συναυλία του καλοκαιριού του ’92 στο ίδιο γήπεδο… (λέτε ο Τροχανάς να έκλεισε προπονητή τον τραγουδιστή των Simply Red, Mick Hacknall;) Στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα πίσω στο ’92 ήταν πολύ στα πάνω τους λόγω του τότε album τους “STARS”. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη του ’95 κυκλοφορούν το εκπληκτικό single “Fairground” προμηνύοντας το νέο album που έρχεται αρχές του ’96. “LIFE” ο τίτλος του, ωριμότεροι από κάθε άλλη φορά οι Simply Red και φοβερά τραγούδια κάτω από soul, funk και jazz επιρροές… Θυμηθείτε σε έξι μήνες έχουν κυκλοφορήσει σε single τα εξής κομμάτια: “Fairground”, “Remembering the first time”, “Never, never love” και αυτές τις μέρες το υπέροχο “So Beautiful”… οπότε κλείστε έγκαιρα εισιτήριο για να είστε μέσα στα πράγματα και μέσα στο στάδιο! Τα εισιτήρια κοστίζουν 6000, 8000 και 10000 και φυσικά μπορείτε να τα βρείτε στα κεντρικά δισκοπωλεία, να τα αποκτήσετε μέσω της Half Note Productions και με courier στο σπίτι σας ή και μέσω Internet αρκεί βέβαια να μπείτε στη σελίδα της διοργανώτριας εταιρείας της εν λόγω συναυλίας!

Κατά τα άλλα ένας διάσημος Ελληνοκύπριος τραγουδιστής, που για να πούμε την ψυχρή αλήθεια ποτέ δεν δέχτηκε δημοσίως να αναγνωρίσει τις ρίζες του, ο Γιώργος Κυριάκος Παναγιώτου ή George Michael, μεγάλωσε, ωρίμασε, άλλαξε μετά από χιλιάδες δικαστικές δαπάνες και ένορκες ακροάσεις δισκογραφική εταιρία και από τη SONY μας βρέθηκε στη VIRGIN. Έξι χρόνια μετά το “Listen Without Prejudice Vol. 1 (πού είναι το Vol.2;) επέστρεψε σαφώς “OLDER” όπως είναι και ο τίτλος του album, αλλά κυρίως εκπληκτικός στη μουσική του..

Όσον αφορά την ελληνική μουσική σκηνή τουλάχιστον στα club αρχίζει και δεν περπατάει… Βέβαια η Καίτη Γαρμπή “άρχισε πόλεμο” και στις πρώτες 15 ημέρες κυκλοφορίας του νέου της δίσκου πούλησε 30000 σφαίρες, sorry δίσκους! Έτσι έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων δίσκων και η εταιρεία της, η SONY MUSIC, χαίρεται ιδιαίτερα και κυρίως το αφεντικό της ο Γιώργος Πολυχρονίου!

Για κυριλέ ελληνικές καταστάσεις, μόλις κυκλοφόρησαν από την POLYGRAM το live CD-δίσκος κασσετίνα της Χαρούλας (Αλεξίου), το οποίο στην ουσία είναι ένα οδοιπορικό στις ζωντανές εμφανίσεις που έκανε τα τελευταία 10 χρόνια σ’ όλο τον κόσμο, και από τη MINOS-EMI το τελευταίο εκπληκτικό διπλό live album του Γιώργου Νταλάρα! CLASSIC.

Kλείνοντας, θα σας δώσω δυο τρεις ιδέες για διακοπές σε αγαπημένα μου νησιά προτείνοντάς σας συγχρόνως και τα must places to be… Λοιπόν. Σαντορίνη με τα Φηρά με ENIGMA και ΚΟΟ και το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα της Μεσογείου στην Οία. Επίσης από Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο το νησί της Μήλου. Φοβερές παραλίες ιδιαίτερα στην κάτω πλευρά του νησιού με θέα το Κρητικό Πέλαγος… Από clubbing, μόλις πατήσετε το πόδι σας στο λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα, στα 20 μέτρα μπροστά σας το club Λιμάνι έμπειρο και δυνατό.

Τέλος, στο Ιόνιο, η φετεινή πρόταση είναι Ζάκυνθος, γιατί πρώτον είναι άπαιχτο νησί, διαθέτει αμέτρητες και εκπληκτικές παραλίες, είναι πρώτο σε αφίξεις τουριστών με 72 πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό για το μήνα Μάιο σ’ όλα τα Επτάνησα και δεύτερον επειδή διαθέτει φοβερή nightlife. Για νωρίς καφέ στη Χώρα στο club Base, για αργότερα Αργάσι και Barrage Club -the classic. Το καλύτερο όμως και πιο γνωστό θέρετρο είναι ο Λαγανάς με τα περισσότερα club-bars στο νησί. Επισκεφθείτε το Zeros και κυρίως το club Rescue, το διασημότερο και #1 club της περιοχής με DJ στα πλατώ… Me, Myself and I !!!

Κυριάκος Μαραγκός
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Ψυχαγωγία
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Ψυχαγωγία
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099