ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Παράνοια 18/7/2001

Είναι πολύ αστείο να παρακολουθείς - εφόσον έχεις την τύχη να μη σε επηρεάζουν άμεσα ή τουλάχιστον να σε επηρεάζουν αλλά να μην ασχολείσαι - τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας. Είναι λες και κάποιος γύρισε το διακόπτη από τη θέση "εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση και την καλή της θέληση να ενεργεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας μας" στη θέση "μα καλά τόσα χρόνια αυτούς τους καραγκιόζηδες εμπιστευόμασταν;". Έχει ξεσηκωθεί ο κάθε πικραμένος προβάλλοντας τις αξιώσεις του και απαιτώντας άμεση, καθαρή και ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα του στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Κοινώς ήρθε η ώρα να πληρώσετε την αμνησία και την αδιαφορία που, με εξαιρετική ευσυνειδησία, επιδεικνύουμε τα τελευταία χρόνια.

Υπό αυτό το κλίμα βλέπεις πολιτικούς, κινήματα και φορείς να προσπαθούν να αποσοβήσουν ή να επιταχύνουν την καταστροφή σε όποιον τομέα βρίσκεται το ενδιαφέρον τους. Ψαρεύοντας ειδήσεις από διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα - λόγω έλλειψης έμπνευσης για το παρών editorial - προσπάθησα να βρω κάποιο θέμα που να ενδιαφέρει τον κόσμο σήμερα. Εις μάτην όμως καθώς το μόνο που μπόρεσα να εντοπίσω ήταν ένας πόλεμος δηλώσεων με ελεύθερο θέμα. Όποιος προλάβει αμολάει και μια δήλωση σε ένα διάλογο (ελλείψει καταλληλότερης καθώς πρέπει λέξης) χωρίς βάση, χωρίς παρελθόν και χωρίς στόχους.

Ο πρωθυπουργός καθησυχάζει και επισημαίνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η οικονομία μας είναι πολύ σούπερ σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. Αυτός δεν είναι που έλεγε να μπούμε στο χρηματιστήριο γιατί θα ακολουθήσει πορεία ανάλογη της οικονομίας; Λες να ήρθε τελικά η ώρα να μπω κι εγώ; Κάλλιο αργά που λέει κι ο λαός. Ο οργισμένος, σήμερα, λαός που έχει βγει στους δρόμους και τις απεργίες λες και κάποιος μαγικά τους εξαφάνισε τις τηλεοράσεις τους και δεν έχουν τι να κάνουν. Μάλλον κάτι λέει αυτό για τα καλοκαιρινά προγράμματα των καναλιών. Ο πιο αστείος βέβαια είναι ο Ρέππας που έχει ένα μέσο όρο 152,37 δηλώσεων ανά ΜΜΕ οι οποίες λίγο πολύ λένε ότι όλα πάνε καλά, όλα τα φαινομενικά κακά είναι σκευωρία, μόνο αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα αλλιώς θα μας πάρει ο διάολος (αυτό του έχει μείνει από τις εκλογές). Με αποκορύφωμα τη δήλωση ότι το επερχόμενο συνέδριο δεν είναι για το κόμμα αλλά για το καλό του λαού! Α πάενε ρε που θα μας κάνεις και συνέδριο για το καλό μας. Κάνε μας κανένα ταξιδάκι δώρο τώρα που έχει και καύσωνα να σου πούμε μπράβο.

Μες τον πανικό αυτό βέβαια κάποιος θα χαίρεται και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της Ν.Δ. που έκανε και τον ανασχηματισμό του, του είπε και η Ντόρα ότι πλέον ωρίμασε και μπορεί και πρέπει να γίνει πρωθυπουργός, έβγαλε και πρόγραμμα για την οικονομία. Τα κλασσικά που βγάζουν όλοι δηλαδή, του τύπου πρέπει να καθορίσουμε σαφείς κανόνες λειτουργίας του χρηματιστηρίου, πρέπει να δώσουμε έμφαση στο ασφαλιστικό, την Ολυμπιακή Αεροπορία, τις ΔΕΚΟ, τα δημόσια έργα, την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και το Γ'ΚΠΣ. Με αυτά βγήκε και ο Σημίτης με αυτά θα βγει κι αυτός.

Όσο για τους υπόλοιπους (ο διαχωρισμός γίνεται μόνο λόγω μεγέθους δικού τους καθώς και του παρόντος κειμένου και όχι γιατί τους θεωρούμε καλύτερους) φτάνει μόνο το εξής κουίζ: Ποιος έκανε τη δήλωση "Πρέπει να αποσαφηνιστεί το πολιτικό τοπίο διότι υπάρχει πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία"; Ότι και να πείτε κερδίσατε γιατί μέχρι τότε και να υπάρχει κανείς που δεν το έχει πει θα του έχει δοθεί η ευκαιρία.

Η διέξοδος βέβαια, όπως συνέβαινε και θα συμβαίνει πάντα, υποδεικνύεται από τη νέα γενιά. Που με τη ζωντάνια τους και την φρέσκια άποψη για τη ζωή αντιδρούν αυθεντικά και του λόγου το αληθές αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανείς μεγαλύτερος που να τους καταλαβαίνει και να ασπάζεται τη φιλοσοφία τους. Γιατί κι αυτοί ως νέα γενιά μάταια - για την κοινωνία αλλά προς όφελος της προσωπικής τους ζωής - επαναστατούσαν μέχρι να οδηγηθούν στη μαθηματικά βέβαιη και υπεύθυνη για τις εκάστοτε εξελίξεις ενηλικίωση τους. Όσον αφορά τους πολιτικούς και δη τους βουλευτές στην καλύτερη θα βγει κάποιος μπούφος να δηλώσει ότι τα νιάτα μας είναι σατανιστές και οδεύουν προς την κόλαση ακούγοντας το Dance with the devil. Στα ΜΜΕ γράφεται ότι σύμφωνα με στοιχεία ο αριθμός των μαθητών που τελειώνει το Λύκειο μειώθηκε κατά 21% μετά τη, θεϊκής σύλληψης, μεταρρύθμιση Αρσένη και της μεταρρύθμισης της από τη μεταρρύθμιση του Ευθυμίου. Η απάντηση της νεολαίας; Σύμφωνα με άλλα, απογοητευτικά κατά τα ρεπορτάζ αλλά όχι κατ' εμέ, στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 94% των Ελλήνων μαθητών καταναλώνει αλκοόλ φέρνοντας μας στην πρώτη θέση στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία. Κι εδώ είμαστε πάνω από το μέσο όρο άρα σίγουρα μόνο αυτή η κυβέρνηση είναι κατάλληλη για την Ελλάδα.

Εκτός θέματος, εντός ενδιαφέροντος:
Η πορεία προς το Institute of Electrical & Electronics Engineers (ΙΕΕΕ) ΝΥΓΜΑ συνεχίζει ακάθεκτη καθώς την τρέχουσα εβδομάδα τρία από τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Νύγματος ανακηρύχθηκαν Διδάκτορες Μηχανικοί του ΕΜΠ. Τις καλύτερες ευχές για μία ανάλογη και όσο καλύτερη επιθυμούν συνέχεια στους Γιάννη - my middle name is Image and Video Processing - Ξηρουχάκη, Σεραφείμ - και σεισμός να γίνει εγώ δε θα μασήσω και θα σας μοντελοποιήσω τα δίκτυα - Κοτρώτσο και τον Τάσο - γράφω δύο τόνους κώδικα στην καθισιά μου (που να είμαι κι ερωτευμένος κιόλας) - Τάσκαρη.

Νάσος Δροσόπουλος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ/ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 2 σχόλια )

ttask: Τι να σας πω ρε παιδιά; Δεν ξέρω από αυτά. Εγώ κώδικα γράφω (με το τσουβάλι)!
(19/7/2001)
skotro: Νάσο θα συμφωνήσω απόλυτα για την αλλαγή mode που έχει σημειωθεί στο πολιτικό κλίμα. Νομίζω καλύτερα δε θα μπορούσε να περιγραφεί. Έχω πάντως την εντύπωση ότι η αλλαγή δεν είναι τυχαία. Η λογική του κατεστημένου που ελέγχει τα ΜΜΕ και την οικονομία και κατά συνέπεια έχει τη δύναμη να διαμορφώνει κλίμα, είναι όσο τα πράγματα πάνε καλά, κράτα αυτόν που εχεις, μόλις στραβώσουν πάρε κεφάλια. Έτσι όσο η διεθνής συγκυρία ευνοούσε την οικονομία δεν είχαν λόγο να ρισκάρουν με αλλαγές, ενώ τώρα που η παγκόσμια κρίση έχει δείξει τη γύμνια του βασιλιά, πρέπει να πάρουν μερικά κεφάλια και να ξαναμοιράσουν την τράπουλα. Παλιό καθιερωμένο σχέδιο.
Μόνη ελπίδα παραμένει το ενδεχόμενο από την κρίση να βγει όντως κάτι νέο και χρήσιμο και να μην οδηγήσει σε οπισθοδρομήσεις και πελαγοδρομήσεις. (19/7/2001)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099