ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Αυτό που όλοι περιμέναμε 9/10/2001

Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν, όλοι λένε ότι βομβαρδίζονται στόχοι των Ταλιμπάν και των τρομοκρατών που βρίσκονται στην περιοχή. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά όμως, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις εκείνοι που την πληρώνουν είναι οι άμαχοι και οι αθώοι. Αυτοί θα ζήσουν χωρίς είδη πρώτη ανάγκης, εκείνων η θέση θα δυσχερανθεί, αυτοί θα χάσουν τα σπίτια τους. Εμείς θα παρακολουθούμε τα γεγονότα από τον καναπέ μας. Μακάρι τελικά το χτύπημα αυτό να είναι αποτελεσματικό και να μην υπάρξουν αντίποινα από τους τρομοκράτες σε μεγάλες πόλεις. Όπως λένε όλα τα πρακτορεία, εκτός από τις ΗΠΑ, οι οποίες ουσιαστικά βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για τρομοκρατικά χτυπήματα, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο μπορεί να αποτελέσουν πιθανούς στόχους και τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις των πολιτικών και των υπεύθυνων για το χειρισμό της επίθεσης εναντίον του Αφγανιστάν, όλοι δηλώνουν ότι οι επιθέσεις είναι εναντίον των τρομοκρατών και όχι εναντίον του ισλαμικού κόσμου. Γνωρίζουν πόσο ολέθριες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας κατάστασης. Το γνωρίζουν όμως και οι τρομοκράτες, όπως φάνηκε, αφού ο Μπιν Λάντεν με τις δηλώσεις του προσπάθησε να συνδέσει το πρόβλημα της Παλαιστίνης με την όλη υπόθεση. Δήλωσε ότι όσο οι παλαιστίνιοι δεν μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους ειρηνικά, δεν θα μπορούν να ησυχάσουν όσοι ζουν στην Αμερική. Το γεγονός αυτό αποτελεί άμεση απειλή εναντίον των ΗΠΑ, αλλά από την άλλη πλευρά αποτελεί και έναν επιπλέον λόγο για την επίλυση του Μεσανατολικού. Δεν μπορεί πλέον το Ισραήλ να αυθαιρετεί στην περιοχή, ούτε να τρομοκρατεί τους Παλαιστίνιους. Αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει πλέον τα περισσότερα κράτη και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να στρέψουν τις ΗΠΑ, οι οποίες όλο αυτό το διάστημα έκαναν τα στραβά μάτια για όσα συνέβαιναν στην περιοχή, υποστηρίζοντας όπως πάντα με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους το Ισραήλ.

Αν μπορούσε να ειπωθεί κάτι για τα όσα συνέβησαν από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά είναι ότι άλλαξαν πολλά στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα. Αντιλήφθηκαν κάποιοι στη Δύση ότι υπάρχει και ο κόσμος τη Ανατολής. Υπάρχουν χώρες, λαοί και έθνη στην Ανατολή τα οποία έχουν δικαιώματα και τα οποία θα πρέπει να τα υπολογίζουν. Γιατί όσο κι αν αναφέρονται στους Ταλιμπάν ως τρομοκράτες, ας μην ξεχνάμε ότι τις συνθήκες που απαιτούνται για την υπόθαλψη της τρομοκρατίας τις δημιούργησαν οι Δυτικοί, όταν εκπαίδευαν και όπλιζαν τον Μπιν Λάντεν και τους Ταλιμπάν για να πολεμήσουν τη Σοβιετική Ένωση, όταν αργότερα τους έβαζαν στο περιθώριο επειδή άλλαζαν τα συμφέροντά τους και υποστήριζαν τους ισραηλινούς, αγνοώντας ολόκληρα έθνη και πολιτισμούς. Ας είναι αυτή η φορά η τελευταία που θα χρειαστεί να λυθούν οι διαφορές με τα όπλα και με τον απολογισμό θυμάτων. Ας αποτελέσει παράδειγμα το γεγονός αυτό για τις χώρες που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες των λαών, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοιες πολιτικές που θα εξωθήσουν ανθρώπους σε τρομοκρατικά χτυπήματα και θα προκαλέσουν το θάνατο σε αθώους ανθρώπους.

Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099