ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ιστορίες
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Μια φθινοπωρινή ημέρα 3/1/2002

Ήταν Δευτέρα πρωί και περίμενα το λεωφορείο στη στάση. Το λεωφορείο είχε αργήσει και ήδη περίμεναν πολλοί στη στάση. Καθώς το λεωφορείο κατηφόριζε τη λεωφόρο Παπάγου αντίκρισα μια κοπέλα να τρέχει προς τη στάση για να προλάβει το λεωφορείο. Οι πόρτες του λεωφορείου ανοίγουν και στην προσπάθεια της κοπέλας να ανέβει ρίχνει την τσάντα της στο δρόμο. Με μια αστραπιαία κίνηση τη μαζεύω και της την παραδίδω. "Η τσάντα σας" της λέω και αυτή μου απαντά "ευχαριστώ" με ένα γλυκό χαμόγελο.

Το λεωφορείο ήταν γεμάτο οπότε μείναμε όρθιοι. Στεκόμασταν δίπλα κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο. Η παρουσία της ζέστανε το ψυχρό εκείνο πρωινό. Ήταν τέλειο κορίτσι και μου ήταν αδύνατο να μην τη κοιτάω συνέχεια. Μυτούλα μεσογειακή. Στόμα ζωγραφιστό. Εύθραυστη λεπτοκαμωμένη φιγούρα. Μακριά ξανθά μαλλιά σαν χρυσάφι. Και εκείνα τα γαλανά της μάτια. Αχ αυτά τα μάτια. Η ομορφιά της προοριζόταν για να αναστατώσει κάθε αρσενικό.

"Riko με λένε. Εσένα;" τη ρωτάω με φανερό τρακ. Με κοιτάζει στα μάτια και με μια τραγουδιστή φωνή μου ψιθυρίζει "Εύα". Όνομα που της ταίριαζε απόλυτα. Ήταν αυτό που έβλεπες, τίποτα παραπάνω. Απλή χωρίς να κρύβει κάτι.

Στη συνέχεια μείναμε αμίλητοι. Ξαφνικά το λεωφορείο κάνει στάση στο Hilton. Μου ρίχνει μια τελευταία ματιά χαμογελώντας και κατεβαίνει εξαφανίζοντας στους δρόμους της Αθήνας.

Η εικόνα αυτή του προσώπου της, έμεινε στο μυαλό μου χαραγμένη για πάντα. Ποτέ δεν την ξανά είδα,. έμεινε ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ίσως κάποτε, κάπου να γίνει αληθινό.

Αγνή Α
Άλλα άρθρα της

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 4 σχόλια )

minaggizete: Αγνή μου, μπράβο...μικρούλα και ρομαντική η ιστοριούλα σου!!!άντε με το καλό να συνεχίσουν οι συγγραφικές σου προσπάθειες!!!χιχι! (8/1/2002)
eleni: Τι τα θες και ανεβαίνεις στο λεωφορείο. Χάλια χρυσή μου, χάλια. Γι'αυτό και εγώ πηγαίνω με τα πόδια, αμ πως? (7/1/2002)
DeNnNiS: Ξέχασα να πω πόσο μου άρεσε η ιστοριούλα! :-p (4/1/2002)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Ιστορίες
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Ιστορίες
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099