ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Αθλητισμός
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΝΥΓΜΑ LEAGUE 1996-97 - φάση των 16 1/4/1997

Τo 2ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του Ε.Μ.Π. εν δράσει ξανά μετά την απαραίτητη ανάπαυλα. Μάλιστα οι ρυθμοί έχουν ανέβει ιδιαίτερα. Το ένα derby διαδέχεται το άλλο, η αγωνία κορυφώνεται και τα ταμεία της ΟΠΑΠ-ΕΜΠ έχουν πραγματικά ξεχειλίζει από τα λεφτά. Ακούγεται δε ότι εκμεταλλευόμενοι τις νέες δυνατότητες των δικτύων, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προγραμματίζουν να αρχίσουν να δέχονται πολύ σύντομα στοιχήματα και μέσω Internet. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Η πρόβλεψη για το πρώτο έτος μιλά για τζίρο ενός εκατομμυρίου δολαρίων! Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι διοργανωτές απέρριψαν πρόταση από γνωστό κανάλι, για δημιουργία εκπομπής καφενείου φιλάθλων, γύρω από τα θέματα του ΝΥΓΜΑ-LEAGUE. Κάτι τέτοιο θα υλοποιηθεί μόνο μέσω Internet.

Όμως ας αφήσουμε το οικονομικό παρασκήνιο για να εστιάσουμε την προσοχή μας στο αγωνιστικό προσκήνιο και παρασκήνιο. Στο διάστημα 15/3 έως 23/3 διεξήχθησαν 9 αγώνες, των οποίων τα αποτελέσματα είχαν ως φαίνεται παρακάτω :

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αντιμέτωποι

Αποτέλεσμα

Metallica '96

A.S.G. Πολιτικοί '92

2 - 3

Ρεμάλ

2ο Ηλεκτρολόγων

13 - 3

Σε μεγάλο derby εξελίχθηκε ο αγώνας των Metallica '96 με τους A.S.G. Τελικά στο πολυπόθητο αποτέλεσμα έφτασαν οι πολιτικοί, παρά τη διακύμανση στο score. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ρεμάλ έκλεισε πολλά στόματα, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή της, τη διάρκειά της και προ πάντων με το μυαλωμένο τρόπο που αντέδρασε στην ψυχρολουσία του τέρματος από τα αποδυτήρια που σημείωσαν οι ηλεκτρολόγοι στο 1’. Η Ρεμάλ με μεθοδικότητα, κατάφερε να ισοφαρίσει και να προηγηθεί πολύ σύντομα. Μετά τα πράγματα ήταν μάλλον εύκολα.

Να αναφέρουμε ότι οι Metallica '96 τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών για μη διαιτήτευση αγώνα της 16/3 ως όφειλαν.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αντιμέτωποι

Αποτέλεσμα

Wolves Cosmodata

Σφίχτες

3 - 6

3ο Πολιτικών

Τσακάλια

4 - 0

Wolves Cosmodata

Τσακάλια

6 - 1

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασαν οι Wolves Cosmodata. Στον πρώτο αγώνα έχασαν εύκολα από τους Σφίχτες, ενώ με τα Τσακάλια, έδειξαν πολύ δυνατοί. Οι Σφίχτες παρουσιάζουν πολύ συγκροτημένη ομάδα που έχει τις προδιαγραφές να προχωρήσει. Οι Πολιτικοί σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες τους έχουν δείξει ότι έχουν πολύ καλή ομάδα, η οποία κάθε φορά που αγωνίζεται υπογραμμίζει τις βλέψεις της για τον τίτλο. Τέλος για τα Τσακάλια να πούμε, ότι δεν έχουν πείσει. Αντίθετα έχουν γεμίσει ερωτηματικά μια και για περίεργο λόγο σε αγώνες που συμμετέχουν είτε αγωνιζόμενοι είτε ως διαιτητές, έχουν δημιουργηθεί έντονα επεισόδια. Ηρεμία παιδιά, ένα παιχνίδι είναι μόνο.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αντιμέτωποι

Αποτέλεσμα

Καφενύγμα

NTUA DOCs

2 - 3

Sorei

Χαΐνηδες

7 - 3

Το Καφενύγμα υποχρεώθηκε να επιστρέψει στις κακές του εμφανίσεις και τις ήττες λόγω της καλής απόδοσης των σκληροτράχηλων Διδακτόρων. Να αναφέρουμε επίσης ότι το Καφενύγμα ενδεχομένως θα είχε χειρότερη τύχη, αν δεν είχε σπεύσει να επανεντάξει στις τάξεις του το απολωλός πρόβατο, που ακούει στο όνομα Αντώνης Κουκουριτάκης. Ο αθλητής αυτός ως γνωστόν το φθινόπωρο αξιοποίησε το δεδικασμένο Μπόσμαν μεταπηδώντας στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Παρά την επιτυχημένη του εκεί πορεία, το Καφενύγμα για να βελτιώσει τη δεινή θέση που έχει περιέλθει λόγω τραυματισμών, ξόδεψε μεγάλο ποσό για να την επάνοδό του. Στον άλλο αγώνα οι Sorei κέρδισαν του Χαΐνηδες με εντυπωσιακή άνεση, οι οποίοι έδειξαν νωχελικοί σε σχέση με το πρόσωπο που είχαν παρουσιάσει σε αγώνες της προηγούμενης φάσης.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αντιμέτωποι

Αποτέλεσμα

Ναυπηγοί '95

Ποδοσφαιρόνικα

2 - 2

Ο.Π.Α.

Κόκκινοι Διάβολοι

3 - 4

Σκληροί και οι δυο αγώνες με τις ομάδες να εμφανίζονται σχεδόν ισοδύναμες. Στον πρώτο αγώνα η Ποδοσφαιρόνικα προηγήθηκε 1-0 για να ισοφαριστεί 1-1 ώστε να λήξει το ημίχρονο με 1-1. Το δεύτερο ημίχρονο είχε ανάλογη εικόνα. Να σημειωθεί ότι έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες της Ποδοσφαιρόνικας προς τους διαιτητές, ιδιαίτερα για περίπτωση αναγκαστικής αλλαγής λίγο πριν το τέλος, η οποία οδήγησε στην επανείσοδο αθλητή των αντιπάλων που είχε αποχωρήσει. Εδώ βέβαια να αναφέρουμε και το γεγονός ότι η Ποδοσφαιρόνικα έπαιξε σε όλο το τελευταίο διάστημα με γνώμονα τη σκοπιμότητα, πετώντας η μπάλα έξω για καθυστέρηση, ένα θέαμα που μάλλον δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς του εσωτερικού πρωταθλήματος ΕΜΠ. Για τον άλλο αγώνα να αναφέρουμε το γεγονός ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι έστω και δύσκολα πήραν το αποτέλεσμα, χάρη κυρίως στην επιμονή και υπομονή τους. Τα πράγματα πάντως παραμένουν απολύτως ρευστά σε αυτόν τον όμιλο.

Η φάση των 16 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί λίγο πριν το κλείσιμο για τις διακοπές του Πάσχα. Συνεπώς ο τελικός προγραμματίζεται για τα μέσα Μαΐου.

Σεραφείμ Κοτρώτσος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ Η/Υ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Αθλητισμός
Προηγούμενο Επόμενο
Αναφορές

Ημιτελικοί & Προημιτελικοί

Προκριματικοί

Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Αθλητισμός
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099