ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Χαβαλές
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις! 5/2/2002

Για μια ακόμα φορά η κινέζικη παροιμία αποδεικνύεται ορθή. Τι να πει και τι να γράψει κανείς για μια τέτοια φωτογραφία; Η εικόνα που παρουσιάζεται στη σελίδα αυτή δεν έχει υποστεί κανενός είδους επεξεργασία. Δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα του σημερινού «Βήματος» και προέρχεται από την κοπή της πίτας στα γραφεία του ΠαΣοΚ.

Θα επιχειρήσουμε μια σύντομη σημειολογική ανάλυση, με μοναδικό εφόδιο την παρατηρητικότητά και το κέφι που μας προκάλεσε η θέα της. Ξεκινώντας από τα αριστερά παρατηρούμε την κυρία Παπανδρέου με το γνωστό βλέμμα που θυμίζει κάτι μεταξύ χαρμανιασμένου θαμώνα τον Εξαρχείων και απορημένης αγελάδας. Παρόλα αυτά η έκφραση του προσώπου της βγάζει κάτι από τσαντίλα και μάλλον φαίνεται να σιχτιρίζει εκείνον που κέρδισε το φλουρί. Ιδιαίτερη σημασία να δώσετε στην κοτρώνα που είναι αναρτημένη στο λοβό του αυτιού της. Η στολή ταγιεράκι-πουκαμισάκι ταιριάζει απόλυτα με το image της νυν υπουργού και πρώην ευρωπαϊκής επιτρόπου.

Δεξιότερα κάποιος φαίνεται να ατενίζει το μέλλον με υπέρμετρη αισιοδοξία, αγνοώντας πλήρως τα τεκταινόμενα ακριβώς μπροστά του και με ενδεικτική την πλήρη άγνοια που είναι εκπεφρασμένη στο κατά παραγγελία μειδίαμα. Τα σχόλια περιττεύουν.

Ακολουθεί ο βαστάζος του Κόμματος, ο στυλοβάτης της παράταξης, ο άνθρωπος στον οποίο παραδόθηκε το μέλλον του κόμματος και ο οποίος κρατάει στα χέρια του τη βασιλόπιτα με το κομμάτι του ΠαΣοΚ. Προσέξτε πως έχει μπατάρει το πιατάκι με την (πάντα) πράσινη χαρτοπετσέτα και πως το βλέμμα του είναι καρφωμένο γεμάτο αγωνία στο φλουρί που επιδεικνύεται στο πλήθος των ιθαγενών. Το αριστερό χέρι, το οποίο και δεν βλέπουμε, ενδεχομένως να είναι έτοιμο να μαχαιρώσει πισώπλατα τον πρωθυπουργό.

Και φτάνουμε τώρα στο κλου της φωτογραφίας. Καμαρώστε τον πρωθυπουργό ο οποίος αν του είχαν ζητήσει να κάνει την πιο αστεία γκριμάτσα που μπορεί, δεν θα τα είχε καταφέρει τόσο καλά! Σαν παιδάκι που άνοιξε το κουτί και είδε μέσα όλα τα LEGO που είχε ονειρευτεί ποτέ του! Δείτε το απλανές βλέμμα, το οποίο καμαρώνει τους παριστάμενους ιθαγενείς, καμαρώστε το χαμόγελο που φεύγει από κάτω δεξιά προς άνω αριστερά, προσέξτε την πράσινη (πάντα) γραβάτα με τον κόμπο που πάντα είναι χοντρός και χαλαρά δεμένος και καταλήξτε στον τρόπο που κρατάει το φλουρί. Με τα ακροδάχτυλα, σχεδόν με τα νύχια, σαν να μην το έβγαλε από τη βασιλόπιτα, αλλά μέσα από τη λεκάνη της τουαλέτας.

Να πως μια φωτογραφία μπορεί να σου φτιάξει το κέφι!

Διονύσης Φραγκούλης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (IT Consultant)
Άλλα άρθρα του
Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 4 σχόλια )

p5maria5: Χα,Χα...Καλά ε? Καταπληκτικό το αρθρο.Όμως θα ήθελα να στείλω τις θερμές μου ευχαριστίες στους 'μικρούς αυτούς ήρωες της καθημερινότητάς μας'(βλ. φατσες στη φωτογραφία) που φροντίζουν ώστε να γελάμε ανελλειπώς.Μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι.Μπορείτε.... (7/2/2002)
VASILIKI: ωωωωωωχ!!! από τα γέλια τα πολλά δεν έβλεπα καλά!!!
Τάσο μου δεν μπορεί να πάρει την δόξα ο Διονύσης μόνο !!! συγχώρεσε με για την παράλειψη μου...:-))) (6/2/2002)
VASILIKI: XA!XA!XA!XA!XA!XA!XA!XA!XA!XA!XA!XA!ΧΑ!ΧΑ!
Διονύση μου, να ΄σαι καλά!!! Μου έφτιαξες την μέρα μου που ξεκίνησε με ξεκαρδιστικά γέλια διαβάζοντας το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κείμενο σου!!
:-)))))))))))))) (6/2/2002)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099