ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Άντε γεια! 24/5/2002

Μια ακόμα σεζόν φτάνει στο τέλος της και δεν μπορώ να βρω πιο κατάλληλη έκφραση για να την αποχαιρετίσουμε, από το κλασσικό πλέον «Άντε γεια!» του συμπαθέστατου και γραφικού αρχηγού της «θύρας 7» (των φανατικών φιλάθλων του Ολυμπιακού για τους αδαείς) Τάκη, που μέσα από την εκπομπή του έχει γίνει το πρόσωπο της ημέρας τον τελευταίο καιρό.
Τελειώνει λοιπόν σιγά σιγά η σεζόν, μπαίνουμε στο καλοκαίρι, σε λίγο δε θα έχουμε μυαλό για δουλείες και υποχρεώσεις, παρά μόνο για μπάνιο, ηλιοθεραπεία και για το στήθος της απέναντι (!) και ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν απολογισμό. Τελικά νομίζω είναι πιο σωστό να κάνεις τώρα τον απολογισμό και όχι στο τέλος της χρονιάς. Το Γενάρη συνήθως βρίσκεσαι στη μέση και είναι μάλλον άκαιρο. Εκτός από τον προσωπικό απολογισμό του καθενός, που έχει να κάνει με τα επαγγελματικά (τι αύξηση πήραμε, τι χώσιμο φάγαμε, την πήραμε τη ρημάδα την προαγωγή;), τα αισθηματικά (πόσες γκόμενες έριξα, με καλύπτει ο Σάκης ή να πάω στον Μάκη; θα συνεχίσω τη σχέση μου και το καλοκαίρι;), τα υπαρξιακά (βρήκα τελικά ποιος είμαι; βρήκα που πηγαίνω; με λένε Αρτέμη) και λοιπά, έχουμε και τον κοινό μας απολογισμό, κοινωνικο-πολιτικο-αθλητικού χαρακτήρα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε :

Πολιτικά :

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που έφυγες και είμαι μόνος. Μόνο που στην περίπτωση μας κανείς δεν έφυγε, απλά ήταν σα να έφυγε, ή σα να μην ήρθε ποτέ. Και φυσικά μιλάμε για τον Κώστα και την παρέα του που, είτε μας κυβέρνησαν είτε όχι, εμείς διαφορά δεν καταλάβαμε. Εκτός πια αν έχουμε γίνει τόσο αναίσθητοι και χοντρόπετσοι που τίποτα δε μας κάνει εντύπωση, ούτε καλό, ούτε κακό. Τα περισσότερα προβλήματα παραμένουν άλυτα (σιγά το παράξενό), τα μεγάλα ζητήματα άθικτα (είναι ευαίσθητα και φοβόμαστε μη σπάσουν στα χέρια μας) και το μόνο που νοιάζει τους κυβερνώντες και τους φιλόδοξους αντικαταστάτες τους είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης το και κατά πόσο κοντά στην παραμονή ή στη διαδοχή στην εξουσία είναι. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Στο εξωτερικό το μπάμ μπουμ στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται σα να μην πέρασε μια μέρα (από το ναι του χωρισμού) ενώ από την άλλη, οι φίλοι μας καλοί καλοί μας φίλοι αμερικ(λ)άνοι (πλέον), τα έχουν κάνει ελαφρώς επάνω τους φοβούμενοι και τη σκιά τους για νέες τρομακτικές τρομοκρατικές ενέργειες. Τώρα βέβαια κατά πόσο η φοβία αυτή θα συνοδευτεί από ανάλογη διαλλακτικότητα, αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και σωφροσύνη στην εξωτερική τους πολιτική και στην συμπεριφορά προς τους συγκατοίκους τους στον πλανήτη μας, παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα...

Κοινωνικά :

Η ταινία του Φώσκολου, με τον αχτύπητο Νίκο Κούρκουλο «Κοινωνία Ώρα Μηδέν», μάλλον θα ταίριαζε πιο καλά από οτιδήποτε άλλο την κατάσταση στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο υποθέτω...! Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός, ίσως γέρασα και παραξένεψα λίγο πρόωρα, αλλά ειλικρινά δε διακρίνω κάτι στον ορίζοντα που θα μπορούσε να με κάνει, έστω και λίγο, αισιόδοξο... Bar και Big Brother μονοπωλούν τον ενδιαφέρον των τηλεθεατών κάθε βράδυ, τα κινητά μας έχουν πάρει φωτιά από την ψηφοφορία για το ποιος θα αποχωρήσει (1453 : BAR1), το δελτίο ειδήσεων του Alter ανέβηκε στη 2η (!) θέση της τηλεθέασης (θα πέσει φωτιά να μας κάψει!), οι Ολυμπιακοί πλησιάζουν και όπως πάντα είμαστε πίσω (τι πρωτότυπο), τα έργα προχωρούν, αλλά η ταλαιπωρία όλο και αυξάνεται, ο Ρακιντζής τραγουδάει play back και κερδίζει το εισιτήριο για το διαγωνισμό της Eurovision (S.A.G.A.P.O), η Τζένη Χειλουδάκη βγάζει βιβλίο και είναι και σατανίστρια (δύο σε ένα), η μις Κύπρος φωτογραφίζεται σε άκρως αισθησιακές πόζες με τη μις Τουρκία (μανούλες!), σε κάθε φανάρι πλέον υπάρχει ολοκληρωμένο γενικό σέρβις του αυτοκινήτου (τζάμια, λάδια, φρένα), αλλά και αλυσίδα πολυκαταστημάτων γενικού εμπορίου (χαρτομάντιλα, σαπούνια, μπανάνες, λουλούδια)... και εγώ ο μαλάκας, σφάζω το παιδί μου!

Αθλητικά :

Άντε γεια, άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά! 6ο συνεχόμενο για το Θρύλο του «θείου» που δε μάσησε ούτε από κασέτες, ούτε από Τριανταφυλλόπουλους, ούτε από παράγκες. Το πήρε και αυτό από κεκτημένη ταχύτητα και μας άφησε με τη γλύκα των 8 του Champions League και την πίκρα του UEFA του χρόνου...
(Ρε Λορέντζο, τι λες τώρα, που θα παίζετε στις τέσσερις η ώρα...). Τι Σάντος πήραμε, τι Ολισαντέμπε εξ ολοκλήρου αγοράσαμε... πάλι πλάτη μας βλέπω να κοιτάμε... Καλά που σηκώσαμε και το Ευρωπαϊκό στο μπάσκετ γιατί θα ήμασταν τελείως για τα πανηγύρια... Τουλάχιστον το ΑΕΚάκι και Champions League θα βγει του χρόνου, και το κύπελλο στη μπάλα σήκωσε, αν και με την επιστροφή του Μπάγιεβιτς στη Ν. Φιλαδέλφεια το μέλλον δεν προδιαγράφεται και πολύ ευοίωνο. Όσο για τον ΠΑΟΚ... μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους κάμπους πέφτει χιόνι! Το αφεντικό τρελάθηκε (μάλλον φαλίρισε) και ξεπουλάει! Πάρτε κόσμε!

Και αφού αναλύσαμε και συνοψίσαμε τα γεγονότα που μας αφορούν γενικά, πιστεύω ότι δε θα πρέπει παραλείψουμε να κάνουμε και το δικό μας, το ΝΥΓΜΑτικό απολογισμό :

Ως γνωστόν το ΝΥΓΜΑ αυτή τη στιγμή περνάει μερικές από τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία του, αφού η μισή συντακτική του ομάδα υπηρετεί τη στρατιωτική της θητεία (αχ μαμά πατρίδα τι μας κάνεις!). Σα να μην μας έφτανε αυτό, μας γκαστρώθηκε και η Μαριλένα και χάσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σπαρταριστά της κείμενα και τις γλαφυρές της περιγραφές! Ευτυχώς που γέννησε (έναν παίδαρο ΝΑ! με τα συγχωρήσεως) και σύντομα αναμένεται να είναι και πάλι στις επάλξεις του αγώνα! Παρ’ όλες λοιπόν τις δυσκολίες, το ΝΥΓΜΑ (εμείς και εσείς δηλαδή) καταφέραμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Σπάσαμε το φράγμα των 4.000 μελών και το φράγμα των 300.000 (μοναδικών) επισκέψεων στην πύλη μας! Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά νούμερα γιατί εκτός από ότι είναι πραγματικά υψηλά, η επίτευξή τους σημειώθηκε συντομότερα από ότι περιμέναμε, κάτι που εκτός από τη χαρά και την ηθική ικανοποίηση που μας προσφέρουν, μας αυξάνουν το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε εσάς και μας «υποχρεώνουν» να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και όρεξη την προσπάθεια που εδώ και 2 χρόνια έχουμε ξεκινήσει.

Κάπου εδώ τελειώνει και η μικρή ανασκόπηση της σεζόν ‘01-’02... σε λίγο όλοι χαζεύουμε το Μουντιάλ από τα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας και θα αναρωτιόμαστε αν ο Τιτανικός βυθίστηκε ή κάηκε (από το μαύρισμα που θα έχουμε κάνει!). ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Διονύσης Φραγκούλης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (IT Consultant)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 3 σχόλια )

ttask: Αντε γειά κι από μένα! Εντός δεκαπενθημέρου θα βρίσκομαι στα ελληνοτουρκικά σύνορα, πραγματοποιώντας τις υποσχέσεις του Υπ.Εξ. (μου τα είπε στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου) για τον Εβρο-στρατό. Ελπίζω κάθε φορά που θα μπαίνω στο Νύγμα να διαβάζω τέτοια κείμενα! (26/5/2002)
skotro: Μπράβο ρε Διονύση, νομίζω παρά τα πράσινα γυαλιά που συχνά φοράς, έκανες αντικειμενικό απολογισμός. Εύγε και να σου πω και το χαρμόσυνο νέο: του χρόνου σας βλέπω για πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι έρχεται η ώρα σας! (24/5/2002)
VASILIKI: έτσι εξηγείται λοιπόν η απουσία σου DeNnNiS αγαπητέ! κατέγραφες τα + και τα - και ετοίμαζες τον απολογισμό! :-)) Δημιούργησες όμως ένα κλίμα φυγής και άντε τώρα να συμμαζευτούμε και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε! :-))) (24/5/2002)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099