ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Σκέψεις
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Παρ' τ' αυγό 13/9/2002

Αγγλο-Ελλένικ συμμαχία.

Πρωί-πρωί, την ώρα της προετοιμασίας του – κατά προτίμηση – English Breakfast, η συνεπής ραδιοτηλεορασοπληξία εμβρόντητη ακούει την φράση-κλειδί της ημέρας «...πολιτικό κέλυφος της τρομοκρατίας». Ώστε έχει και η τρομοκρατία πολιτικό τσόφλι; Κρακ.

Μηχανικά, το αυγό που έχει στα χέρια του ο μέσος νοικοκύρης, σπάει στην άκρη του τηγανιού και χύνεται μέσα. Αυγό μάτι. Τρεις ομόκεντροι κύκλοι. Η ξηροτηγανισμένη περιμετρική φλούδα, το ασπράδι και ο κρόκος. Αμείλικτα ερωτήματα τσιγαρίζουν την σκέψη. Ποίοι είναι; Ποιος ο ρόλος τους; Τι κρύβεται πίσω από τον κρόκο ή κροκάδι; Υπάρχει και τέταρτος κύκλος; Πού είναι; Μήπως είναι άλλο αυγό; Ύποπτος ο ρόλος της κότας που κλωσάει. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Ο φλούδας ή πέτσας; Ο συνδετικός κρίκος ασπράδης; Η γυναίκα της οργάνωσης, Σαλμονέλα ή Νέλα;

Το ΠαΣοΚ είναι τσόφλι της 17Ν, η ΝΔ σα ν’ ανεβαίνεις την Αλεξάνδρας – δεξιά είναι το κέντρο, το ΚΚΕ στον κόσμο του λανσάρει ακόμα τους Ρωσικούς διακόπτες Ον-οφ σπάμε τις λάμπες με σφυρί, κόβουμε τα καλώδια με σφυροδρέπανο και μετά διαδηλώνουμε κατά της ΔΕΗ.

Κι όμως.

Δεν είμαι έντονα απολιτίκ. Είμαι αντίκ της αλήθειας κορτέθ. Νιώθω μπιμπελό της Λεσβομαδριλένας (Ισπανοελληνίδας, δηλαδή) γκόμενας του Ξηρού ή Ξερού. Επιπλέον, οι παπαδοτρομοκράτες Ξηροί (ή Ξεροί) μας δίνουν (ή δίδουν) λαμπρή (ή λαμπρά) ευκαιρία(ν) να (όπως) (επι-)λύσουμε το γλωσσικό(ν) δίλημμα: ξηροί Ή ξεροί καρποί;

Καρποί ή όπως λένε και κάτι ξεχειλωμένα στόματα τύπου Βίκυς Μοσχολιού (σόρι Βίκυ) «καρπέ» το οποίο όμως εύκολα στην χρήση γίνεται και κάρπε, σα να λέμε δηλαδή carpe diem ή στην αργκό της τηλεοπτικής αθλητικής διαπαιδαγώγησης «είδα Κάρπε και Πανού», όπερ σημαίνει είδα Καρπετόπουλο-Πανούτσο, το οποίο διαβάζεται και Experts, που πάει να πει πάλι μέσα είμαι ή τουλάχιστον δεν είμαι ακόμα έξω.

Κι όμως. Καλό είναι κι αυτό, γιατί έξω βρέχει και όταν βρέχει εδώ, πλημμυρίζει. Τότε κάτι περίεργοι τύποι, στην αργκό Φαν (δηλ. στρατιώτες), «πάνε να πούμε και χώνουνε εκεί κάτι σακιά» που κάποιοι άλλοι πιο περίεργοι, φαντάζομαι πως νυχτιάτικο πάνε και τα γεμίζουνε με άμμο στις πλαζ της Βούλας και της Βουλιαγμένης και τους τα πασάρουνε αβέρτα (με τα κοχυλάκια και τις γόπες, τα βοτσαλάκια και τα καλαμάκια από τους φραπέδες- high season πράμα γαρ), για να τα τοποθετήσουνε, λέει, στον χειμαρρώδη ξάδερφο του Βασιλιά Νείλου, τον ορμητικό Κηφισό ως και στο αδερφοποιημένο φυλάκιο-παράρτημα με το φράγμα του Ασουάν, το ηρωικό Μοσχάτο αλλά και τον παρακείμενο γραφικό Ρέντη. Αιδώς-αιδώς, το ακραίο (extreme) καιρικό φαινόμενο της δίωρης βροχής πάει να διασαλεύσει ως και αυτή την άρτια λειτουργία της αγοράς-πρότυπο του Ρέντη. Ready or not, I’ll hide you και μέσα στην insomnia μας φίλε we come one, Faithless, όμως, μου σφύριξε ένας οπωροπώλης. Ready or not, φίλε, έρχεται βροχή έρχεται μπόρα, έρχεται Ντόρα και μαζί έρχονται και σαν πυγολαμπίδες τα συνεργεία και οι συνεργειατζήδες των Μέσων, με απώτερο σκοπό να ραδιοζεύξουν (link) φύση και άνθρωπο εις μούντζα μία, στο εκπληκτικό τους σόου. So?

Τι υπερβατική πραγματικότητα... κι εμένα που θα μ΄ άρεσε ίσως να δω αυτά τα δεκάδες μικροσκοπικά ουράνια τόξα που θα σχηματίζονταν σίγουρα, καθώς τα δυνατά φώτα από τις κάμερες θα διαπερνούσαν τις μανιώδεις σταγόνες της βροχής, είμαι μάλλον εκτός θέματος.

Από κάτω, άνθρωποι χειρονομούσαν, φώναζαν, απολογούνταν, λέγανε. Άνθρωποι που το μόνο αστέρι που τους δείχνουν - κι επομένως βλέπουν - στον ουρανό της πραγματικότητας τους, είναι της 17Ν. Κρίμα που έχασαν τέτοιο θέαμα. Ίσως επειδή έγιναν οι ίδιοι. Τους έκαναν. Ως πότε;

Thomas S.
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099