ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Πολλαί Θερμαί Ευχαί! 22/12/2002

Λίγο που είμαστε μουντρούχοι ως ιδιοσυγκρασίες, λίγο που δε μας πάνε τα καλοκάγαθα 'χο χο χο', ο Ρούντολφ το ελαφάκι και η λοιπή κερασφόρα κομπανία, στο τόσο ήμαστε να μη γράψουμε καθόλου χριστουγεννιάτικο editorial και να αφήσουμε της 28ης ως το Άγιο Πάσχα. Υπερίσχυσε όμως το Πνεύμα των Χριστουγέννων, συν τους εκβιασμούς του αρχιμαφιόζου τζι μπι και πριν κλείσει καν τρίμηνο το προηγούμενο editorial το αντικαθιστούμε άρον άρον. Στα πλαίσια της γνωστής μίζερης διάθεσης, η παρούσα έρευνα-ευαγγέλιο για τη δημοσιογραφία καταγράφει ό,τι εκνευριστικό συμβαίνει τα φετινά Χριστούγεννα, πάντα κατά τη δική μας αντικειμενική, έγκριτη και διορατική ματιά. Να τι κυκλοφορεί λοιπόν στην Αθήνα 24ωρα πριν το 2003:

Σκούφοι αγιοβασιλειάτικοι/ εναλλακτικά σκούφοι με εξαιρετικά μακριά ουρά-στους αθεράπευτα διαστροφικούς η ουρά καταλήγει σε καμπανάκι. Το αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από τους ανθρώπους που η καταραμένη βιοπάλη ανάγκασε να βγάζουν τα προς το ζην πουλώντας αυτά τα σιχαμερά κατασκευάσματα, υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που οικειοθελώς κυκλοφορούν με τους σκούφους. Ο τελευταίος που συνάντησα μέσα στο μετρό στεκόταν σε μια θέση-πειρασμό: πλάτη στο σίδερο και η ουρά του σκούφου αιωρείτο (άλα μου!) ανυποψίαστη γύρω από το οριζόντιο σίδερο πάνω από τα καθίσματα. Θα ήταν ψέμα να πω πως προκάλεσα δυστύχημα αλά Ισιδώρα Ντάνκαν, αλλά τουλάχιστον ο χαρωπός ηλίθιος έχασε τη στάση του προσπαθώντας να λύσει τους 32 ναυτικούς κόμπους που είχα επιδέξια δέσει.

Καταναλωτές σε κρίσεις παράνοιας. Κάνουμε τα ρημαδιασμένα τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μας σε μαγαζί με κρύσταλλα και κοσμήματα, όταν αντιλαμβανόμαστε μια διαπεραστική, παραπονιάρικη φωνή που θα είχαν τα γκέι τσιουάουα αν μιλούσαν-παρά την αρχική εντύπωση, η φωνή ανήκει σε κυρία θηριωδών διαστάσεων.
-Ξέρετε, εγώ μιλάω μαζί τους (αναφέρεται στα κρυστάλλινα ζωάκια, να μη μου ξαναμιλήσουν και μένα τα δικά μου αν ο διάλογος δεν είναι αυθεντικός), η κυρία πνίγει ένα λυγμό, η πωλήτρια νεύει συγκαταβατικά.
-Ειδικά με το Ντίνο (κρυστάλλινος ελέφαντας, ελεφαντίνος, Ντίνος για τους φίλους) που έσπασε, οι δονήσεις που μου έστελνε ήταν πολύ δυνατές. Η πωλήτρια από μέσα της σιχτιρίζει μεταξύ άλλων τη ζωή που την έκανε πωλήτρια και το Ντίνο που πήγε κι έσπασε χριστουγεννιάτικα.
Η πωλήτρια φέρνει έναν καινούριο Ντίνο (Ντίνος είναι μόνο ένας), ακολουθούν οι αναγκαίες συστάσεις, σπάει ο πάγος και ο Ντίνος ο Β’ έχει κερδίσει με την ευφράδεια και την ετοιμότητά του μια θέση στη βιτρίνα και την καρδιά της πελάτισσας.

Τόλης Βοσκόπουλος: ο άνθρωπος που ακύρωσε το τηλεκοντρόλ. Αν έχεις τηλεόραση και αυτήν την εποχή παρακολουθείς, είναι 100% βεβαιωμένο ότι βλέπεις Βοσκόπουλο, με το γνωστό δρακουλολάγνο χαμόγελο να αναλύει τα πάντα: Η τοποθέτηση του Βοσκόπουλου για το κυπριακό, μητρικός θηλασμός: ο Βοσκόπουλος απαντά, 17Ν και μυστικές υπηρεσίες, από τον έγκριτο αναλυτή μας Τόλη Βοσκόπουλο, 10 πολύτιμα τιπς του Βοσκόπουλου για το αγώνισμα του κορμού.

Αφιερώματα εφημερίδων σε δώρα: (με το παρόν καταφέρω τεράστιο πλήγμα στην αγορά και η στήλη είναι προετοιμασμένη για μέιλ διαμαρτυρίας από τον ίδιο το Χριστοδουλάκη-για να πάρετε μια ιδέα πόσο υψηλά κλιμάκια μας διαβάζουνε). Όποιο δώρο δείτε φωτογραφημένο, σας φανεί χαριτωμένο και συμφέρον, είτε στην πραγματικότητα είναι μεγέθυνση του πραγματικού, είτε έχει εξαντληθεί, είτε σας αρπάζει το τελευταίο κάποιος μέσα από τα χέρια.

Γιώργος Μπενέκος: Ο δυνάστης του εργαζόμενου, ο στυγνός εκμεταλλευτής που συναντάμε στα βιβλία του Ντίκενς. Ξέρει τι θέλει και πώς θα το πάρει, χριστουγεννιάτικο editorial εδώ και τώρα εν προκειμένω. Οι πρώτες κρούσεις γίνονται μέσω διακριτικών είναι η αλήθεια μέιλ με παραπλανητικό θέμα, ώστε η ανυποψίαστη παραλήπτρια να τα ανοίξει: συγχαρητήρια, κληρωθήκατε μεταξύ εκατομμυρίων συμμετοχών για το χριστουγεννιάτικο editorial κλπ κλπ. Στη συνέχεια η επιφανειακή ευγένεια δίνει τη θέση της σ’ ανυπόφορες πιέσεις, μπράβους που κυκλώνουν το σπίτι, απειλές ακόμα και σε αθώα τρίχρονα παιδιά. Ενώ ο εν λόγω απολαμβάνει το υπέροχο ξηρό κλίμα του Γκστάαντ, οι δόλιοι γραφιάδες του Ν λιώνουν τα μανίκια τους να γράψουν ένα κείμενο που θα εγκριθεί και θα τους εξασφαλίσει την πατροπαράδοτη (κατεψυγμένη) γαλοπούλα μέρες που ‘ναι.

Εν πάσει περιπτώσει πολλές ευχές(ε)-που θα ‘λεγα αν ήμουν η Νάνα Μούσχουρη-ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά σε όλο το πιστό αναγνωστικό κοινό μας και καλοί πολίτες οι (όχι και λίγοι) στρατευμένοι.

Μαριλένα Κοιλανιώτη
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα της

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 2 σχόλια )

gbenec: Δεν είμαι στο Γκστάαντ, αλλά στο Σεν Μόριτζ. Αυτό τα λέει όλα. :-) Καλές γιορτές! (24/12/2002)
VASILIKI: Οφείλω να συμφωνήσω με τις ουκ ολίγες απ΄ότι διαβάζω πιέσεις του g b, προς την αγαπημένη συντάκτρια Μαριλένα μας, καθώς μέρες που είναι μας έβγαλες αβίαστα τα σχετικά γέλια μπροστά στην αυτοκόλλητη σχεδόν οθόνη μας!! :-)) Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένα (όπως καθένας μας τα περιμένει και τα επιθυμεί)!! :-)) (23/12/2002)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099