ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Καθημερινότητα
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2004 14/1/2004

Το ΝΥΓΜΑ πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με τη μοίρα σας παρουσιάζει τον Καζαμία του Ολυμπιακού έτους 2004 (η διαπλοκή του Κόκκαλη ακόμα και στην προσφώνηση της νέας χρονιάς είναι έκδηλη...). Πάμε λοιπόν!

Ιανουάριος

Μήνας ιστορικών εξελίξεων: Αναταράξεις στα πολιτικά κόμματα και ορισμός της ημερομηνίας των βουλευτικών εκλογών. Αλλάζουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς μετά από 50 χρόνια συνεχίζεται η μάχη των Παπανδρέου με τους Καραμανλήδες για μια θέση στην εξουσία. Ο καιρός τρελαίνεται, καθώς μετά από χιονοπτώσεις και καταιγίδες, ακολουθεί καύσωνας και λειψυδρία. Τα Ολυμπιακά έργα συνεχίζονται με τους γνωστούς γοργούς ρυθμούς. Παραδίδονται 4 δωμάτια με λουτροκαμπινέ στο Hilton και άλλα 3 στο Intercontinental. Συνολική δαπάνη του έργου: 3,5 εκ. ευρώ και ανάδοχος εταιρεία η J&P ΑΒΑΞ. Μετά από εννέα συνεχόμενα τζακ-ποτ στο Τζόκερ μία υπερτυχερή γριούλα 99 ετών από τα Λιόσια κερδίζει το ποσό ρεκόρ των 9.999.999 ευρώ! Σε ερώτηση δημοσιογράφου «πού θα ξοδέψει τα λεφτά» η γριούλα δήλωσε «θα τα βάλω στην άκρη για τα γηρατειά μου, στο κάτω κάτω ούτε δέκα εκατομμύρια δεν πήρα... Δοξάζω την Παναγιά τη Σουμελά που ήρθε στον ύπνο μου και μου ψιθύρισε τι νούμερα να παίξω». Για την ιστορία, οι τυχεροί αριθμοί ήταν 1, 2, 3, 4, 5 και τζόκερ το 6.

Φεβρουάριος

Ο μήνας που γιορτάζουν οι μασκαράδες! Τα πολιτικά κόμματα διοργανώνουν στο Προεδρικό Μέγαρο τον ετήσιο αποκριάτικο χορό, όπου την παράσταση κλέβει ο Επίτιμος που έχει ντυθεί βρυκόλακας. Το βραβείο όμως τελικά απονέμεται εξ’ αδιαιρέτου στους Σημίτη-Giorgaki οι οποίοι έχουν μεταμφιεστεί στο άλλοτε γνωστό δίδυμο των ληστών ψηλού και κοντού. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, καθώς οι πλαγιές της Σαντορίνης έχουν μετατραπεί σε χιονοδρομικό κέντρο, ενώ τις πλαζ του ΕΟΤ Βούλας κατακλύζουν ταλαιπωρημένοι από τον καύσωνα Αθηναίοι. Στο Ιράκ οι Αμερικανοί συνεχίζουν το έργο τους κατά της τρομοκρατίας. Αποφασίζουν ότι το αποτελεσματικότερο μέτρο για την παύση των εχθροπραξιών είναι η σταύρωση των ιρακινών που δεν δηλώνουν ενυπόγραφα ότι πιστεύουν στην Αμερικανική παντοκρατορία. Σε βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το CNN εμφανίζονται για πρώτη φορά τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ και συγκεκριμένα και οι δύο σφεντόνες του, η μία μάλιστα είχε ακόμα μία πολύ κοφτερή κοτρόνα πάνω της. Η ΝΔ υπόσχεται δωρεάν internet στους νέους. Ο Giorgakis κάνει ρελάνς με δωρεάν A-DSL, καρτοκινητό, home cinema, playstation 2 και τραπέζι στο Ρέμο.

Μάρτιος

Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης! Ο μήνας των εκλογών. Η ΝΔ κατορθώνει να διαψεύσει τα γκάλοπ για ακόμα μια φορά και χάνει τις βουλευτικές εκλογές. Ο νέος πρωθυπουργός, Giorgakis Papandreou, ανακηρύσσει την Ελλάδα ως την 53η Πολιτεία των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Μπους επισκέπτεται την Αθήνα και δηλώνει ενθουσιασμένος: «Thank you, George!». Η Νατάσα χωρίζει τον Κωστάκη και ετοιμάζει λαϊκό δίσκο με τίτλο «Πώς την πάτησα έτσι, ας φτιάξω ένα γιουβέτσι». Ξεκινούν και πάλι οι αγώνες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού κατακλύζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες για να απολαύσουν τις νέες ταινίες «Με λένε Καρεμπέ και αράζω καναπέ» και «Pokemon 7: Μηδέν εις το πηλίκο».

Απρίλιος

Τα πρώτα αποτελέσματα της νέας κυβέρνησης είναι ορατά. Η τιμή της πατάτας ενσωματώνεται στο γενικό δείκτη του ΧΑΑ, ενώ τα διόδια της Αττικής Οδού διαμορφώνονται στα 0,90 ευρώ (το χιλιόμετρο). Ο νέος πρωθυπουργός προτρέπει τους κατοίκους των μεγαλοπούλεων της χώρας να δενδροφυτεύσουν τα μπαλκόνια τους. Για το σκοπό αυτό διατίθενται σε τιμές ευκαιρίας από το Υπουργείο Γεωργίας δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία κατακλύζουν την Αθήνα. Το πρόβλημα του νέφους επανέρχεται στην Αθήνα, καθώς οι κάτοικοι μπαφιασμένοι από τη φούντα, δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους εργασίες. Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι κύκλοι εργασιών των εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής. Η αθλητική φόρμα εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων και ο μπάφος αποτελούν πλέον το σήμα κατατεθέν του Έθνους.

Μάιος

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στα ευρωπαϊκά κύπελλα, καθώς ο Παναθηναϊκός φτάνει στον τελικό του κυπέλλου UEFA το οποίο και κατακτά. Οι παίκτες του σε σκηνές θριάμβου ανάβουν τον κλασικό πλέον μπάφο του νικητή, δημιουργώντας μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έσπασαν την κατοστάρα, καθώς μετράνε 98 και σήμερα μέχρι την τελετή έναρξης. Η Γιάννα δεν προλαβαίνει να εγκαινιάζει έργα, να πηγαίνει κομμωτήριο για μαλλί-νύχι και απευθύνει έκκληση να μειωθούν οι ρυθμοί παράδοσης των έργων. Για τα test events προσλαμβάνονται Αλβανοί, οι οποίοι μετακινούνται διαρκώς πέρα δώθε στο λεκανοπέδιο για να ελέγξουν την αξιοπιστία των μέτρων της Τροχαίας. Παράλληλα, προσλαμβάνονται Αθίγγανοι, οι οποίοι αλλάζουν διαρκώς διαμονή για να ελέγξουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα νεόδμητα ξενοδοχεία που θα χρησιμοποιηθούν εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα δίδυμα αρχίζουν να περπατάνε.

Ιούνιος

Τελειώνει το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός κατακτά το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αν και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αιγάλεω, Ηρακλή και Χαλκηδόνα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο λεκανοπέδιο μετατρέπουν το γήπεδο beach volley σε κωπηλατοδρόμιο και το κωπηλατοδρόμιο σε γήπεδο beach volley. «Τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη», δηλώνει η Γιάννα. Ο Σαντιάγκο Καλατράβα ολοκληρώνει το σκέπαστρο του ΟΑΚΑ και την πεζογέφυρα της Κατεχάκη. Αναλαμβάνει ακόμα το έργο της πεζοδρόμησης της Κηφισίας, την κρεμαστή γέφυρα Χαμοστέρνας, το μουσείο της Ακρόπολης, την υπογειοποίηση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στα Καμένα Βούρλα, το υποθαλάσσιο τούνελ Πειραιά-Μυκόνου και την ολική στέγαση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Η Γιάννα δηλώνει: «Έχουμε την τιμή να εγκαινιάζουμε στη χώρα μας το πρώτο κλειστό αεροδρόμιο του κόσμου! Η Ελλάδα βγαίνει από το περιθώριο!».

Ιούλιος

Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με την «Αθήνα 2004», το State Department και το FBI αναστέλλει τα άρθρα 3, 4, 5, 6, 12, 13, 14, 18, 20, 22, 25, 26, 30 και 31 του Συντάγματος. Σκοπός τοιαύτης αποφάσεως εστί η διάσωσις της Χώρας εκ της Αναρχίας και της Φαυλοκρατίας εις την οποία οδηγείτο ο τόπος υπό του υφιστάμενου πολιτικού κατεστημένου. Αι νέαι διατάξεις αποσκοπούν εις την ανάδειξην της Χώρας μας ως της Ασφαλεστέρας του Κόσμου. Δια τον σκοπόν τούτον απαγορεύονται αι άσκοπαι μετακινήσεις εντός του λεκανοπεδίου των Αθηνών, αι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, η στάθμευσις των αυτοκινήτων όπου δει και αι φωταψίαι των οικειών πέραν της 9ης νυκτερινής. Αι παραβάται θα τιμωρούνται παραδειγματικώς και συμφώνως προς τας διατάξεις των τακτικών στρατοδικείων. Εις το Κέντρον των Αθηνών στρατοπεδεύουν τέσσαραι επιλαρχίαι μέσων αρμάτων, δύο μοίραι ελαφρού αντιαεροπορικού πυροβολικού, 5 μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού και τρεις μοίραι καταδρομών. Ζήτω οι Ολυμπιακοί Αγώναι! Ζήτω το 2004! Ζήτω η ΔΟΕ!

Αύγουστος

Ο μήνας των Ολυμπιακών Αγώνων. Εν μέσω της άδειας Αθήνας γίνεται η τελετή έναρξης την Παρασκευή και 13. Την τελετή επισκιάζει τετράωρη διακοπή ρεύματος. Μοναδικό φωτεινό πρόσωπο της βραδιάς η Γιάννα, η οποία λόγω των πολλαπλών πλαστικών επεμβάσεων και του επιμελούς μακιγιάζ, εξακολουθεί να λάμπει στο σκοτάδι. Ο Αβραμόπουλος εκμεταλλεύεται το μπλακ-άουτ και κλέβει από τα χέρια της Ντόρας τη δάδα φωνάζοντας «είναι δική μου, είναι δική μου!». Οι φόβοι του FBI και της Μαρίας Παπαπέτρος για τρομοκρατικό χτύπημα επαληθεύονται, καθώς οργανωμένοι ισλαμιστές μέλη της Χαμάς, Παλαιστίνιοι καμικάζι, Τσετσένοι αντάρτες και αγανακτισμένοι Παναθηναϊκοί βάλλουν με τουλούμπες, μπακλαβάδες, καζαν ντιπί, ταουκιοξού, σις κεμπάπ, τας κεμπάπ, χούμους και σιχτίρ πιλάφ κατά της αμερικανικής αποστολής (οι Παναθηναϊκοί και κατά του Giorgakis, τι και αν ήρθε, πάλι ο Κόκκαλης το πήρε!). Το State Department εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα με αποτέλεσμα να ξεμείνουν στην Αθήνα 251.386 αμερικανοί τουρίστες. Οι ελληνικές αποστολές θριαμβεύουν, καθώς κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο στο μπάντμιντον, στο μπέηζμπωλ, στο χόκεϋ επί χόρτου, στο τραμπολίνο και στο μάμπο. Τα δίδυμα συνεχίζουν να περπατάνε.

Σεπτέμβριος

Ο μήνας των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η Ελλάδα διαπρέπει και πάλι στα κυριότερα αθλήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες: Εύρεση ταξί μεσημέρι στη Σταδίου, Παρκάρισμα στην Κυψέλη, Άπλωμα και λιάσιμο ασπρόρουχων στο Παγκράτι, Τηλεφωνικό κλείσιμο ραντεβού με παθολόγο του ΙΚΑ, Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από λαϊκή αγορά χωρίς να ξοδευτούν πάνω από δύο μισθοί, Διενέργεια ήπιου και εποικοδομητικού προεκλογικού αγώνα. Το χρηματιστήριο συνεχίζει το φετινό ράλι σημειώνοντας για 9ο συνεχόμενο μήνα αύξηση 0,02%. Στην αγορά το κόμικ «Γιωρίκας και Κωστίκας» με τις περιπέτειες του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενός μικρού χωριού γίνεται μπεστ σέλερ. Ο Σωκράτης Κόκκαλης λειτουργεί το πρώτο μη κρατικό Πανεπιστήμιο στη χώρα με τα τμήματα: Επιχειρηματικής Ευφυΐας, Συστήματα Αποφάσεων και Συστήματα “Πάμε Στοίχημα”, Ξέπλυμα-Στέγνωμα Χρημάτων και Διαιτησίας Α’ Εθνικής. Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί σειρά εντυπωσιακών μεταγραφών στα πλαίσια της ανανέωσης και του κυνηγιού του ελληνικού πρωταθλήματος. Έτσι, αποκτά τους Μπάγεβιτς (επιθετικό), Πλατινί (δεκάρι), Μπεν Τζόνσον (εξτρέμ) και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (στόπερ).

Οκτώβριος

Οι Αγώνες τελείωσαν και η Αθήνα άδειασε από τους τουρίστες. Επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι οι Αθηναίοι που είχαν πάρει υποχρεωτική άδεια Αύγουστο και Σεπτέμβριο και αντικρίζουν μία πόλη-πρότυπο. Ανισόπεδοι κόμβοι και λεωφόροι ταχείας κυκλοφορίας διευκολύνουν τις μετακινήσεις, ενώ το Μετρό γίνεται πυρηνοκίνητο και αποκτά και air-condition. Η κυβέρνηση για να αντεπεξέλθει στο αυξημένο κόστος των Αγώνων καθιερώνει τέλη ανθρώπινης ύπαρξης. Η Ντόρα βραβεύεται ως Γυναίκα της Χρονιάς και η Γιάννα παθαίνει τρία εγκεφαλικά και της σπάνε και δύο νύχια. Ο δημοφιλής Πρωθυπουργός Giorgakis Papandreou προτείνεται για το Νόμπελ Ειρήνης, το Πούλιτζερ, το Όσκαρ Οπτικών και Ηχητικών Εφέ και τρία ΕΜΜΥ.

Νοέμβριος

Η Αθηνά Ωνάση παντρεύεται τον βραζιλιάνο φίλο της και τον χωρίζει 48 ώρες μετά δηλώνοντας: «Den itan katallilos gia mena, thelo ellina gkomeno». Ο Ολυμπιακός τερματίζει 4ος στον όμιλο του Champions League με Τσάρλτον, Αναγέννηση Λεμεσού και Σπάρτα Σπάρτης και τερματίζει άδοξα την ευρωπαϊκή του πορεία. Οι Hi-5 διαλύονται και ακολουθούν και οι 5 σόλο καριέρες. Ξεκινά το Survivor 2 σε δυάρι στου Ζωγράφου. Ο Μικρούτσικος δηλώνει πως δεν θα ξανακάνει ριάλιτι και αναλαμβάνει υπουργός πολιτισμού. Ο Μπαμπινιώτης εκδίδει το πρώτο λεξικό Greeklish. Τα δίδυμα βαρέθηκαν να περπατάνε και απαιτούν την καλυτέρευση των μέσων μαζικής μεταφοράς και την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Δεκέμβριος

Ο Κώστας Σημίτης αποδέχεται πρόταση για ανάληψη της Προεδρίας της Κομισιόν. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα, δηλώνει, αν και αρχικά νόμιζα πως μου προτείνανε κομίσιον...». Ο Πρωθυπουργός Giorgakis χωρίζει τη γυναίκα του και τα φτιάχνει με γνωστή ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια. «O agonas tora dikaionetai», δηλώνει. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα επανεμφανίζονται. Στο Νευροκόπι λειτουργεί η πρώτη στην Ελλάδα τεχνητή παραλία και στα Χανιά η πρώτη πίστα άλματος με σκι. Η Ντόρα στολίζει όλη την Αθήνα με ό,τι περίσσεψε από τους Ολυμπιακούς του Αυγούστου. Τα δέντρα έχουν κορδέλες εγκαινίων, αντί για άστρα στις λεωφόρους κρεμάνε τους ολυμπιακούς κύκλους και αντί για δωράκια μοιράζονται αδιάθετα μπρελόκ και κονκάρδες. Η γαλοπούλα αντικαθιστά την πατάτα στο γενικό δείκτη του ΧΑΑ.

Kai tou xronou!

Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα του
Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 5 σχόλια )

tpallis: Τάσκαρη είσαι μεγάλος καλλιτέχνης !!! (16/1/2004)
Tarplay: EITE ΠΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!!!!! ΖΗΤΩ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ... Η ΛΕΞΗ ''ΚΑΖΑΜΙΑΣ'' ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ? ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΕ-ΚΑΖΑ? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ.. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? (15/1/2004)
magrini: Το γέλιο δεν είναι μόνο ότι είναι γραμμένα ωραία, είναι ότι μάλλον θα συμβούν!!!!!!! (15/1/2004)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Καθημερινότητα
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Καθημερινότητα
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099