ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Καθημερινότητα
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ 13/9/2006

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: 200-1200 ευρώ (από 83-668 που ισχύει στον τωρινό Κ.Ο.Κ.), αφαίρεση άδειας οδήγησης μέχρι 6 μήνες.
Παραβίαση STOP: 700 ευρώ (από 167).
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 700 ευρώ (από 167), αφαίρεση άδειας οδήγησης για δύο μήνες.
Αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση: 700 ευρώ (από 167) Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.
Μη χρήση κράνους: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.
Χρήση κινητού στη διάρκεια της οδήγησης: 100 ευρώ (από 33), αφαίρεση άδειας οδήγησης ως 30 ημέρες.
Άσκοπη χρήση «μεγάλης» σκάλας φώτων: 20-700 ευρώ (από 17-33).
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα: 200 ευρώ (από 83).
Παραβίαση προτεραιότητας: 200 ευρώ (από 83).
Στάθμευση σε χώρο για άτομα με ειδικές ανάγκες: 151 ευρώ (από 61,5).

Δηλαδή: Αν φύγεις από το "Βοτανικό" σουρωμένος (1200), με αναμμένους προβολείς (700) και περάσεις αέρα-πατέρα τη διασταύρωση Κων/πόλεως-Ιεράς Οδού (3Χ700=2100+200), χωρίς να φοράς ζώνη ή κράνος (350) και μιλάς στο κινητό (100), παρκάρεις για τσιγάρα στο απέναντι περίπτερο (200), στη θέση για ΑΜΕΑ μπροστά στην τράπεζα (151) και σε σταματήσει μπάτσος, συμφέρει να τον ...σκοτώσεις επιτόπου. Η εξαγορά ποινής για ανθρωποκτονία είναι φθηνότερη...

Αλιεύτηκε στο Διαδίκτυο...

Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 2 σχόλια )

minaggizete: γενικά ο κόσμος θέλει φόβητρο και τι καλύτερο από το να σου αδειάσουν το πορτοφόλι. Το θέμα βέβαια δεν είναι το ύψος του προστίμου αλλά και αν θα "πέσει" το πρόστιμο, γιατί τι να το κάνω αν υπάρχουν τα πρόστιμα αλλά πού είναι η Τροχαία (οέο) για να γράψει τους παραβάτες; αν βγαίνουν μόν 2 βδομάδες το χρόνο, στις μεγάλες εξόδους, μια τρύπα στο νερό κάνουν ακόμη και από εισπρακτικής απόψεως. Αν μας τσακίσουν όμως στους ελέγχους πρωί μεσημέρι βράδυ μετά θα δεις τον Έλληνα σούζα, όπως οι Γερμανοί. Εκείνοι γιατί νομίζετε ότι οδηγούν συνετά στη χώρα τους επειδή έχουν παιδεία;; αμ δε.... επειδή ξέρουν ότι με την πρώτη βλακεία στο επόμενο τετράγωνο τους έχει "τσιμπήσει" η τροχαία, γιατί δεν τους έχετε δει όταν έρχονται Ελλάδα που ξέρουν ότι δεν τους σταματάει κανείς, πώς οδηγούν ειδικά στα νησιά με τα νοικιάρικα;;; χειρότερα και από τους Έλληνες.... (14/9/2006)
ttask: Να μην τα κάνεις όλα αυτά, ώστε να μη χρειαστείς να σκοτώσεις τον μπάτσο που θα σε σταματήσει!
Προφανώς τα μέτρα δεν είναι αποτρεπτικά, αλλά ξεκάθαρα εισπρακτικά (δεδομένου ότι πάλι θα ξεχυθούν στους δρόμους του χρόνου το Καλοκαίρι και θα γράφουν για κράνος). Παρόλα αυτά, όμως, επειδή όλοι μας γνωρίζουμε πώς λειτουργεί (και πώς οδηγεί) ο Ελληνάρας, αν δεν το πληρώσει ακριβά δεν πρόκειται να βάλει μυαλό.
Στις περισσότερο οργανωμένες δυτικές χώρες (π.χ. σκανδιναβικές χώρες) τα πρόστιμα δεν είναι σε απόλυτες τιμές, αλλά σε σχετικές, βάσει του δηλωθέντος εισοδήματος του παραβάτη, ώστε να υπάρχει ακόμα δικαιότερη τιμωρία.
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα εκτός από μέσα μεταφοράς, μπορεί να είναι και φονικά όπλα στα χέρια ενός ασυνείδητου οδηγού. Έχεις κάποιον άλλον τρόπο να προτείνεις για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης οδηγικής συμπεριφοράς των νεοελλήνων; Εξακολουθούμε να έχουμε τα πρωτεία στα θύματα από τροχαία στην Ε.Ε.
Αν σου καρφωθεί το SUV όπως θα είσαι σταματημένος στο φανάρι επειδή ο οδηγός του βγήκε στουπί από το Βοτανικό, μιλούσε στο κινητό και δεν είδε το κόκκινο, όπως αναφέρεις, σου κάνει το αμάξι κοφίνι και σε στείλει στο νοσοκομείο (στην καλύτερη) δεν θα ευχόσουν να τον είχε πιάσει στο μπλόκο ο μπάτσος και να του είχε ρίξει όλα αυτά τα πρόστιμα που ανέφερες; (13/9/2006)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Καθημερινότητα
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Καθημερινότητα
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099