ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Καθημερινότητα
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2007 30/1/2007

Ιανουάριος

Ο μήνας του hangover και της δίαιτας! Απεγνωσμένες προσπάθειες από το σύνολο του πληθυσμού να συνέλθει από τις εορταστικές κραιπάλες και να αναρρώσει εν όψει των Αποκριών. Βλέπετε, ως λαός είμαστε λίγο «έξω καρδιά» και δυσκολευόμαστε να αρνηθούμε κάθε ευκαιρία για έξοδο, η οποία συνήθως συνοδεύεται από φαγητό και ποτό. Έτσι, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, η Κυβέρνηση δράττεται της ευκαιρίας για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό πιάνοντας στη χώνεψη τους συνδικαλιστές, οι οποίοι αδυνατούν να κατέβουν τα σκαλιά της πολυκατοικίας τους, πόσο μάλλον να βγουν στους δρόμους. Με βάση το νέο νομοσχέδιο, ενοποιούνται όλα τα ταμεία, τετραπλασιάζονται οι εισφορές, διπλασιάζονται τα χρόνια για να βγει κάποιος στη σύνταξη και μειώνονται οι ασφαλιστικές παροχές. Ενδεικτικά, ένας εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα θα βγαίνει στη σύνταξη με τη συμπλήρωση 85 ετών εργασίας, θα παίρνει 300€ εφάπαξ και 286,75€ σύνταξη (μείον την παρακράτηση φόρου, χαρτόσημο, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΣΚΑΤΑ, ΦΑΤΑ, θα του περισσέψουν 3,75€ το μήνα). Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου αποχωρεί από τον Alpha και αναλαμβάνει τη διεύθυνση του ΣΚΑΙ.

Φεβρουάριος

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ανακαλύπτει μαύρη τρύπα 166 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2007. Ο κ. Αλογοσκούφης αποφασίζει να πάει στο Super Deal, όμως δεν τα καταφέρνει μιας και ο Τραπεζίτης καταφέρνει να του αγοράσει τη βαλίτσα των 500 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μιας ροζ χαρτοπετσέτας. Σε ερώτηση δημοσιογράφου «εάν το κατέχει το άθλημα» ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε: «Παραμένουμε σταθεροί στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, όλοι μαζί με τον Καραμανλή, μηδενική ανοχή και ζήτω οι Αποκριές!». Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, από την εξέδρα των επισήμων της παρέλασης του καρναβαλιού της Πάτρας, ο κ. Καραμανλής εξαγγέλλει την υποθαλάσσια ζεύξη Μαξίμου-Ραφήνα-Μύκονος, καθώς και το νέο μετρό της Πρώτης Σερρών.

Μάρτιος

Μάρτης γδάρτης και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρη τη χώρα. Στα βουνά έχει λιακάδα, ενώ Αθήνα και Θεσσαλονίκη πλήττονται από καταρρακτώδεις βροχές που διαρκούν 29 μέρες και νύχτες. Όλοι οι δρόμοι πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι μετακινούνται πλέον μόνο με βάρκες και φουσκωτά. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την πλήρη απουσία της κρατικής μηχανής, ενώ ο κ. Καραμανλής σε διάγγελμά του συγχαίρει την ετοιμότητα των μεταρρυθμισμένων κρατικών μηχανισμών που επέτυχαν τη βέλτιστη αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων κανόε-καγιάκ του Ελληνικού. Την 30η μέρα οι βροχές σταματούν και οι μουσκεμένοι κάτοικοι ξεχύνονται στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνει πως οι κόποι του ελληνικού λαού αποφέρουν σιγά-σιγά καρπούς, ενώ στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος ανακοινώνει την κατάργηση του ΕΣΥ και την αντικατάστασή του από το ΕΓΩ-ΚΙ-ΕΣΥ-ΕΣΥ-ΚΙ-ΕΓΩ-ΜΟΝΟΙ-ΠΑΝΩ-ΣΤΗ-ΓΗ.

Απρίλιος

Ο κ. Καραμανλής σε μια κίνηση εντυπωσιασμού προκηρύσσει την Πρωταπριλιά εκλογές, οι οποίες πιάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον ύπνο. Ο Giorgakis αναγκάζεται να ακυρώσει τις πασχαλινές διακοπές του στη Florida, ο κ. Αλαβάνος τις δικές του στην Τήνο και η κα. Παπαρήγα στο Νοβοροσίσκ. Κατά τη διάρκεια του σύντομου προεκλογικού αγώνα, ο Τριανταφυλλόπουλος αποκαλύπτει νέο σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών από επιχειρηματίες εμφανίζοντας ζωντανά στην εκπομπή του τη μακιγιέζ της κας Μαριέττας Γιαννάκου, τη μανικιουρίστα της κας Ντόρας Μπακογιάννη και τον στυλίστα του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, με σωρεία αποκαλύψεων για το πώς πηγαινοέρχονταν τα πακέτα με τα ευρώ σε τσάντες Louis Vuitton, Prada, Gucci και Burberry’s από τα γραφεία γνωστών πολυεθνικών και ελλήνων επιχειρηματιών. Ο Giorgakis εκμεταλλευόμενος άμεσα το γεγονός προτρέπει τον ελληνικό λαό να μποϋκοτάρει τα προϊόντα των εν λόγω οίκων μόδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίθεσης με το οικονομικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, το οποίο ταλανίζει τη Χώρα, υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, φαλκιδεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τον καθημερινό αγώνα των βιοπαλαιστών, που με κόπο και ιδρώτα δίνουν στα εργοτάξια τον τίμιο και σκληρό αγώνα τους για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην τσάντα, το παπούτσι, το κοστούμι και το βραδινό φόρεμα που θα τους βγάλουν από τη μιζέρια στην οποία θέλουν να τους έχουν οι δυνάμεις της Συντήρησης και του Κατεστημένου. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα συνεχιστούν και τη νέα τετραετία, ο κ. Καραμανλής δεσμεύεται προεκλογικά πως και οι άγαμοι μισθωτοί ή συνταξιούχοι με περισσότερες από δύο ερωτικές συντρόφους θα απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους έγγαμους. Παρόλη τη σφοδρή αντιπαράθεση, ο κ. Καραμανλής ξανακερδίζει τις εκλογές με διαφορά 0,69% και σχηματίζει Κυβέρνηση.

Μάιος

Τις σημαντικότερες θέσεις στη νέα Κυβέρνηση καταλαμβάνουν: Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Δημοσθένης Λιακόπουλος, Υπουργός Πε.Χω.Δ.Ε. ο κ. Γ. Σουφλιάς (και να του έλεγαν να φύγει, δεν θα άκουγε...), Υπουργός Υγείας ο κ. Φραγκίσκος Ανεβλαβής, Υπουργός Δημόσιας Τάξης ο κ. Νίκος Κακαουνάκης, Υπουργός Παιδείας ο κ. κάτσε-καλά-Γεράσιμε Αρσένης, Υπουργός Απασχόλησης η Μαρία η Άσχημη, Υπουργός Πολιτισμού η κα. Αγάπη Βαρδινογιάννη με αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, Υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο ενώ στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης παραμένει η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα κατακτά ο Ολυμπιακός, όμως στη συνέχεια του αφαιρείται ο τίτλος και η ομάδα υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική καθώς ξεσπά το σκάνδαλο «Μούφα-Χι» σύμφωνα με το οποίο Πειραιώτες παράγοντες εξαγόραζαν διαιτητές, επόπτες, παρατηρητές, τέταρτους διαιτητές, πέμπτους διαιτητές, υπεύθυνους κυλικείων και παρκαδόρους. Έτσι η επόμενη στη βαθμολογία ΑΕΚ ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια με δεύτερο τον ΠΑΟ, ενώ ακολουθούν στο UEFA Αιγάλεω και Πανιώνιος. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει τη δωρεάν παροχή εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟ στους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας, τους εργαζομένους στον ΟΤΕ και στα μέλη του Συλλόγου Θεραπευμένων Νατάσσας Καραμανλή. Στη Eurovision ερχόμαστε τελικά δεύτεροι με το hip-hop τραγούδι «katse kala mi se pidikso» το οποίο ερμηνεύει μοναδικά το ντουέτο Έφης Θώδη – Παναγιώτη Τόκου.

Ιούνιος

Τελικός Champions League στο ΟΑΚΑ, τελικός Euro League πάλι στο ΟΑΚΑ, τελικός UEFA, όχι στο ΟΑΚΑ. Την παράσταση κλέβει ο τελικός Chelsea-Barcelona στο ΟΑΚΑ, το οποίο είναι κατάμεστο από φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν αγοράσει από την αρχή της χρονιάς εισιτήρια πεπεισμένοι για τη σίγουρη παρουσία της ομάδας τους στον τελικό της διοργάνωσης. Από κεκτημένη ταχύτητα ο διαιτητής της συνάντησης κ. Ζωγράφος, σφυρίζει από 4 πέναλτι σε κάθε ομάδα, αποβάλει 6 παίκτες και προκαλεί τους οπαδούς και των δύο φιναλίστ να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά. Η FIFA επιβάλει αυστηρή ποινή αποκλεισμού τους με 2 χρόνια από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Καραμανλής από τις εξέδρες των VIP ανακοινώνει τη σύσταση του νέου επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο από SuperLeague μετονομάζεται σε SuperFresko και περιλαμβάνει πλέον 35 ομάδες, 108 αγωνιστικές, 5 διαιτητές ανά ματς και κατάργηση του off-side.

Ιούλιος

Λόγω των καταλήψεων, των απεργιών και των λοιπών κινητοποιήσεων του περασμένου Σεπτέμβρη, οι σχολικές εξετάσεις ανακοινώνονται για το διάστημα 15-31 Ιουλίου. Ο συνδυασμός εξετάσεων και καύσωνα, οδηγεί σε πρωτοφανείς για τα ιστορικά χρονικά αποτυχίες στις Πανελλήνιες. Το 76% των θέσεων σε ΑΕΙ και το 85% σε ΤΕΙ μένουν κενές, γεγονός που οδηγεί του καθηγητές σε νέες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας αυξήσεις λόγω των μεγαλύτερων ευθυνών που αναλαμβάνουν (!!!). Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει από τους Παξούς, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με τη Νατάσσα και τα δίδυμα, ότι από τη νέα σχολική χρονιά επανέρχεται ο θεσμός των δεσμών στο δημοτικό, ενώ στα γυμνάσια και λύκεια επιβάλλεται η βαθμολογία με Α, Β ή Γ. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την έφεση και η ποινή του υποβιβασμού του μετατρέπεται σε μία προπόνηση κεκλεισμένων των θυρών και αύξηση της τιμής του φραπέ στο Καραϊσκάκη από 0,50 σε 0,55 ευρώ.

Αύγουστος

Ο μήνας των μεταγραφών. Ο Ολυμπιακός παίρνει Βιειρά, Μπέκαμ, Αντεμπαγιόρ και Μακάι. Ο Παναθηναϊκός βάζει γερά το χέρι στην τσέπη, εν όψει και του νέου γηπέδου και παίρνει μέσα από τα χέρια της Ρεάλ τον Κακά, ενώ στο ρόστερ του προστίθενται οι Ντρογκμπά, Λάμπαρντ, Σεβτσένκο, Μακελελέ και ο Ρομπέν. Ο Μουρίνιο παραιτείται σε ένδειξη απογοήτευσης από τον αποδεκατισμό της Τσέλσι και πηγαίνει στον Ολυμπιακό ορκισμένος για την εκδίκησή του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Η ΑΕΚ, με τον πρόεδρο Ντέμη να συνεχίζει τη σφιχτή οικονομική πολιτική, επιμένει στην ελληνική αγορά και παίρνει το Γαρπόζη και τον Φλίσκα από την Ξάνθη, τον Μάκο από τον Πανιώνιο και το Γελαδάρη από τον Ατρόμητο, ενώ κάνει και τη μεγάλη έκπληξη φέρνοντας στην Ελλάδα τον Γκέκα από την Μπόχουμ. Τα μπάνια του λαού ξεκινούν , ενώ στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει τη μείωση κατά 35% της φορολόγησης των κερδών από επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα, τίτλους του Δημοσίου, Λόττο, Πρότο, Τζόκερ, Ξυστό, Super 3, καζίνο και την αύξηση κατά 77% της φορολόγησης των επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη φιλολαϊκή οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης.

Σεπτέμβριος

Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με καταλήψεις, απεργίες, πορείες και διαδηλώσεις με αίτημα την ενοποίηση γυμνασίου-λυκείου με παράλληλη μείωση της εξεταστέας ύλης, του συνολικού αριθμού μαθημάτων και την εισαγωγή της ελεύθερης επιλογής της σχολής ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις. Στην τηλεόραση οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές: Η Μαρία η Άσχημη αναλαμβάνει Διευθύνουσα Σύμβουλος του Alpha, ο Φώτης και η Μαρία παρουσιάζουν ντοκυμανταίρ στη ΝΕΤ, ο Μικρούτσικος παρουσιάζει το Μεγάλο Παζάρι στο Τηλεφώς, το Παρά Πέντε συνεχίζει για 3η χρονιά με γκεστ τον κ. Αλογοσκούφη να υποδύεται τον εαυτό του, ενώ πλέον ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος παρουσιάζει τη Ζούγκλα και τον Κίτρινο Τύπο στη ΝΕΤ, αφού προηγουμένως έχει εκδιωχθεί από όλα τα ιδιωτικά κανάλια. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει ένα νέο φόρο, το «Μακόσημο», το οποίο θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα αποσκοπεί στην αποπληρωμή των προστίμων που θα επιβάλει το ΕΣΡ στη ΝΕΤ για τις εκπομπές του Μάκη...

Οκτώβριος

Ο Ολυμπιακός για ακόμα μια χρονιά ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Champions League λίγες μέρες πριν από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Το περσινό 0-7-24 γίνεται 0-8-29, ενώ οι bookies των εταιρειών στοιχημάτων ζητούν να εξαιρεθούν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού από όλα τα δελτία. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει πως του χρόνου η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου να σταματήσει αυτό το άνοστο αστείο «προς τους Ολυμπιακούς συμπολίτες μας».

Νοέμβριος

Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει την αναβάθμιση των ΜΑΤ, ΜΕΑ, Ειδικών Φρουρών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε επίλεκτες δυνάμεις του στρατού, υπαγόμενες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το γεγονός αυτό προκαλεί την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης, καθώς και σοβαρά επεισόδια στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο στρατός κατεβαίνει στους δρόμους, ενώ οι γνωστοί-άγνωστοι οπλισμένοι με uzi, Μ-16, καλάσνικωφ και χειροβομβίδες συνεχίζουν απρόσκοπτα το καταστροφικό τους έργο. Το αποτέλεσμα των βίαιων συμπλοκών είναι η ολοσχερής καταστροφή των καταστημάτων επί των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, στοά Ακαδημίας, Καποδιστρίου, Πατησίων από το 12 έως το 34, του περιπτέρου του κυρ Μπάμπη στην Τζωρτζ, ενώ πυρπολούνται και 43 αυτοκίνητα, 4 βαν τηλεοπτικών σταθμών, 8 μοτοσυκλέτες, 3 μοτοποδήλατα, ένα mountain bike, 7 skateboard, 3 kite surf και 9 snowboard. Θύματα δεν αναφέρθησαν. Έξαλλος ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Κακαουνάκης δήλωσε: «οι γνωστοί-άγνωστοι μπορούν πλέον να φοβούνται για την ασυδοσία τους».

Δεκέμβριος

Oh Tannenbaum, Oh Tannenbaum! Χριστούγεννα, αγορές, φαγητά, βόλτες, έξοδοι, κλπ. Όλοι έχουν κανονίσει τις διακοπές τους για σκι, αλλά ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός. Η θερμοκρασία αγγίζει τους 35 βαθμούς, η Αθήνα είναι στα πρόθυρα του καύσωνα και τα ταξιδιωτικά γραφεία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Αγαπημένος χριστουγεννιάτικος προορισμός αντί για τις Αλπεις για το εξωτερικό και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας είναι η Σαντορίνη, τα Κουφονήσια και η Κέρκυρα.
Για την ανακούφιση του προϋπολογισμού από τις μαύρες τρύπες του παρελθόντος, η κυβέρνηση ποντάρει τα ρέστα της στο Τζόκερ, το οποίο μετά από 35 τζακ-ποτ έχει φτάσει το εξωφρενικό ποσό των 135 δις. ευρώ. Η χώρα έχει παραλύσει, καθώς όλοι συμπληρώνουν μανιωδώς δελτία, ενώ το σύστημα του ΟΠΑΠ κρεμάει κάθε τέταρτο. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων ο κ. Καραμανλής ανακοινώνει την αντικατάσταση του ΑΣΕΠ, της εργατικής εστίας και της κοινωνικής πρόνοιας με δελτία τζόκερ: όποιος πιάνει 5+1 θα κερδίζει αυτόματα και τη σχετική θέση!

Καλή Χρονιά σε όλους!

Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)
Άλλα άρθρα του
Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 1 σχόλια )

minaggizete: άντε καλή μας χρονιά και του χρόνου να είναι καλύτερη! (31/1/2007)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Καθημερινότητα
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Καθημερινότητα
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099