ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Σκέψεις
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Μήπως μας δουλεύουν; 3/9/2007

Έχουμε μια κυβέρνηση που εν μέρη λόγω ανεπάρκειας, εν μέρη εξαιτίας της εστίασης στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών και επικοινωνιακών προτεραιοτήτων και εν μέρη από αρνητικές συγκυρίες έχει καταφέρει να διευρύνει κατά πολύ το κρατικό χάος σε όλους σχεδόν τους τομείς. Δυο χαρακτηριστικά τελευταία επιτεύγματα του φετινού καλοκαιριού είναι (α) να διαμορφώσει κλίμα αμφιβολίας για το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων και (β) να επιτρέψει τα τραγικά γεγονότα που όλοι είδαμε να πάρουν την έκταση που πήραν καθώς και το αλαλούμ που ξεκίνησε και έπεται. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι βέβαιο ότι συνυπάρχουν και τα 3 στοιχεία που προαναφέρθηκαν, ενδεχομένως σε διαφορετικές αναλογίες σε κάθε περίπτωση.

Κι όμως αυτή η κυβέρνηση έχει το φύλακα άγγελό της. Δεν είναι τα ΜΜΕ, δεν είναι τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, δεν είναι ούτε οι μεγάλες δυνάμεις του εξωτερικού. Ό,τι κι αν κάνουν αυτοί ή και άλλοι παράγοντες, μπορεί κατά καιρούς να είναι χρήσιμο και να βοηθάει την κυβέρνηση να επιβιώνει. Ωστόσο τίποτε δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο η στήριξη που της παρέχει σύσσωμη η αντιπολίτευση! Γιατί αυτοί είναι οι φρουροί της απαξίωσης των όποιων εναλλακτικών λύσεων.

Αν βλέπατε ποδόσφαιρο και ο κεντρικός αμυντικός επέστρεφε δυνατά τη μπάλα στον τερματοφύλακα μην αφήνοντάς του περιθώριο αντίδρασης τι θα λέγατε; «Αυτά συμβαίνουν στη μπάλα μια φορά στα εκατό χρόνια.». «Μπορεί και να τα έχει πάρει ο αμυντικός ή ο τερματοφύλακας». «Μπορεί να έχουν παίξει κανένα γερό στοίχημα και να μας δουλεύουν». Αν βλέπατε το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται σε πολλές παραλλαγές αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον προπονητή να επιμένει στο ίδιο δίδυμο; Τι θα λέγατε τότε; Πόσα αυτογκόλ μπορεί να βάζει αληθινά από ατυχία ένας διάσημος ποδοσφαιριστής πρώτης γραμμής; Μάλλον ελάχιστα. Ε, κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην πολιτική. Πόσα αυτογκόλ μπορεί να βάζει ένας πολιτικός πρώτης γραμμής; Από ό,τι φαίνεται συχνότητες από 1 - 2 το μήνα μέχρι και 1 - 2 την ημέρα δε θεωρούνται ύποπτες.

Ενώ το κράτος αποδεδειγμένα έχει διαλυθεί και η κυβέρνηση τρέχει να μαζέψει της πληγές που η ανεπάρκειά της σκόρπισε, η αντιπολίτευση επιδίδεται σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα προκειμένου να αποφύγει την προσέλκυση ψήφων. Ναι καλά ακούσατε! Γιατί πώς αλλιώς θα ονομάζατε την υπόθεση ψηφοδέλτιο επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δεν είναι άραγε μια από τις πολλές γκάφες που καταφέρνουν να πλήξουν την αξιοπιστία της πολιτικής στη ρίζα της; Ή πώς αλλιώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την εναντίωση των μικρότερων κομμάτων με αυτονόητα μέτρα μεγάλης αποδοχής χρησιμοποιώντας διαδικαστικά επιχειρήματα; Θυμάστε τη συζήτηση σχετικά με τις κάμερες; Έχετε δει τις «προσωπικότητες» που προσελκύουν στα ψηφοδέλτιά τους; Σε τι νομίζετε ότι τους χρησιμεύουν αυτά τα νούμερα;

Πιστεύετε ότι είναι τυχαίο; Λέτε να είναι θέμα μοίρας; Ή μήπως είναι φυσική συνέχεια μιας συνεπούς τακτικής με στόχο την επανεκλογή της σημερινής κυβέρνησης; Μήπως επιδιώκουν την αποστασιοποίηση του κόσμου για να έχουν ελεύθερο το πεδίο; Μήπως όλοι είναι ευχαριστημένοι με τα «μαγαζιά» τους; Μήπως οι μεγάλοι τα έχουν βρει να παίζουν τις τετραετίες όποτε τους βολεύει π.χ. για να μην τσαλακώνεται το προφίλ των αρχηγών τους και εμείς είμαστε απλώς οι κομπάρσοι σε ένα πραγματικό Τρούμαν Show? Μήπως οι μικροί εξυπηρετούνται από την ανευθυνότητα της λαϊκίστικης αντιπολίτευσης; Μήπως ουδόλως τους ενδιαφέρει η διακυβέρνηση της χώρας; Μήπως και η κυβέρνηση σκοπίμως επιδεικνύει συστηματικά φαινόμενα διάλυσης και ανοησίας προκειμένου να έχει το απόλυτο ελαφρυντικό σε κάθε «παράξενο» μέτρο που λαμβάνει ή κενό που αφήνει;

Ή πολύ πιο έξυπνοι από εμάς είναι και μας κουμαντάρουν με μαεστρία, ή απίστευτα αποφασισμένοι ανόητοι, συνεπώς ανίκητοι.

Δυστυχώς αποδείξεις δεν έχω προκειμένου να αποφανθώ τι τελικώς συμβαίνει, αλλά εσχάτως οι ενδείξεις υπέρ της συνομωσιολογικής θεωρίας ενισχύονται επικίνδυνα.

Σεραφείμ Κοτρώτσος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ Η/Υ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 1 σχόλια )

magrini: Αν και συνήθως δεν ακολουθώ τις θεωρίες συνομωσίας, φοβάμαι ότι έχεις δίκιο. (6/9/2007)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο
Αναφορές

Πέντε θέσεις, πέντε λάθη κι ένα… Ντεσεβό

Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099