ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Το τίμημα της ανευθυνότητας της 14/4/2003.
Δράστης: Σεραφείμ Κοτρώτσος (άλλα άρθρα του)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


ΤΖΙΜΥ: Καλημέρα παιδιά,
Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο και άμεσα υπεύθυνο τον οδηγό , όπως άλλωστε και την φορτωτική εταιρεία. Άν λοιπόν θέλουμε να επιρρίψουμε τις ευθύνες ποσοστιαία, πιστεύω ότι κατα 20% φταίει το κράτος, 40% οδηγός και 40% η φορτωτική εταιρεία. Δεν είναι βέβαια κάτι σημαντικό η εκ των υστέρων υπόδειξη ευθυνών, όταν μάλιστα έχουμε τόσα αθωά παιδιά ώς θύματα, αλλά οπωσδήποτε κάποτε πρέπει να αναλογιστούμε τις εγκληματικές ευθύνες ορισμένων. Το θέμα είναι, να δημιουργηθεί μηχανισμός πρόληψης σοβαρών ατυχημάτων είτε με πλήρη απαγόρευση κίνησης φορτηγών τα Σαββατοκύριακα και τις βραδυνές ώρες είτε με κατασκευή καλύτερων δρόμων και συνθηκών οδήγησης.

Υ.Γ. Να κλείσει το κράτος την ανεύθυνη αυτή φορτωτική εταιρεία και να επιβάλλει ισόβια στον υπαίτιο οδηγό του φορτηγού και επιτέλους να αναλογιστεί και αυτό απο την πλευρά του τις τεράστιες ευθύνες, που του αναλογούν. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά μου, το ατύχημα αυτό να είναι το τελευταίο σοβαρό και να μη θρηνήσουμε άλλες αδικοχαμένες ζωές. (15/4/2003)
VASILIKI: Συμφωνώ με τα γραφομένα στο κείμενο...εκείνο που με προβληματίζει όπως επισημαίνεται και από άλλο μέλος του ΝΥΓΜΑτος είναι η μνήμη μας που θα «ασθενήσει» σε λίγες μέρες...ίσως τα ΜΜΕ εκτός από το να προσπαθούν να προβάλλουν εικόνες τραυματισμένων -σωματικά και ψυχικά- ανθρώπων με ακατάλληλο τρόπο τις περισσότερες φορές, θα έπρεπε να μας βοηθούν επ΄αυτού μέσω της ενημέρωσης και αφού έχει παρέλθει χρόνος από τα συμβάντα, για τα πορίσματα των ερευνών. (15/4/2003)
olympiakos: Φοβάμαι ότι έχεις δίκιο όταν λες ότι όλα θα ξεχαστούν σε λίγες μέρες, ας ελπίσουμε ότι το τραγικό αυτό συμβάν θα γίνει αιτία να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε κάτι ώστε να είναι το τέλευταίο τέτοιο ατύχημα.... (14/4/2003)
gbenec: Μερικές φορές η σιωπή περιγράφει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο καταστάσεις και ανθρώπινες φιγούρες. Τις πρώτες αυτές ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη όπου δεκάδες μικρά παιδιά έφυγαν πολύ νωρίς από κοντά μας, δεν είναι ώρα για κορώνες και ραδιοφωνικές δίκες και τηλεοπτικές ανακαλύψεις.

Απλά να σκεφτούμε πόσο τελικά αναλώσιμοι είμαστε όλοι και να αποφασίσουμε επιτέλους να ξεκινήσουμε έναν αγώνα ενάντια σε έναν πόλεμο εξίσου αιματηρό και άδικο και πολύ περισσότερο κοντά μας από άλλους: αυτόν της ασφάλτου. (14/4/2003)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099