ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Είμαστε λίγοι και μικροί... της 27/8/2004.
Δράστης: Τάσος Τάσκαρης (άλλα άρθρα του)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


stefanos: με όλο το σεβασμό spiraz δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκουμε ή μάλλον δημιουργούμε ψαγμένα κίνητρα για να δικαιολογήσουμε την καφρίλα μας. Αυτό που έσπρωξε όλον αυτόν τον κόσμο να γιουχάρει στο στοίβο είναι το γεγονός ότι πέταξε ουσιαστικά κάμποσες εκατοντάδες ευρώ για να δει τους Αμερικάνους να κάνουν το 1-2-3. Δεν πλήρωσαν τόσα λεφτά για να δουν αυτό, για άλλα είχαν προετοιμαστεί.
Ο Έλληνας μπροστά στην ήττα βρίσκει τρόπους να αποδίδει/μετατοπίζει ευθύνες αριστερά δεξιά αλλά ποτέ στον εαυτό του.
Δεν είδα κανέναν να αποδοκιμάζει τη νοοτροπία του "ο πρώτος είναι το παν και ο δεύτερος τίποτα" στην κούρσα της Χαλκιά. Εκεί ο κόσμος χάρηκε και πανηγύρισε και πήγε σπίτι του ξένοιαστος.
Με βάση ποια λογική ντοπάρονται οι Αμερικάνοι και όχι η Χαλκιά; Ή μήπως είναι καταδικαστέα και η Χαλκιά; Πόσοι είναι πρόθυμοι να καταδικάσουν τη Χαλκιά σε περίπτωση που είναι ντοπέ ή έχουν έστω την πρόθεση να ερευνηθεί το αν έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών;
Η μόνη διαμαρτυρία που θα έπρεπε να γίνει αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται είναι κατά όλων αυτών των ανίκανων που άφησαν τους δικούς μας αθλητές να ξεμπροστιαστούν έτσι τη στιγμή που όλοι οι άλλοι τη βγάζουν καθαρή. Δε μας την έφερε κανένας ούτε μας την είχαν στημένη. Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και στο ελάχιστο με τον ελληνικό αθλητισμό ξέρει για πόσο μεγάλες γκάφες είναι ικανοί οι αθλητικοί παράγοντες.
Εμένα προσωπικά η φάση με το γιουχάρισμα των Αμερικάνων μου θυμίζει πολύ την τρομερή γκάφα του ΠΑΟΚ και την παντελή έλλειψη αντίδρασης των κατά τα άλλα πάντα ενεργών και δραστήριων φιλάθλων του οι οποίοι είμαι σίγουρος ότι θα βρουν κάποιο τρόπο να το αποδώσουν και αυτό στο αθηναϊκό κατεστημένο που τους καταδυναστεύει και δεν τους αφήνει να μεγαλουργήσουν.
Άντε πάλι στα ποδοσφαιρικά το γύρισα, μαζεύτε με.
(3/9/2004)
spiraz: διαφωνω.ειμαστε καφροι οχι ομως περισσοτερο απο τα συνηθησμενα.Τα κλασσικα που γινονται στο γηπεδο και αλλου καθε κυριακη αλλα και προσφατα στο τζουντο που γιουχαραν τον ταιβανεζο...Στο στιβο το θεμα ηταν διαφορετικο.Περα απο τον θαυμασμο στον κεντερη και την αδυναμια να χωνεψουμε οτι τελικα ο μυθος <μπορει >> να ηταν ντοπαρισμενος,<<μπορει>> να ειχε σκηνοθετησει το ατυχημα και και και(καποτε θα μαθουμε την αληθεια)υπηρχε συνολικη αποδοκιμασια εναντιων αυτης της νοοτροπιας.Ο κοσμος εξεγερθηκε οταν ειδε δεκα μαυρους, φουσκομενους σαν παλαιστες να ειναι στην εκκινηση και τους αμερικανους διπλα διπλα ,να τερματιζουν ο ενας πισω απο τον αλλο καιολοι με κατω απο τα 9 δευτερα(...)Μονο και μονο επειδη αυτοι εχουν καλυτερα αναβολικα και δεν πιανονται και αν τους τιμωρησουν ποτε ξαναπαιζουν χαλαρα.Δεν φταιει ο κεντερης και η θανου ειναι συνολικη η νοοτροπια του χαπιου και της ντόπας για το μεταλλιο, για το ρεκορ ,ολη η κουλτουρα του τυπου ο πρωτος ειναι πρωτος και ο δευτερος τιποτα, που ασυναισθητα εκδηλωσαν με αφορμη τον Ελληνα αθλητη (2/9/2004)
skotro: Το ότι οι έλληνες είμαστε λίγο πίσω σε κανόνες συμπεριφοράς και γενικότερα κουλτούρα φαντάζομαι είναι γνωστό. Όμως δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτό το γεγονός σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ που να απαλλάσσει τη ΔΟΕ από τις τεράστιες ευθύνες της. Στην κούρσα των 200 κέρδισαν 3 αθλητές από τις Η.Π.Α. Με κάποιο περίεργο τρόπο, η ομάδα του στίβου των ΗΠΑ κρυβόταν σε βάση στην Κρήτη για κάποιες μέρες και απέφευγε τους ελέγχους με τρόπο προκλητικότατο. Παρά ταύτα, κανένα ρεπορτάζ δεν ακούσαμε για το τι έγινε τελικά με το Moris Green και τους άλλους αθλητές τους που πιθανότατα δεν πέρασαν ποτέ από προληπτικούς ελέγχους. Ο έλληνας, αν και άκομψος στις αντιδράσεις του, αυτά ήθελε να επικρίνει και είναι βέβαιο ότι η κριτική που δεχθήκαμε από τα διεθνή μέσα σχετικά με αυτό το συμβάν έχει ως στόχο να στηλιτεύσει αυτή την αντίδραση για να απομακρύνει τα μάτια του κοινού από το ουσιώδες. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει: μπορεί ο έλληνας να αντιδρά με κραυγές και να γίνεται ρεζίλι, αλλά κάτι τύποι σαν τον Ζακ Ρόμπ(α) τον φοβούνται γιατί τους δυσκολεύει τη ¨"δουλειά". (30/8/2004)
YannisT: Taso, estw kai se greeklish, 8elw va sou pw oti exeis dikio, kai summerizomai apoluta tnv apoyn sou. Htav to apoluto 3egumvwma tou ellnvara pou pngav va tov baftisouv 8iaswtn kai suvexistn tou olumpiakou idewdous.
Ftaive oi upoloipoi a8lntes pou 3eftilnstnke o Kevterns kai o Tzekos? Isws oi amerikavoi, prepei omws va ftaive kai oi ebraioi pou dev afnvouv to e8vos va megalourgnsei, kai oloi alloi pou de 8elouv n mikrn Elladitsa va tous mpei sto mati, kai prospa8ouv va tnv e3ovtwsouv!!
E re kouvia pou mas kouvage!! (29/8/2004)
stellaeft: ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ,

ΕΧΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ ! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ.

ΣΤΕΛΛΑ (27/8/2004)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099