ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ της 13/9/2006.
Δράστης: Γιώργος Μπενέκος (άλλα άρθρα του)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


minaggizete: γενικά ο κόσμος θέλει φόβητρο και τι καλύτερο από το να σου αδειάσουν το πορτοφόλι. Το θέμα βέβαια δεν είναι το ύψος του προστίμου αλλά και αν θα "πέσει" το πρόστιμο, γιατί τι να το κάνω αν υπάρχουν τα πρόστιμα αλλά πού είναι η Τροχαία (οέο) για να γράψει τους παραβάτες; αν βγαίνουν μόν 2 βδομάδες το χρόνο, στις μεγάλες εξόδους, μια τρύπα στο νερό κάνουν ακόμη και από εισπρακτικής απόψεως. Αν μας τσακίσουν όμως στους ελέγχους πρωί μεσημέρι βράδυ μετά θα δεις τον Έλληνα σούζα, όπως οι Γερμανοί. Εκείνοι γιατί νομίζετε ότι οδηγούν συνετά στη χώρα τους επειδή έχουν παιδεία;; αμ δε.... επειδή ξέρουν ότι με την πρώτη βλακεία στο επόμενο τετράγωνο τους έχει "τσιμπήσει" η τροχαία, γιατί δεν τους έχετε δει όταν έρχονται Ελλάδα που ξέρουν ότι δεν τους σταματάει κανείς, πώς οδηγούν ειδικά στα νησιά με τα νοικιάρικα;;; χειρότερα και από τους Έλληνες.... (14/9/2006)
ttask: Να μην τα κάνεις όλα αυτά, ώστε να μη χρειαστείς να σκοτώσεις τον μπάτσο που θα σε σταματήσει!
Προφανώς τα μέτρα δεν είναι αποτρεπτικά, αλλά ξεκάθαρα εισπρακτικά (δεδομένου ότι πάλι θα ξεχυθούν στους δρόμους του χρόνου το Καλοκαίρι και θα γράφουν για κράνος). Παρόλα αυτά, όμως, επειδή όλοι μας γνωρίζουμε πώς λειτουργεί (και πώς οδηγεί) ο Ελληνάρας, αν δεν το πληρώσει ακριβά δεν πρόκειται να βάλει μυαλό.
Στις περισσότερο οργανωμένες δυτικές χώρες (π.χ. σκανδιναβικές χώρες) τα πρόστιμα δεν είναι σε απόλυτες τιμές, αλλά σε σχετικές, βάσει του δηλωθέντος εισοδήματος του παραβάτη, ώστε να υπάρχει ακόμα δικαιότερη τιμωρία.
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα εκτός από μέσα μεταφοράς, μπορεί να είναι και φονικά όπλα στα χέρια ενός ασυνείδητου οδηγού. Έχεις κάποιον άλλον τρόπο να προτείνεις για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης οδηγικής συμπεριφοράς των νεοελλήνων; Εξακολουθούμε να έχουμε τα πρωτεία στα θύματα από τροχαία στην Ε.Ε.
Αν σου καρφωθεί το SUV όπως θα είσαι σταματημένος στο φανάρι επειδή ο οδηγός του βγήκε στουπί από το Βοτανικό, μιλούσε στο κινητό και δεν είδε το κόκκινο, όπως αναφέρεις, σου κάνει το αμάξι κοφίνι και σε στείλει στο νοσοκομείο (στην καλύτερη) δεν θα ευχόσουν να τον είχε πιάσει στο μπλόκο ο μπάτσος και να του είχε ρίξει όλα αυτά τα πρόστιμα που ανέφερες; (13/9/2006)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099