ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Σχολιασμός Κειμένου Ημέρας home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας Μαρλεν
Αποστολή 23/1/2004 2:12:32 μμ
Τίτλος Οι διαφορες κανουν την διαφορα
Κείμενο Θεωρητικα, και οι Ελληνες μπορουν να τα βαλουν με τους Γερμανους, γιατι πολλα πτυχεια δεν αναγνωριζονται στην πραξη και πρεπει να δωσεις εκατο πραγματα μεχρι να μπορεις να κανεις διδακτορικο η καμια φορα και μεταπτυχιακο. Τωρα που το ανεφερες, Μπαναννα, το θυμηθηκα το σκηνικο. Η διαφορα βεβαια ειναι πως ειναι πραγματικα εντελως διαφορετικες οι απαιτησεις. Ειναι αδυνατη η αμεση αναγνωρηση και νομικα ορθη η απαιτηση των επιπλεον εξετασεων. Πχ. αν εχεις βγαλει αρχαιολογια στην Ελλαδα κι ερθεις πανω, φυσικο ειναι να μην σου το αναγνωρισουν, γιατι ο,τι ειναι περα απο Ιατρικη, Πολυτεχνειο και Νομικη (δεν θυμαμαι στα οικονομικα πως ειναι...) δεν σπουδαζεται μονο του. Δηλαδη οταν πας να σπουδασεις αρχαιολογια, πρεπει να παρεις κι αλλους δυο τομεις! Μια φιλη μου πηρε Γαλλικη Φιλολογια και Βυζαντολογια. Και Γερμανικη Φιλολογια αν κανεις, πρεπει να σπουδασεις κι αλλα δυο πραγματα και να τα περασεις βασικα ολα. Στην Ελλαδα, θα επαιρνες βασικα τρια πτυχια.
Κι αυτο που επισης μετραει πολυ ειναι αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στις εργασιες. Υπαρχει μια σχολη, που λεγεται γερμανικα για αλλοδαπους και εκει πανε οι περισσοτεροι ξενοι για να γλιτωσουν την τριπλη φοιτηση. Δεν γινεσαι δασκαλος για Γερμανους και μαλλον γι αυτο και δεν τους ενδιαφερει να ειναι υψηλες κι οι απαιτησεις. Οπως και να εχει, μεχρι και σε αυτην την σκατοσχολη, υπαρχει διαφορα απο την γερμανικη φιλολογια κατω, γιατι εδω γραφουν περισσοτερες εργασιες. Και για να κανεις διδακτορικο, πρεπει να καλυψεις την διαφορα. Εχω μια γνωστη, ενα χαζοχαρουμενο τσοκαρο, που το πηρε κατω με αριστειο και ανοιγει το παραβαμμενο στοματακι της και μονο γερμανικα δεν μιλαει. Ολο γραφει λοιπον εργασιες, γιατι μου θελει και διδακτορικο το μαλακιστηρι, κι ολο κοβεται και της κανει εντυπωση κι απο πανω.
Στην Νομικη, δεν ειναι και τρομερα τα πραγματα. Χρειαζεσαι μεταπτυχειακο, γιατι το δικο μας πτυχειο εχει ειδικοτητα! Οποτε για να ειναι -θεωρητικα- ισα τα πτυχεια, χρειαζεσαι κατι ειδικο. Κι απο εκει και περα η κανεις τις εξετασεις αναγνωρισης, που ειναι μονο για αποφοιτους, η δουλευεις 3 χρονια σε καποιον δικηγορο και σου μαθαινει τις διαφορες. Αυτο ειναι και το σωστο συστημα με βαση την ΕΕ.
Συνοπτικα λοιπον, αν μια σχολη εχει τεραστιες διαφορες απο χωρα σε χωρα, φυσικο ειναι να πρεπει να δινεις εκατο μαθηματα. Αλλιως, βρες μια χωρα στην οποια η σχολη σου να ειναι στα ιδια. Το θεωρω σωστο να βαζουν αυτους οι οποιοι κανουν πχ ιστορικο, να σπουδαζουν και δυο αλλους τομεις, για λογους ανεργεια! Αν δεν βρεις στο ενα κατι, μπορει να βρεις στα αλλα δυο. Κι επιπλεον ειναι αδικο απεναντι στις πιο σκληρες σχολες. Οταν στο πολυτεχνειο ξεκινουν 350 και στο δευτερο ετος φτανουν μονο 150, επειδη τους πετσοκοβουν, δεν μπορει ο αλλος να ξυνεται και λεει πως πηρε ενα πτυχιο της προκοπης. Καπου πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια στον βαθμο δυσκολιας.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099