ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Επιστημ. φαντασία
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Μια φανταστική ιστορία 1/11/1995

Γκαπ! Τρίτο ξυπνητήρι αυτήν την εβδομάδα. Ίσως πρέπει να πάρω ένα άθραυστο. Γαμώτο, πάλι ξέχασα να πάρω ζάχαρη. Πίκρα. Ο Τράγκας κάτι λέει για δεινοσαύρους. Jurassic Park κατ'οίκον. Πότε πήγε 8; Τελευταία τζούρα από τον καφέ, μήπως και σταματήσει ο βήχας.

Η Κηφισίας πήχτρα. Πρωτότυπο. Σαν το TIPO που πάει από το πλάι γιατί είναι λίγο πιο ίσος από τους υπόλοιπους. Ευτυχώς πιάνουν πολύ καλά τα φρένα και δεν γνωρίζομαι με τον οδηγό του κίτρινου αυτοκινήτου μπροστά. Πέντε δάχτυλα τεντωμένα. Καλημέρα και σε σένα.

Ακαδημαϊκό τέταρτο. Ο καθηγητής χαιρετάει και τους τρεις μας. Στο κυλικείο βρίσκεται παρατημένη μία εφημερίδα. Έπρεπε να είναι πιο καλά φωτισμένη η φωτογραφία. Φωνές; Πολιτισμός; Μάλλον δεν ήταν πέναλτυ τελικά.

Goody's is the name. Χαίρομαι, Αντώνης. Δεν ξέρω ποιος μένει στην απέναντι πολυκατοικία, αλλά στοιχηματίζω ότι έχει δύο ζεύγαρια μαύρες κάλτσες και ένα ριγέ σεντόνι. Ή εγώ είμαι λιώμα ή όλες οι πολυκατοικίες είναι ίδιες. Προτιμώ να μην διαλέξω. Καραδοκεί ο Ζονκ.

Επιτέλους σπίτι. Πιθανότατα πέθανε ο από κάτω, μου διαφεύγει το όνομα του, γιατί έχω καιρό να τον πετύχω στο ασανσέρ. Οι πιτζάμες είναι τελικά μεγάλη ανακάλυψη. Το δεξί μου χέρι μάκρυνε απότομα. Ζαπ. Ο Θεολόγος εναντίον Εγνατίου. Ανάξιος! Ζαπ. Η επέμβαση ήταν απολύτως δικαιολογημένη. Ένας από τους συνταξιούχους κράταγε κομπολόι. Δεν βαριέσαι. Έμεις να είμαστε καλά! Ζαπ. Το δωδεκάθεο πάλι της μόδας με την Αφροδίτη. Αυτό το κεφαλαίο Α αριστερά ψηλά στη οθόνη τι σημαινει; Ζαπ. Ήρθες στην Ελλάδα για πικ-νικ...

Έλεος! Επιτέλους κάτι πιο ποιοτικό και ανθρώπινο. Είναι αλήθεια άραγε ότι το Βιτάμ ενώνει την οικογένεια; Να θυμηθώ να το αγοράσω. Η γιαγιά στουμπώνει την βαλίτσα της λεφτά και φεύγει για το Ακαπούλκο. Και με τον λύκο τι έγινε τελικά; Τα βελουτέ έχουν πάρει απάνω τους. Ουαου! Πόρωση! Ή μήπως με ωμέγα; Μπαλατσινού εναντίον Καντερέ σημειώσατε ένα. Που μου θυμίζει να παίξω ΛΟΤΤΟ την Τετάρτη γιατί χτες ούτε εφτάρι δεν έπιασα. Δεν μπορεί, θα γυρίσει και ο τροχός... Χάθηκε και η Κατερίνα παρεμπιπτόντως. Με βαρέθηκε λέει!

Δεν πάει άλλο, θα βγω. Με έχει παρακαλέσει ο ξάδελφος μου να τον πάω στον δικαστή Ντρεντ. Αυτός γιατί δεν έχει γουνάκι στους ώμους; Προσφέρω Νομπελ σε όποιον ανακαλύψει αθόρυβα πατατάκια. Ειρήσθω εν παρόδω, το ΝΑΤΟ αδικήθηκε κατάφορα στη φετινή απονομή. Γιατί κανόνισα για μπαρ μετά; Ευτυχώς με συμπάθησε ο ντουλάπας. Επιτέλους διασκεδάζω. Ζητάω ειλικρινά συγνώμη από το κοριτσάκι, πάνω στο οποίο χόρευα ανυποψίαστα για αρκετή ώρα. Πλάκα έχει. Θυμίζει συγκρουόμενα. Είναι δυνατόν να ακούγεται το ίδιο τραγούδι τρεις ώρες συνεχόμενες; Πέρασα απίθανα, μονολογώ, αλλά δεν πιάνει πάντα. Καιρός να πηγαίνουμε.

Ήταν ανάγκη να τρακάρουν τώρα. Ένα λεπτό αργότερα θα τους χάλαγε δηλαδή; Ευτυχώς που η Ελεάνα εξημερώνει και τα πιο άγρια πνεύματα. Ή μήπως; Σαν να ξυπνάει το κτήνος μέσα μου. Ξανακοιμήσου. Καληνύχτα.

Αντώνης Κουκουριτάκης
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Επιστημ. φαντασία
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Επιστημ. φαντασία
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099