ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Χαβαλές
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Τρεις στην τιμή της μιας 14/3/2001

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και άπειρων ξενυχτιών και λαμβάνοντας υπόψη ότι το χρήμα σήμερα βρίσκεται στον τομέα των υπηρεσιών, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την προσωπική μας κόλαση σε πακτωλό χρημάτων για μας και σε μια ακόμη πρωτοποριακή υπηρεσία για σας.

Πού συμβαίνουν τα παρακάτω: Ας μεταφερθούμε νοερά στο εξωτικό Γαλάτσι. Πού μένει η Μαρ και ο Ντιμίτρι? Ε, ανεβείτε έναν όροφο και φτάσατε.

Πρόσωπα: Γριά Α, Γριά Β, Γριά Γ (όλες θείες μου), γεωργιανή κυρία επιφορτισμένη με το θλιβερό καθήκον να τις προσέχει..

Προτού υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες θα δώσουμε μερικά γενικά χαρακτηριστικά που απαντώνται και στα 3 μοντέλα γριών που ακολουθούν, οι οποίες είναι και οι πρωταγωνίστριες αυτού του άρθρου.

1. Οι γριές χαίρουν άκρας υγείας. Γενιές και γενιές προγόνων μου έχουν πει «Να τώρα τινάζουν τα πέταλα» κι έχουν αποχαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο πολύ νωρίτερα.

2. Διαθέτουν στεντόρεια φωνή, η οποία αποδεικνύεται φονικό όπλο. Οι γριές μπορούν να φωνάζουν ακατάπαυστα 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, Κυριακές και αργίες, σε ασυνήθιστα υψηλές νότες.

3. Τσακώνονται συνεχώς μεταξύ τους, απλώς για τη χαρά του ευγενούς αυτού σπορ. Ο ολέθριος συνδυασμός των 2 και 3 έχει γεμίσει τικ τους μέχρι πρότινος (σχεδόν) φυσιολογικούς ενοίκους του κάτω ορόφου.

Γριά Α: η πρώτη γριά είναι κατάκοιτη, έχει σπάσει το πόδι της προ αμνημονεύτων χρόνων, ίσως σε σύγκρουση με προϊστορικό μαμούθ. Έχει εγχειριστεί και περιμένει τη Δευτέρα παρουσία για να σηκωθεί. Στο μεταξύ ωρύεται συνεχώς: "Τα χάπια μου, ένα ποτήρι νερό, να πεθάνει ο Χάρος," και άλλα εξίσου χαριτωμένα και εορταστικά.

Γριά Β: η δεύτερη γριά πάσχει από μανία καταδίωξης. Συνεχώς κάποιος επιβουλεύεται τη ζωή, την περιουσία, την υγεία της. Είναι άρα αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να καταγγέλλει καθημερινά περισσότερες συνομωσίες και από αυτές των X-Files. Όλα αυτά φυσικά με το γνωστό, φιλικό, ήρεμο ύφος που προαναφέραμε.

Γριά Γ: ετούτη η γριά είναι ίσως η πλέον ανώδυνη περίπτωση. Δεν βλέπει τίποτα, δεν ακούει τίποτα και συνεπώς περιφέρεται μέσα στο σπίτι ψηλαφίζοντας ό,τι βρεθεί μέσα σε ικανή απόσταση. Κατά τα άλλα είναι η πιο συμπαθής σ' αυτό το χορό των ηλιθίων.

Γεωργιανή : Η γεωργιανή είναι απροσδιόριστης ηλικίας, φύλου, θρησκεύματος. Όποτε η ένταση των φωνών δυναμώνει, αυτή βάζει στο μαγνητόφωνό της μια κασέτα με το γεωργιανό Μπουγά. Στην κασέτα υπάρχουν κονσερβαρισμένα γέλια, αλλά αυτή δε γελάει, κάθεται και ακούει απλώς καπνίζοντας και κοιτάζοντας το κενό με σκοτεινιασμένο βλέμμα. Το πιο πιθανό είναι ότι σχεδιάζει τη δολοφονία όλων μας, γιατί κάποια στιγμή, αρχίζει να γελάει μόνη της ασυγκράτητα. Το δε απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι ενώ δεν ξέρει παρά ελάχιστα ελληνικά, παρακολουθεί με εξαιρετική άνεση όλες τις μεταγλωττισμένες βραζιλιάνικες σειρές.

Ποια είναι η πλεκτάνη: Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας τηλεφωνήσετε. Θα μας δώσετε τα στοιχεία του ατόμου που επιθυμείτε να εκδικηθείτε, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο. Όλα τα άλλα αφήστε τα σε μας. Την προκαθορισμένη ώρα και μέρα, τα συνεργεία μας θα ξεχυθούν στην περιοχή διαμονής του θύματος και θα γεμίσουν κολόνες, στάσεις λεωφορείων, αφετηρίες τρόλεϊ με αυτές τις τόσο γνώριμες και γουστόζικες αφισέτες που όλοι έχουμε κατά καιρούς διαβάσει. «Η εικονιζόμενη κυρία», όπου εικονιζόμενη είναι η γριά που διαλέξατε «ονομάζεται»-εδώ ένα τυχαίο μικρό όνομα συνοδευόμενο από το επίθετο του θύματος «και χάθηκε την τάδε ημερομηνία. Θερμοπαρακαλούμε όποιον την έχει δει να μας τη φέρει στην τάδε διεύθυνση εξάπαντος!» ακολουθεί διεύθυνση, ΑΛΛΑ όχι τηλέφωνο, το θύμα πρέπει να καταληφθεί εξ απήνης.

Την επόμενη φορτώνουμε στο αμάξι τη γριά που εσείς έχετε επιλέξει και την αμολάμε ένα σπίτι πιο δίπλα από το ζητούμενο, φροντίζοντας επιμελώς να ενημερώσουμε τον πλησιέστερο περιπτερά ότι το μάτι μας πήρε μια γριούλα ολίγον αλλοπαρμένη δυο βήματα από κει. Το πράγμα έχει δρομολογηθεί, αφήνουμε το θύμα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Πότε πονάει περισσότερο: Η μικρή μας έκπληξη έχει περισσότερη πλάκα και αλησμόνητη επιτυχία στις κάτωθι περιπτώσεις. Στέλνουμε τη γριά σε άτομο του οποίου η υγεία είναι εξαιρετικά ευπαθής, κοινώς η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Εξίσου χαριτωμένο είναι να τη στείλουμε σε άνθρωπο που δεν έχει δώσει ποτέ λαβή για σχόλιο στη γειτονιά και είναι πολύ περήφανος γι' αυτό. Οικογένειες με μωρό θα καλοδεχτούν επίσης αυτό το θεόσταλτο δώρο, καθώς οι γριές διαθέτουν εσωτερικό ωρολογιακό μηχανισμό που τις θέτει σε εγρήγορση - τι περιλαμβάνεται περιγράφηκε παραπάνω - μόλις το μωρό αποφασίσει να ξεραθεί δι' ολίγον στον ύπνο, ώστε να ξεκουραστεί η δόλια μάνα.

Ποιοι θα εξυπηρετηθούν: Μη διανοείστε αηδίες με πλειοδοσίες και τέτοια. Μας πετυχαίνετε σε μεγάλη ανάγκη, τις δίνουμε όσο-όσο σε όποιον εκδηλώσει πρώτος ενδιαφέρον.

Μαριλένα Κοιλανιώτη
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα της

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 2 σχόλια )

2good2btrue: Εχεις σκεφτεί ποτέ τα πλούσια κληρονομικά χαρίσματα που μπορεί να έχεις λάβει από αυτές τις τρεις θείες;!!! (για DNA μιλάω, όχι για οικοπεδάκια στη Λούτσα...) :-) (14/3/2001)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099