ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

#22 - Θέμα κανείς;;; 1/10/1996

Μια φορά κι έναν καιρό η εκδοτική ομάδα του ΝΥΓΜΑτος προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει θέμα για το επόμενο τεύχος. Το τριγυρίζει, το τριγυρίζει, αλλά δεν το εντοπίζει. Υπάρχει κι άλλος τρόπος να το βρούμε, αλλά μας κάνει κόπο. Δώδεκα, κι ούτε ένα ευφυολόγημα. Το δωμάτιο γεμάτο με καπνούς και με πακέτα άδεια (δεν κοιμούνται τώρα πια τα βράδια). Στην ατμόσφαιρα επικρατεί μια περίεργη ένταση, αφού δεν μπορεί να προσεγγισθεί το κατάλληλο θέμα. Εκατομμύρια ιδέες, σαν τις άλλες καμμιά. Ξαφνικά μια ιδέα πέφτει από κάποιον (γκάπ): Φιλία και ομοφυλοφιλία. Ακολουθεί γενική αποδοκιμασία και ταυτόχρονες κινήσεις απόρριψης (μούντζες κλπ). Φτάνει, αρχίζω πόλεμο, ακούστηκε από κάποιον Χτύπα ρε, δε σε φοβάμαι, απαντά ο αποδοκιμαζόμενος στον παρακαθήμενό του. Ο χρόνος πιέζει, πλησιάζουμε στο δελτίο των δώδεκα (ε;!). Άφησε με, άφησε με μόνο, πέντε λεπτάκια θέλω και τελειώνω, είπε κάποιος αλλά μάταια. Που χει πάει; Η έμπνευση που είχαν, που χει πάει; Τώρα! αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα τι κάνουμε; Να το αφήσουμε για άλλη φορά, είπε κάποιος. Ό,τι γίνει τώρα!, είπαν οι υπόλοιποι. Βρε κουτό, θα το βρούμε, είπε κάποιος αισιόδοξος. Κάποιος άλλος δεν άντεξε την πίεση και έβαλε τα κλάματα. Ψεύτικα κλαις, ακούστηκε από την άλλη άκρη του δωματίου. Κάπως έτσι έγινε και την προηγούμενη φορά και δεν καταλήξαμε σε κάποιο θέμα. Αυτή τη φορά όμως τα καταφέραμε. Tελειώσαμε εδώ!

Μπορεί εμείς να τελειώσαμε εδώ, κάποιοι άλλοι μόλις πιάνουν δουλειά. Αναλώνονται στις εσωκομματικές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις και ακονίζουν τα πριόνια τους, τα οποία προορίζουν για τον προεδρικό θώκο. Ο αγώνας για την προεδρία του κόμματος ήταν άνισος, αφού η μέρα της εκλογής ήταν ταυτόχρονα και παγκόσμια ημέρα των ζώων. Πως να κερδίσει ο Σουφλιάς; Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συγκεντρωμένοι στη Ρηγίλλης, όταν δεν φώναζαν υπέρ του ψηλού, επευφημούσαν και τον Σουφλιά, του οποίου όμως το όνομα δεν είναι ιδιαίτερα εύηχο για σύνθημα (Σου-φλιάς ή μήπως Σουφ-λιάς). Αυτός όμως που θα σημαδέψει τις εξελίξεις δεν θα είναι ούτε κοντός ούτε χοντρός. Έχουμε να δούμε unfair τώρα...

Μέσα στον μήνα προγραμματίζεται ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, όπως και πέρυσι, για την οποία θα ενημερωθείτε από σχετικές αφίσες. Επίσης συνεχίζουμε να δεχόμαστε συμμετοχές ομάδων για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (ΝΥΓΜΑ League). Για όσους δεν το γνωρίζουν το τμήμα Φυσικής Αγωγής, όπως και πέρυσι, δε θα διοργανώσει πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, οπότε σπεύσατε προτού συμπληρωθούν οι θέσεις.

Από το επόμενο τεύχος θα εγκαινιάσουμε καινούρια στήλη, στην οποία θα δημοσιεύουμε τα παράπονα, τις προτάσεις ή τα προβλήματα που έχουν σχέση με το χώρο του ΕΜΠ. Εμείς θα τα γνωστοποιούμε στις πρυτανικές αρχές και θα επιδιώκουμε να τα επιλύσουμε. Καλό θα ήταν να μας στείλετε και εσείς τις προτάσεις σας ως τις 20/10 ώστε να δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το ΝΥΓΜΑ-πάρτυ που προγραμματίζουμε να κάνουμε αρχές Νοεμβρίου στην Πρυτανεία ΕΜΠ (όχι πάντως στα γραφεία). Και για αυτή την εκδήλωση θα ενημερωθείτε με σχετικές αφίσες οι οποίες θα σκεπάσουν τους γκρίζους τοίχους του ιδρύματος.

ΝΥΓΜΑ Περιοδικό - Ομάδα Σύνταξης
1994-1997
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099