ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

#11 - Βία 1/11/1995

Ενδέκατο τεύχος Νύγματος και έπεται συνέχεια. Όρεξη να υπάρχει. Παρά τις θυελώδεις αντιδράσεις που προκάλεσε άρθρο του προηγούμενου τεύχους περί της διάθεσης ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των φοιτητών από τη γραμματεία Ηλ.Μηχ. εμείς θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε. Σιγά τα αίματα! Είμαστε πρόθυμοι να δημοσιεύσουμε οποιοδήποτε άρθρο διαμαρτυρίας από τους άμεσα θιγόμενους (αν και περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε ένα άρθρο που να αποδείκνυε ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες).

Το τεύχος αυτό έχει θέμα του τη βία. Τη βία που ξεκινάει από τα γήπεδα, περνάει από τα εργαστήρια ΕΜΠ και καταλήγει στα γυμναστήρια και στα υδρομασάζ (χαλαρώστε λιγάκι). Αν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης αυτού του τεύχους νιώσετε ότι πλήττετε, μη σταματήσετε, γιατί τα καλά τα έχουμε φυλάξει για το τέλος (αν πάλι έχετε αρχίσει να διαβάζετε από το τέλος, συνεχίστε γιατί τα καλά είναι στις πρώτες σελίδες). Αν κάποιος άγνωστος δεν σας χαρίσει λουλούδια, είναι επειδή μάλλον δεν έχει γούστο. Αν, πάλι, κάποιος άγνωστος σας χαρίζει πάντα λουλούδια...ε, τότε τι να πω! Μάλλον ψάχνεστε. Αν φοβάστε το καθημερινό λούσιμο, καλά κάνετε, γιατί δεν έχει βρεθεί το φάρμακο και το ρίσκο που παίρνετε είναι μεγάλο. Αν ξεφύγαμε λίγο, είναι επειδή η ώρα είναι προχωρημένη.

Τα νέα του ΝΥΓΜΑτος έφτασαν (επιτέλους) και σε επίσημα αυτιά (ακόμα ένα κίνητρο γι'αυτούς που διστάζουν να μας στείλουν το αρθράκι τους). Την προηγούμενη εβδομάδα ΝΥΓΜΑτίες είχαν ανεπίσημη τετ-α-τετ συνάντηση με τον Αντιπρύτανη κ.Πολύζο με θέμα κάποια καυστικά σχόλια του προηγούμενου φύλλου. Εν ολίγοις, θίχτηκαν τα θέματα της σίτισης, της Γραμματείας Ηλ. Μηχ., των μέσων μεταφοράς και των αθλητικών - πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο ΕΜΠ, ενημερωθήκαμε αμφότεροι με σκοπό να ενημερώσουμε εσάς, ενώ ο κ.Αντιπρύτανης ανεπίσημα δεσμεύτηκε να διερευνήσει τις προτάσεις μας. Ειδική εκτενής αναφορά έγινε για τα φλέγοντα θέματα της Έρευνας στο ΕΜΠ και του ετήσιου προϋπολογισμού του (αφού, ως γνωστόν, ο κ.Πολύζος είναι ο υπεύθυνος Αντιπρύτανης επί του θέματος), καθώς και για τις αποδοχές των καθηγητών, για τα οποία μάθαμε ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα. Με σκοπό να φτάσουν αυτά τα πράγματα στην ευρύτερη φοιτητική κοινότητα, αλλά και να δώσει έναυσμα για γόνιμο διάλογο κι όχι αερολογίες, το ΝΥΓΜΑ ετοιμάζει σοβαρές συνεντεύξεις για το επόμενο φύλλο, καθώς και συζήτηση μέσα στο Νοέμβριο με σημαντικούς προσκεκλημένους (surprise, surprise).

Μιλώντας όμως για εκδηλώσεις λαμβάνουμε την τιμή να αναφέρουμε ότι το ΝΥΓΜΑ ετοιμάζει έκθεση σκίτσου με ελεύθερο θέμα.

Δεχόμαστε συμμετοχές στα τραπεζάκια του ΝΥΓΜΑτος φυσικά και στο τηλέφωνο 8053890 9.30-11.00μμ (Γιώργος). Μπορείτε να λάβετε μέρος με οσαδήποτε σκίτσα, γελοιογραφίες, ζωγραφιές κλπ (κου-λου-που). Το μεγαλείο της εκδήλωσης εξαρτάται από τις συμμετοχές που θα έχουμε, γι'αυτό βιαστείτε να μας ενισχύσετε (με σκίτσα) ώστε να βγει κάτι καλό.

Δειλά-δειλά αρχίζουμε να ζεσταινόμαστε στην αρχή του νέου ακαδημαϊκού έτους. Προθερμανθείτε για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώνει το ΝΥΓΜΑ και δηλώστε συμμετοχές στο τραπεζάκι του ΝΥΓΜΑΤΟΣ ή στα τηλέφωνα 7219374 (Στέφανος), 8136691 (Σεραφείμ) 9.30 - 11.00μμ. Η Σεβίλλη και η Πόρτο δεν συμμετέχουν, γι'αυτό μη διστάσετε να δηλώσετε την ενδεκάδα σας (9 βασικοί+2 χύμα αλλαγές). Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο νεοκατασκευασθέν γήπεδο Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Αν δεν τιμήσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, γι'αυτό σας παραπέμπουμε στον Τύπο των Ήλων, σελ.28 της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ της 21-10-1995, για να διαβάσετε την ειδική μνεία της στήλης στο δέκατο φύλλο του ΝΥΓΜΑτος, το οποίο της αποστείλαμε.

Παρτάκι στην Πρυτανεία ΕΜΠ την προηγούμενη Παρασκευή 27-10. Το ΝΥΓΜΑ ήταν βέβαια εκεί σε ένα διαφορετικό, χαρούμενο βράδυ που επιμελήθηκαν τριτοετείς Ηλεκτρολόγοι και το διασκέδασε δεόντως. Μπράβο παιδιά, κι άλλα τέτοια.

Και μιας και μιλάμε για παρτάκια, σας καλούμε για ένα κομμάτι τούρτα (και μόνο) στο μπαρ LODGE, Κολοκοτρώνη 15 στο Χαλάνδρι, την Τετάρτη 15-11-95, για να γιορτάσουμε τον ένα χρόνο από την ίδρυση του ΝΥΓΜΑτος. Όχι μόνο η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά θα χαρούμε να σας δούμε και να τα πούμε από κοντά (άλλωστε, ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να έχει μέσα μία τούρτα).

Ο Θανασάκης είναι άρρωστος, γιαυτό δεν θα τον βρείτε σ'αυτό το τεύχος. Περαστικά του. (2-1, ε; Περαστικά σας!).

ΝΥΓΜΑ Περιοδικό - Ομάδα Σύνταξης
1994-1997
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναφορές

Αφιέρωμα στη Βία

Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099