ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Κοινωνία
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Το μεγαλείο της Ο.Α. 27/3/2002

Και εκεί που όλοι μας επαναπαυόμαστε όταν ταξιδεύουμε με την Ολυμπιακή Αεροπορία και νιώθουμε μια κάποια ασφάλεια και σιγουριά, τα κοράκια των "ιπτάμενων Δυνάμεων", συνεχίζουν το ψάξιμο για τον επίτιμο αγοραστή (ή αλλιώς το επίτιμο θύμα). Η Ολυμπιακή Αεροπορία που με αυτήν μεγαλώσαμε και κάναμε σίγουρα το πρώτο μας ταξίδι δεν είναι και τόσο αξιόπιστη όπως πολλοί από εμάς θα έχουμε διαπιστώσει. Τα δρομολόγια δεν γίνονται ποτέ στην ώρα τους, το service είναι απαίσιο και εκεί που κάποτε βλέπαμε και καμμία όμορφη αεροσυνοδό, τον τελευταίο καιρό η μια είναι πιο άσχημη από την άλλη!

Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα! Ξέρετε τι οφειλές έχει η Ο.Α προς το Ελληνικό Δημόσιο; Δυστυχώς ούτε και εκείνοι ξέρουν ακριβώς, αφού κυκλοφορούν 2 ισολογισμοί για το έτος 2000 με διαφορετικά αποτελέσματα. Πάντως ένα είναι σίγουρο: Όταν τα αεροπλάνα της Ο.Α. δεν πετάνε, χάνουνε δις. Το "σωστό" management που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια, έχει ως επακόλουθο, να βουλιάξει ολόκληρη η ελληνική αερομεταφορά στον βούρκο. Κι όχι μόνο αυτό. Τα χρέη αυξάνονται καθημερινά και κανείς δεν κάνει τίποτα. Φτιάξανε και οι γερμανοί το Ελ. Βενιζέλος και νομίζουν ότι μας έριξαν στάχτη στα μάτια. Βέβαια! Δεν σταματάνε όμως εκεί οι γερμανοί. Θα φτιαχτεί (ακούγεται) νέα πτέρυγα στο Ελ. Βενιζέλος για το καλοκαίρι του 2004. Δεν μπορούν οι χριστιανοί να χρησιμοποιήσουν το παλιό μας αεροδρόμιο; Τι έχει; Έτοιμο είναι και δεν θα ξοδέψουμε και δραχμή ή καλύτερα ευρώ.

Τώρα που είπα ευρώ θυμήθηκα και τις ξένες αεροπορικές εταιρίες που το βράδυ, λένε, δεν αφήνουν τα αεροπλάνα τους στο Ελ. Βενιζέλος, για να μην πληρώνουν 10 φορές μεγαλύτερο ενοίκιο απ' ότι στο παλιό αεροδρόμιο. Και ενώ όλα αυτά συνεχίζονται και θα συνεχίζονται (γιατί ο Έλληνας παιδί μου το έχει στο αίμα του να "τρώει" ότι βρίσκει μπροστά του) ο πρωθυπουργός της χώρας, ταξιδεύει στην Ιαπωνία και θα πληρώσει μόνο 780.000 δρχ ενώ αν πηγαίνατε εσείς για τόσες μέρες και νοικιάζατε το συγκεκριμένο αεροπλάνο θα πληρώνατε 2.580.000 δρχ. Έτσι είναι! Και την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε μην εκπλαγείτε αν δείτε το εισιτήριο πιο ακριβό. Τα κρατικά έξοδα θα είναι. Γι' αυτό πάμε "μπροστά" παιδιά μου. Το ‘πιασες Τάσο; (με καραβάκια σε βλέπω να έρχεσαι να μας βλέπεις).

Εσείς μεγάλοι το πιάσατε;

Μάγδα Κουκέλλη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ/ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ (Χρηματοοικονομική Λογιστική)
Άλλα άρθρα της

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 4 σχόλια )

nausika: ΄Οντως Μάγδα, ... Aχ, και για πόσα χρόνια θα πληρώνει η Ελλαδίτσα αυτήν τη γερμανική κατασκευαστική παρέμβαση... μην ξεχνάμε ότι και τα παιδιά μας θα οφείλουν για το "El Venizelos".... (28/3/2002)
Tarplay: !<<<<Ελλαδα-Γερμανια-Συμμαχια>>>>!
Το νεο συνθημα της Ολυμπιακης Αεροποριας...
Οι Γερμανοι δεν κανουν απο οτι φαινεται πια πολεμο, με τη μορφη μαχης. Απλα αγοραζουν και εισερχονται στις οικονομιες των ξενων χωρων. Παλιο το κολπο... και αναιμακτο!
(28/3/2002)
εφημου: Βασικά ότι είναι δημόσιο προσπαθούν να το βουλιάξουν! Να δούμε μήπως όταν καταφέρουμε να τα πουλήσουμε όλα αν θα ακολουθήσουμε το ιστορικό και δοξασμένο παράδειγμά της Αργεντινής ......... Να πεινάσουμε! (28/3/2002)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Κοινωνία
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Κοινωνία
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099