ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Φοιτ. Εκλογές '95
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Φοιτητικές Εκλογές 1/4/1995

Και ξαφνικά όλοι με θυμήθηκαν... Έπεσαν πάνω μου διάφοροι τύποι που ενδιαφέρονταν για μένα περισσότερο από οτιδήποτε στον πλανήτη. Τι συμβαίνει και ασχολούνται όλοι με το 4 που εισέπραξα προσφάτως στα Μαθηματικά Ι;

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα και ήταν ιδιαίτερα ξεκάθαρη, οφείλω να ομολογήσω: Πανσπουδαστικές Εκλογές 5 Απρίλη 1995. Τώρα μάλιστα, όλα στο φτωχό μυαλουδάκι μου τακτοποιήθηκαν.

Κωπηλάτες, φελλοί, μαζικά κοψίματα, τανκς και φοιτητές στην πλατεία του Πεκίνου, καθηγητάδες, "ευρωπαϊκές σπουδές", δυνάμεις αμφισβήτησης και ανάπτυξης. Όλα ήρθαν στο προσκήνιο μέσα σε μερικές ώρες, ακόμα και η Μελίνα - δε ξέρω που "κολλάει", πάντως την είδα και εκείνη κολλημένη σε εκείνους τους ετοιμόρροπους πίνακες ανακοινώσεων που φυτρώνουν σαν μανιτάρια τον τελευταίο καιρό.

Μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο και παραφυλάνε τα κοράκια να σου κολλήσουν αυτοκολλητάκι... Κι αν δε γουστάρεις στο κολλάνε αυτοί στην πλάτη χωρίς να το πάρεις πρέφα. Τον τελευταίο μήνα πηγαίνουμε στα αμφιθέατρα τοίχο-τοίχο. Αυτό δεν είναι Α.Ε.Ι. είναι το Factory...

Συνοπτικά λοιπόν έχουμε:

  • ΠΑΣΠ: οι masters στα λάβαρα και τα πανό. Έχουν κάνει το Πανεπιστήμιο σαν το Ειρήνης και Φιλίας όταν έπαιζε ο Ολυμπιακός με τη Λιμόζ. Μόνο που δε γράφουν γαυριασμένες ατάκες του τύπου "ΘΡΥΛΟΣ Ή ΝΕΚΡΟΣ", αλλά κάτι λένε για αμφισβήτηση και τέτοια. Άσε που μάλλον είναι βάζελοι γιατί όλα τους είναι πράσινα.
  • Αριστεροί γενικώς: Αυτοί δεν έχουν όνομα, ή μάλλον έχουν τόσα πολλά ονόματα που ούτε εκείνοι ξέρουν πως τους λένε, που πάνε, από που ήρθαν. Τους ξεχωρίζεις γιατί μιλάνε συνέχεια για τη σύγκλιση. Σύγκλιση των τάξεων, σύγκλιση από δω, σύγκλιση από κει. Ακόμα διαβάζουνε Μαρξ για να βρούνε το λάθος. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν προκηρύξει διαγωνισμό και όποιος βρει το λάθος θα πάει πενταήμερη τσαμπέ. Προχωρημένες καταστάσεις.
  • ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Γκλαμουριά και ευρωχλιδή. Τους βλέπεις και τους χαίρεσαι. Με το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και το αυτοκολλητάκι στο πέτο μοιράζουν τα φυλλάδια με τις εξυπναδίτσες και τα αστειάκια τους. Είναι χαΐστες οι άνθρωποι... Πίσω, όμως, από τη μούρη που πουλάνε οι ΔΑΠίτες, είναι στην ουσία ο... Forest Gump της υπόθεσης. Άντε βρε παιδιά, εσείς του Μετσοβίου, που ξέρετε από φυσικές και χημείες κάντε κάτι, εξηγείστε τους ότι οι φελλοί δε βουλιάζουν!

Ιάσονας Μπίκος
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Φοιτ. Εκλογές '95
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Φοιτ. Εκλογές '95
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099