ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Πίνακας Ανακοινώσεων home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας dhello
Αποστολή 13/9/2001 6:29:55 μμ
Τίτλος life's a rolling stone...
Κείμενο Λοιπόν, τελικά έχει καμία σημασία ποιος το έκανε; Θα μου πείτε, ναι έχει σημασία για τους Αμερικάνους, αλλά εκτός αυτών τι άλλο; Όποια ομάδα ανθρώπων και αν το έκανε είχε τον ίδιο σκοπό, άλλωστε ούτε και το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Χάθηκαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές όμως στις ανά τον κόσμο αναταραχές (σε καθεμιά από τις οποίες οι ΗΠΑ πρωτοστατούν) συμβαίνει κάτι τέτοιο καθημερινά. Και ας μην πάμε τόσο μακριά, ας σκεφτούμε πείνα, ναρκωτικά...

Θεωρώ ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία, όμως όντως ίσως και ο ίδιος απλός αμερικανικός λαός να είχε γίνει υπέρμετρα αλάζων, αφού πάντα συμφωνεί και επιδοκιμάζει την όποια απόφαση της κυβέρνησης για "βοήθεια" σε άλλα σημεία του πλανήτη. Λυπάμαι ειλικρινά, οι άνθρωποι αυτοί δε φταίγαν σε τίποτα, αλλά έπρεπε να γίνει κάτι "μεγάλο", κάτι που θα τους ταρακουνήσει όλους τους "ειδήμονες" της για να βάλουν μυαλό.

Στην τελική πιστεύει κανείς στ' αλήθεια ότι της αμερικανικης κυβέρνησης όντως της κόφτει καθόλου που πέθαναν μερικές χιλιάδες πολίτες; Ας αυταπατώμαστε... Διόλου δεν τους ένοιαξαν οι ψυχές που έφυγαν, παρά το πληγωμένο γόητρο του θηρίου USA, το ότι χάλασε η βιτρίνα Νέα Υόρκη, οι δύο πύργοι-σύμβολα που έγιναν συντρίμμια, και ακόμα περισσότερο τα σύμβολα της ισχυρής αμερικανικής οικονομίας (World Trade Center) και της ανίκητης αμερικανικής πολεμικής δύναμης (Πεντάγωνο).

Τον Μπιν Λάντεν τον παρουσιάσανε ως κύριο ύποπτο από τα πρώτα πέντε λεπτά από την πτώση του πρώτου αεροπλάνου. Όντως ήταν ένας βολικός ύποπτος... Η αμερικάνικη κυβέρνηση προφανώς δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, αλλά για ένα εξιλαστήριο θύμα. Με σκοπό να ανακτήσει το χαμένο της, για μια στιγμή μόνο, γόητρο. Ίσως ακόμα και για να μην επαναληφθεί, ή τελοσπάντων να μην περάσει από το μυαλό κανενός άλλου αδικημένου της γης, να εκδικηθεί για τον πόνο που οι ΗΠΑ προκάλεσαν.

Για μια στιγμή μόνο... Όμως από δω και πέρα αλλάζουν τα δεδομένα γρήγορα. Ίσως να χρειαζόταν να συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε τόσα χρόνια που δεν είχε συμβεί και οι ΗΠΑ δρούσαν ανενόχλητες, είδαμε καθόλου να κυριαρχεί η δικαιοσύνη; Τώρα, βέβαια, διστάζω να φανταστώ με ποιον τρόπο θα αποφασίσουν σπασμωδικά οι ΗΠΑ να εκδικηθούν, και ποιον τελικά θα αποφασίσουν ότι είναι ο βολικότερος να κριθεί ένοχος. Φοβάμαι μην η οργή τους τελικά καταφέρει να καταστρέψει ότι καλό και όμορφο έχει απομείνει σ' αυτόν τον πλανήτη.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099