ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Σχολιασμός Κειμένου Ημέρας home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας skrem
Αποστολή 25/1/2005 8:14:22 μμ
Τίτλος Απαντήσεις
Κείμενο 1) Δεν έχω διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης και αν βασίστηκε σε ταυτοποιήσεις, αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι για πρώτη φορά η αστυνομία χρησιμοποίησε το βίντεο και τις φωτογραφίες, για πρώτη φορά χρησιμοποίησε και "καρφί" (που οι φανατικοί τσουκαλάδες τώρα τον ψάχνουν και ούτε ψύλλος στον κόρφο του αν τον βρουν...) και γενικά, για πρώτη φορά έγιναν ταυτοποιήσεις και αυτό είναι πρόοδος. Το αν βρέθηκαν και 10-15 προβοκάτορες ανάμεσά τους δεν το ξέρω. Αλλά ξέρω ότι ήταν (αποδεδειγμένα πλέον) ολυμπιακοί και πήγαν χωρίς διακριτικά του Ολυμπιακού, που σημαίνει ότι κάποιο σκοπό είχαν (όλοι τους) και δεν ήθελαν να καταλογιστεί στον Ολυμπιακό. Οπότε δε χρειάζονταν προβοκάτορες.

2)Δε συνέκρινα τον Κόκκαλη με το Βαρδινογιάννη, αλλά με το Νικολαϊδη και το Βαρδινογιάννη. Και αυτή η σύγκριση έχει τεράστια σχέση με τη συζήτησή μας, γιατί αυτά τα χουλιγκάνια ο μεν τα εξέθρεψε, οι δε τα κυνήγησαν. Αλλά πράγματι, όσο κακός και αν είναι ο Κόκκαλης, αυτό δεν δικαιολογεί κατά παραγγελίαν ατεκμηρίωτες αποφάσεις τακτικών δικαστών (αν είναι ατεκμηρίωτες, γιατί επαναλαμβάνω, δεν έχω διαβάσει το σκεπτικό).

3) και 4) Αν δεν αποδεικνύεται σχέση του Ολυμπιακού με τους ιδιώτες χουλιγκάνους του, τότε πράγματι δημιουργείται κακό προηγούμενο γιατί δημιουργείται έδαφος για προβοκάτσιες. Αλλά όλο και κάποια σχέση νομίζω θα αποδειχθεί (π.χ., πόσοι από αυτούς ήταν μέλη του Ολυμπιακού; πόσοι σε επιδοτούμενους συλλόγους; πόσοι σε εκπομπές στο TV Magic; Και μην πεις και συ το ανέκδοτο που είπε ο Σωκράτης, ότι δεν έχει σχέση με το κανάλι...)

5) Για έναν πολύ απλό λόγο: ότι τα ματς ΠΑΟ - ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - ΠΑΟ δεν διακόπηκαν, στη δεύτερη μάλιστα περίπτωση οι συγκρούσεις έγιναν εκτός γηπέδου (οπότε φυσικά και δεν αφορούν την αθλητική δικαιοσύνη, γιατί απορείς;). Για τα επεισόδια στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, που ήταν εντός γηπέδου, ο ΠΑΟ τιμωρήθηκε, αλλά όπως είναι λογικό τιμωρήθηκε πολύ λιγότερο απ' ότι στη Ν. Σμύρνη που διακόπηκε (δεν ξεκίνησε) το ματς. Φαντάζομαι θα συμφωνήσεις ότι το να μην αρχίσει ο αγώνας λόγω των επεισοδίων έχει κάπως μεγαλύτερη βαρύτητα.

Το ότι είναι πρωτοφανής η απόφαση, είναι σίγουρο. Αλλά είναι πρωτοφανής, γιατί πρωτοφανής είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα και η τήρηση των νόμων και η επιβολή της νομιμότητας. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν...
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099